Bezichtiging

Bezichtiging

Met een bezichtiging of bezichtigen wordt bedoeld dat je een huis dat te koop of te huur staat gaat bekijken. Meestal doe je dit samen met de verkoopmakelaar. Heb je een aankoopmakelaar ingeschakeld zal hij/zij ook meegaan. Dat kan de eerste keer maar ook bij de tweede bezichtiging.

Rondleiding

Samen met de makelaar doe je een ronde door de woning. Makelaars gaan hier verschillend mee om. Bij sommigen loop je alleen door de woning maar de meesten geven je een rondleiding. Ze vertellen met name de voordelen van het huis om jou nog enthousiaster te maken. Tijdens de bezichtiging kan je vragen stellen. Stel de juiste vragen en neem een bezichtigingswijzer mee. Die kan je downloaden via deze website.

Online bezichtigingen

Rondleidingen hoeven tegenwoordig niet altijd fysiek te zijn. Steeds vaker worden online bezichtigingen aangeboden. Om een eerste indruk te krijgen is dat prima en het scheelt je vaak enorm veel tijd en plannen. Ben je geïnteresseerd? Dan volgt vaak de fysieke bezichtiging waarbij je het huis écht kan bekijken en voelen.

Hoe lang duurt een bezichtiging?

Gemiddeld duurt een bezichtiging een half uur maar kan ook langer of korter zijn. Dit is mede afhankelijk van het soort huis. Voor een vrijstaande villa wordt vaak meer tijd genomen dan een appartement van 50m2.

Wel of geen aankoopmakelaar inschakelen?

Deze keuze maak je natuurlijk zelf maar ik zou zeggen; Doen! Deze kan je voorzien van meer informatie en helpt je bij het aankoopproces. Van eerste of tweede bezichtiging tot de overdracht bij de notaris word je bijgestaan door een expert die een enorme kennis van de huizenmarkt heeft.

Ga naar meer informatie over een huis kopen >>

Ben je op zoek naar meer informatie en tips en adviezen over een huis verkopen, een huis kopen of andere zaken waar je op moet letten? Ga dan naar ons Blogoverzicht >>

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Begrippenlijst

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en hypotheekadviseur