Waar moet je rekening mee houden als je verhuist
De meeste mensen gaan minimaal twee keer in hun leven verhuizen. Niet zo gek dus dat je niet direct overal aan denkt wanneer het hierover gaat. Ook wanneer het daadwerkelijk zover is, zijn er nog tal van zaken waar je misschien op het eerste oog helemaal geen rekening mee hebt gehouden.
Zo ben je vaak druk met het regelen van vervoer en mensen die je kunnen helpen, dan met allerlei andere zaken. Omdat verhuizen een hele organisatie is en veel meer is dan alleen het verslepen van alle spullen van A naar B, hebben wij een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je dat niet vergeet.
Wat is het budget?
Verhuizen kost geld. Waar de één ervoor kiest het overgrote deel zelf te doen, laat de ander een verhuisbedrijf komen. Uiteraard is het aan jezelf om te bepalen wat jij doet, maar is het wel goed te weten dat er altijd kosten mee gemoeid gaan.
Zo moet er vervoer worden geregeld, zodat de spullen naar de nieuwe woning of eventuele opslag kunnen worden verplaatst, maar ook wat drinken en eten voor iedereen die helpt. Een gemiddelde verhuizing duurt namelijk al snel een hele dag. Zorg er dus voor dat je weet wat je budget is, zodat je op basis daarvan kunt bepalen hoe je de verhuizing wilt vormgeven.
Administratieve zaken
Fysiek verhuizen is één, maar ook de administratieve zaken moeten worden geregeld. Zo is de kans vrij groot dat je nog een langdurig contract hebt voor energie, zo moet je dus je energiecontract opzeggen en verhuizen naar de nieuwe woning. Zo ook geldt voor andere zaken zoals internet, televisie en verzekeringen. Schrijf je ook in op het nieuwe adres en vergeet niet alle bedrijven en instanties in te lichten over je nieuwe adres.
Nu zullen de nieuwe bewoners van je toenmalige woning echt wel begrijpen dat ze mondjesmaat nog wat post krijgen, maar is het voor jezelf niet handig. Stel dat er een keer iets over het hoofd wordt gezien, dan kan het zijn dat jij ineens een aanmaning krijgt.
De nieuwe woning
Wanneer je volledig in je nieuwe woning getrokken bent, is het goed om alles nog eens goed langs te lopen. Stel dat je een aflopend contract hebt bij je energieaanbieder, dan is het aan te raden om via het internet verschillende aanbieders voor energie te vergelijken, zodat ze kunnen kiezen voor een eventuele voordelige optie.
Daarbij is het ook aan te raden om je verzekeraar te bellen voor het eventueel aanpassen van de inboedelverzekering en waar nodig ook de opstalverzekering wanneer je nieuwe huis een stuk duurder was in aanschaf. Dit mogen dan misschien wel niet direct de leukste dingen zijn om te regelen, ze zijn wel belangrijk.
Op het moment dat je namelijk niet of niet goed verzekerd bent, is de kans groot dat je verzekeraar bij eventuele schade weigert om uit te betalen. Er komt dus naast het fysiek verhuizen, best nog wel het nodige kijken bij een verhuizing. Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid, zodat je zorgeloos de nieuwe woning kunt betrekken.