70 procent kopers koopt huis zonder aankoopmakelaar
Huis kopen zonder aankoopmakelaar.
De media staan er vol van en makelaars schuiven de woningen toe aan bevriende aankoopmakelaars. Toch koopt 70% van de kopers zonder aankoopmakelaar. Die vlieger gaat dus niet op en hier liggen meteen kansen voor kopers.
Meer kans met een aankoopmakelaar?
Kan ik een huis kopen zonder aankoopmakelaar?
Ja, ja kan een huis kopen zonder aankoopmakelaar maar in deze tijd waarin alles zo snel gaat kun je snel iets over het hoofd zien. Zorgvuldigheid is geboden en de risico’s zijn groot wanneer er iets misgaat. En er kan van alles misgaan in zo’n traject. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Schakel een aankoopmakelaar in om je te begeleiden. Het gaat om veel geld en de risico’s worden alleen maar groter. Gebruik de kennis en het netwerk van de aankoopmakelaar zodat je zeker weet dat alles goedkomt.
Weet jij hoe de onderzoeksplicht eruitziet?
Als verkoper heb je een meldingsplicht maar als koper een onderzoeksplicht. Weet jij waar je op moet letten zodat je later niets kan worden verweten mocht er toch iets aan de hand zijn? De meeste kopers hebben geen idee en verwachten dat alle kosten die voortvloeien uit gebreken voor de verkoper zijn. Wanneer je dit denkt kom je bedrogen uit. Laat je daarom bijstaan door een expert en schakel een bouwkundig inspecteur in wanneer je twijfelt. Dit is in deze tijd niet altijd makkelijk maar daar krijg je hulp bij en zorgt voor veel minder stress.
Sluiten de termijnen op elkaar aan?
Dit zie ik steeds vaker en hier wordt niet altijd goed over nagedacht. Wanneer je uit een huurhuis vertrekt is het makkelijker dan wanneer je ook een huis hebt verkocht of zelfs nog moet verkopen. In deze tijd waarin de meeste mensen eerst een huis kopen en daarna pas gaan verkopen zijn de termijnen van voorbehouden en oplevering belangrijker dan ooit. Zorg dat deze goed op elkaar aansluiten en houdt er rekening mee dat er iets tussen kan komen waardoor uitstel wordt gevraagd. Vraag je makelaar om advies.
Het aankoopproces
Bij een huis kopen komen veel zaken kijken. Het is een uitgebreid proces ook al gaat het in deze tijd enorm snel. Toch blijven de te nemen stappen nagenoeg gelijk met vroeger. Zo zijn er een aantal cruciale punten in zo’n aankoopproces waar het mis kan gaan. Heb jij hier voldoende kennis over? Dan kun je het misschien zelf. Maar ga niet klagen wanneer het misgaat. Ik merk ook dat steeds meer mensen om advies vragen nadat ze een mondelinge deal hebben gesloten. De onzekerheid slaat toe en ze vragen zich af waar ze op moeten letten. Eigenlijk ben je dan al te laat. Schakel dus op tijd een aankoopmakelaar in. In ieder geval voordat je een bod uitbrengt.
Conclusie:
Handige checklist verhuizen
Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.
> Gebruik de handige checklist verhuizen
Veel gestelde vragen:
- Wat kost een makelaar?
- Wat kost een aankoopmakelaar?
- Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
- Hoe kan ik mijn huis zelf verkopen? (tips)
Meer informatie over:
- Een huis verkopen
- Een gratis waardebepaling
- Een huis kopen
- Je woning zelf aanbieden
- Je huis zelf verkopen (Stappenplan)
Anderen zochten ook op: Energieadviseur en energie
Wist je dat…
Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.