arrow_drop_up arrow_drop_down
2 november 2019 

HOEVEEL HYPOTHEEK KAN IK KRIJGEN?

Wanneer je op zoek bent naar een huis of appartement in de koopsector komt al snel de vraag hoeveel hypotheek kan ik krijgen. Dat is natuurlijk van een aantal factoren afhankelijk. Online zijn er veel berekeningen te vinden maar wanneer je zeker wilt weten wat je mogelijkheden zijn raadpleeg dan een expert. De hypotheekadviseurs van NLVERHUIST helpen je graag waarbij het eerste adviesgesprek gratis is.

Klik hier voor een gratis adviesgesprek met een hypotheekadviseur.

Het zoeken naar een woning

Waar enkele jaren nog voldoende woningen beschikbaar waren is het tegenwoordig lastig om een woning te vinden die nog beschikbaar is. De prijzen zijn gestegen en de regels om te financieren zijn de afgelopen jaren veranderd. Zo kan er nog maximaal 100% worden gefinancierd waar dit jaren terug nog 106% was. Wanneer het alweer enige tijd is geleden dat je de mogelijkheden hebt bekeken kan het geen kwaad dit nog eens te doen. Dit voorkomt teleurstellingen en maakt inzichtelijk in welke huizencategorie je kunt zoeken.

Door het dalende aanbod in de grote steden wijken steeds meer kopers uit naar de plaatsen en dorpen eromheen. Op zich een logisch gevolg omdat sommige steden onbetaalbaar zijn geworden. Dir vergt wel een grote omschakeling wanneer jij je zinnen hebt gezet op de stad. Een goedkoper huis of een huis wat niet af is kan een oplossing bieden. Dan heb ik het over een klushuis. Daar is over het algemeen minder vraag naar en ze zijn goedkoper. Wel moet je dan rekening houden met vaak flinke investeringen de komende jaren.

Lees ook de artikelen: Ben jij bereid om een kluswoning te kopen? of Concessie doen bij een huis kopen.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar en energie

Reactie plaatsen

Cookiebeleid: