HUIS VERKOPEN

Huis verkopen met of zonder makelaar?

Huis verkopen met of zonder makelaar?

Denk hier goed over na, ga je zelf je huis verkopen of schakel je een makelaar in? Tegenwoordig kun je makkelijk zelf je huis verkopen om geld te besparen maar je moet daar wel tijd voor, en zin in hebben. Een goede makelaar verdient z’n geld snel terug, kent de woningmarkt op z’n duimpje en kan je veel werkzaamheden en zorgen uit handen nemen. Een andere mogelijkheid is samen verkopen, hierbij neem jij zelf een deel voor je rekening. Dit noemen ze deeldiensten.

Vind makelaar of plaats je huis gratis

Bied je woning gratis aan of selecteer een makelaar  voor de  verkoop van je woning.

Energielabel aanvragen - NLVERHUIST

Heb jij al een nieuw energielabel?

Sinds 1 januari 2021 zijn de regels met betrekking tot het definitieve energielabel bij verkoop of verkoop veranderd. Beschik je niet over een definitief energielabel voordat je de woning online aanbiedt? Dan kan er een boete volgen!

Voorkom een boete of vertraging bij verkoop en vraag direct het nieuwe energielabel aan.

Waar moet ik aan denken?

Vragen over huis verkopen:

Hoe bepaal ik de waarde van mijn woning?

Waarde is een subjectief begrip en komt mede voort uit vraag en aanbod. De verkoopmakelaars lopen dagelijks door de huizen en weten wat er speelt in de markt. Selecteer hier een makelaar en vraag alvast een gratis waardebepaling aan.

Hoeveel hypotheek kan ik lenen?

Een goede hypotheekadviseur is het halve werk. Jouw persoonlijke situatie in kaart brengen met een maatwerk advies daar kan je op bouwen. Vraag nu een onafhankelijk hypotheekgesprek aan om jouw mogelijkheden te bespreken. Misschien kan er wel meer dan je denkt!

Ga ik eerst kopen of verkopen?

Dat is een persoonlijke voorkeur waarbij de makelaar, aankoopmakelaar en hypotheekadviseur je kan adviseren. Dat is ook afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Raadpleeg daarvoor één van onze experts.

Stappenplan huis verkopen

1) Voorbereiding

In de meeste gevallen bestaat deze eerste stap uit contact met de hypotheekadviseur(s) en de makelaar(s). Je wilt weten wat je kunt lenen en wat je huis waard is. Gedegen advies van een expert is hier op z'n plaats en je bepaalt zelf welke makelaarsdiensten of deeldiensten je afneemt. Vaak moeten de puntjes nog even op de i worden gezet waarna de fotograaf wordt besteld.

Onmisbare tips huis verkopen

Onmisbare tips

De eerste indruk is bepalend en je krijgt hiervoor geen tweede kans. Zorg ervoor dat je huis aantrekkelijk is voor woningzoekers. Bekijk en download alvast de tips en adviezen voor een betere presentatie en snellere verkoop.

2) De presentatie

Denk hier niet te makkelijk over want je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk. Zet die plinten er even aan of saus een muurtje even wit. Een huis kopen is gevoel, en dat begint al online. Zorg voor een complete presentatie inclusief video en plattegronden. Woningzoekers blijven nou eenmaal langer hangen wanneer er mee te zien is. Klik op de button voor  meer over media en presentatie.

Verkoopstyling

TIP: Verkoopstyling

Wil je het maximale eruit halen? Laat je dan adviseren door een verkoopstylist(e). Je hoeft niet je hele huis op de kop te zetten want met relatief kleine aanpassingen bereik je vaak al een groot resultaat. 

3) Volgas online

Bereik de juiste doelgroep en laat je woning zien in de etalage van de wereld. De juiste websites en Facebook zijn op dit moment hiervoor nog steeds de aangewezen plekken. Via online platforms bereik je de meeste woningzoekers en via Facebook maak je mensen in je netwerk erop attent dat je huis te koop staat. Vraag ze om jouw huis via Social Media te delen.

4) De bezichtigingen

Zoals ik eerder aangaf is een huis kopen gevoel. Kijkers moeten een huis voelen en iedereen ervaart dit anders. Over één ding is iedereen het eens. Een huis moet opgeruimd en schoon zijn. Doe je zelf de bezichtigingen? Zorg er dan voor dat kijkers zich alvast een beetje thuis voelen en bereid je alvast voor  op de vragen die je kunt verwachten. Klik op de button voor de meest gestelde vragen tijdens een bezichtiging. Doet de makelaar de bezichtigingen? Dan zijn de kijkers in goede handen.

5) Bod en onderhandelen

Dit blijft een spannend onderdeel. Zijn de kijkers bereid om te bieden? Hoeveel bieders zijn er, en hoeveel bieden ze? Sommige mensen zijn geboren onderhandelaars maar de meesten niet. Besteed dit uit aan een expert. Dat kan via een makelaar maar ook via NLVERHUIST. Klik op de button voor meer informatie over onderhandelen en het sluiten van de beste deal..

6) Juridische afwikkeling

Gemaakt afspraken worden in een koopovereenkomst vastgelegd. Het gaat er dus om wát en hóe het wordt vastgelegd. Dit is het belangrijkste juridische document wat je aan een specialist moet uitbesteden. De koopovereenkomst blijft namelijk ook geldig nadat de overdracht heeft plaatsgevonden. Loop geen enkel risico. Klik op de button en besteed het opmaken van de koopovereenkomst uit.

7) Overdracht bij notaris

Als laatste volgt de gang naar de notaris waar de juridische overdracht plaats  vindt. Kopers hebben het recht om daarvoor de woning te inspecteren en te controleren of de gemaakte afspraken zijn nagekomen. Dit gebeurt meestal (afhankelijk van de reistijd) een klein uurtje van tevoren. Noteer de  meterstanden en gebruik een eindinspectie- of opleveringsformulier. Onderteken dit samen met de kopers en zorg voor een kopie. Gefeliciteerd!