Wat doe je met je zakelijke energiecontract als je bedrijf verhuist?
Een bedrijfsverhuizing vergt de nodige voorbereiding. Zo moet je niet alleen denken aan het fysiek verhuizen van alle spullen, maar ook aan je zakelijke energiecontract. Of je nu een klein bedrijf bent dat zakelijke energie nodig heeft of wanneer je de baas bent van een grote onderneming; je moet altijd iets doen wanneer het om je zakelijke energie gaat bij een bedrijfsverhuizing.
Dat is cruciaal om onnodige kosten en onderbrekingen van je zakelijke energiecontract te voorkomen. In dit artikel vertellen we je meer over welke stappen je kunt nemen bij het verhuizen van je bedrijf en het beheren van je energiecontract.
Contract meenemen naar nieuwe locatie: informeer je energieleverancier
Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met je huidige zakelijke energiecontract. Veel ondernemers besluiten bijvoorbeeld om het contract mee te nemen naar de nieuwe locatie. Dat doen ze om zo hoge kosten te voorkomen. Wanneer je energiecontract nog lang niet afloopt en je je dus nog niet in de zogeheten opzegtermijn bevindt, krijg je een opzegboete zodra je je contract te vroeg opzegt.
De energieleverancier waar je zit heeft namelijk op basis van jullie afspraak energie ingekocht. Logischerwijs moet die energie gewoon nog worden afgenomen of in ieder geval voor worden betaald. Houd dat in je achterhoofd als je je energiecontract mee wil nemen.
Informeer daarnaast tijdig je energieleverancier en geef de verhuisdatum door, samen met de gegevens van de nieuwe locatie van je bedrijf. De kans is groot dat er het een en ander gewijzigd moet worden aan het energiecontract, omdat je in een nieuw, misschien wel groter, pand gaat werken.
Overstappen naar een nieuw zakelijk energiecontract
Toch zijn er ook ondernemers die die opzegboete voor lief nemen en voor een nieuw zakelijk energiecontract gaan in het geval van een bedrijfsverhuizing. Dat doen ze omdat het nieuwe pand waarin ze gaan werken vaak een totaal andere energiebehoefte hebben. Het omzetten van een energiecontract is mogelijk, maar in sommige gevallen is het nog eenvoudiger om gewoon voor een nieuw zakelijk energiecontract te gaan.
Voordat je dit doet, is het wel aan te raden om even te onderzoeken of dit echt financieel gezien aantrekkelijker is. Je bent weliswaar minder tijd kwijt aan het regelen van je zakelijke energie, maar het moet in verhouding ook wel interessant zijn voor het financiële plaatje. Heb je geen idee wat voor jou de beste keuze is?
In dat geval kan een adviseur op het gebied van zakelijke energie je misschien verder helpen. Zo weet je binnen no time of je je huidige energiecontract mee moet nemen of dat het aantrekkelijker is om over te stappen op een volledig nieuw energiecontract voor je bedrijf.
Gebruik een vergelijker voor mkb energie of grootzakelijke energie
Besluit je om die overstap te maken naar een nieuw zakelijk energiecontract? In dat geval wil je natuurlijk wel het liefst de meest voordelige optie pakken, zodat je nog meer onnodig geld kwijt bent aan energieleveranciers. Daarom is het aan te raden om te beginnen met zakelijk energie vergelijken.
Gebruik bijvoorbeeld een vergelijker voor mkb energie of voor grootzakelijk energie om zo te kijken waar je het meest voordelig uit bent. Dit soort zakelijke energievergelijkers vind je gewoon online. Het enige wat je moet weten, is hoeveel energie je op jaarbasis verbruikt en of je voor een grijs of groen energiecontract wil gaan.
Ook is het handig om te kijken naar de duur van het energiecontract. Over het algemeen geldt: des te langer het contract is, des te goedkoper je zakelijke energie is. Ook wanneer je je energiecontract meeneemt naar een nieuwe locatie komt er een moment waarop je een nieuw contract moet afsluiten. Maak in dat geval ook gebruik van een vergelijker voor mkb energie of grootzakelijke energie voor de meest passende deal.