arrow_drop_up arrow_drop_down

NLVERHUIST

Huis kopen en aankoopmakelaar - NLVERHUIST

Huis kopen met of zonder aankoopmakelaar?

Ga je zelf een huis kopen of schakel je toch liever een aankoopmakelaar in? Met een aankoopmakelaar maak je meer kans op een succesvolle deal en kan je gebruik maken van zijn/haar netwerk. Ook behoedt de aankoopmakelaar je voor een emotionele en impulsieve aankoop.


Een aankoopmakelaar neemt je veel zorgen uit handen en behartigt jouw belangen, net zoals een verkoopmakelaar dat voor de verkoper doet. Daarnaast kent hij de woningmarkt op z'n duimpje en zorgt hij/zij voor rust en overzicht. Steeds meer kopers kiezen voor een aankoopmakelaar omdat de spelregels van de woningmarkt nou eenmaal continu veranderen.

Aankoopmakelaar en hypotheekadvies

Schakel een aankoopmakelaar en hypotheekadviseur in voor eerlijk en onafhankelijk  advies.

Waar moet ik aan denken?

Vragen over een huis kopen

Hoeveel hypotheek kan ik lenen?

Een goede hypotheekadviseur is het halve werk. Jouw persoonlijke situatie in kaart brengen met een maatwerk advies daar kan je op bouwen. Vraag nu een onafhankelijk hypotheekgesprek aan om jouw mogelijkheden te bespreken. Misschien kan er wel meer dan je denkt!

Ga ik eerst kopen of verkopen?

Dat is een persoonlijke voorkeur waarbij de makelaar, aankoopmakelaar en hypotheekadviseur je kan adviseren. Dat is ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Raadpleeg daarvoor één van onze experts.

Zijn er kosten verbonden aan een adviesgesprek?

Makelaars, aankoopmakelaars en hypotheekadviseurs bieden in de meeste gevallen het eerste adviesgesprek gratis en vrijblijvend aan.

Stappenplan huis kopen

Huis kopen stappenplan voorbereiding - NLVERHUIST

1) Voorbereiding

In de meeste gevallen bestaat deze eerste stap uit het inventariseren van je woonwensen. Maak een lijst waaraan de woning moet voldoen en in welke prijsklasse je zoekt. De meeste huizen worden online aangeboden waarbij je kunt selecteren op bijvoorbeeld type en prijsklasse. Zorg ervoor dat je helder beeld krijgt wat je precies zoekt en wat je daarvoor zou kunnen en willen betalen. Een aankoopmakelaar kan je alvast informeren over de ontwikkelingen op de woningmarkt.

Hypotheek en financiering - NLVERHUIST

2) Hoeveel kan ik lenen?

Een goede en betrouwbare hypotheekadviseur is onmisbaar bij het kopen van een huis. De hypotheekadviseur zet de mogelijkheden voor je op een rij zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ook wordt er vergeleken tussen verschillende hypotheekaanbieders en de rentes die worden aangeboden. Wil jij ook precies weten waar je aan toe bent? 


Klik op de button en selecteer een hypotheekadviseur voor een gratis, vrijblijvend en onafhankelijk hypotheekgesprek.

Verkoopmakelaar en gratis waardebepaling - NLVERHUIST

3) Wat is mijn huis waard?

Onderschat deze vraag niet en schakel een verkoopmakelaar of meerdere makelaars in om de waarde van je huis te laten bepalen. Dit geeft een duidelijk beeld en maakt onderdeel uit van het totaalplaatje. De meeste makelaars bieden een gratis waardebepaling aan waarvan jij gebruik kan maken. Indien je in een huurwoning woont kun je deze stap overslaan.

Koophuis bekijken - NLVERHUIST

4) De zoektocht

Ondertussen weet je de financiële mogelijkheden en de waarde van je huis. Je weet ook wat voor soort huis en in welke prijsklasse je zoekt. Je hebt nu een goed beeld van de mogelijkheden zodat de échte zoektocht kan beginnen.

Zoek naar geschikte woningen en maak afspraken voor bezichtigingen. Door meerdere woningen te bekijken krijg je een beter gevoel bij het soort woningen die online staan, en welke vraagprijzen daarbij horen.

5) Bod en onderhandelen

Je hebt een leuk huis gezien en wilt een bod doen, dit blijft een spannend onderdeel. Wat is de procedure en waar moet ik allemaal rekening mee houden? Moet ik een bouwkundige keuring uitlaten voeren? Wat zijn mijn rechten en plichten? Hoeveel andere bieders zijn er, en hoeveel bieden ze? Sommige mensen zijn geboren onderhandelaars maar de meesten niet. Besteed dit uit aan een expert. Dat kan via een makelaar die je hier vindt, maar ook rechtstreeks via NLVERHUIST. Klik op de button om het onderhandelen uit te besteden voor het sluiten van de beste deal..

6) Juridische afwikkeling

Gemaakt afspraken worden in een koopovereenkomst vastgelegd. Het gaat er dus om wát en hóe het wordt vastgelegd. Dit is het belangrijkste juridische document wat de verkoopmakelaar of de notaris opmaakt. De koopovereenkomst blijft namelijk ook geldig nadat de overdracht heeft plaatsgevonden. Loop geen enkel risico en laat de koopovereenkomst door een expert controleren indien je niet hebt gekozen voor een aankoopmakelaar.

7) Overdracht bij notaris

Als laatste volgt de gang naar de notaris waar de juridische overdracht plaats vindt. Als koper kies je meestal de notaris en heb je het recht om vóór de overdracht de woning te inspecteren en te controleren of de gemaakte afspraken zijn nagekomen. Dit gebeurt meestal (afhankelijk van de reistijd) een klein uurtje van tevoren. Noteer de meterstanden en gebruik een eindinspectie- of opleveringsformulier. Onderteken dit samen met de verkopers (en makelaars) en zorg voor een kopie. Dit gaat tegenwoordig veelal digitaal. Gefeliciteerd!

Contact met de aankoopmakelaar

Ik wil een huis kopen

Vul hier je gegevens in en druk op verzenden. Na ontvangst van dit formulier zal een aankoopmakelaar binnen 24 uur contact opnemen om jouw wensen te bespreken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kost je niets.

Cookiebeleid: