Alles over het verhuizen van je fitnessapparatuur
19 december 2022 
2 min. leestijd

Alles over het verhuizen van je fitnessapparatuur

Je homegym is essentieel voor het behoud van je gezondheid en conditie, en je dagelijkse routine draait erom. Nu ga je verhuizen, wat betekent dat je al je fitnessapparatuur naar je nieuwe plek moet brengen. Het probleem is dat alles groot, omvangrijk en lastig te hanteren is. Je moet weten hoe je gewichten moet inpakken om te verhuizen. Laat het zware werk aan de verhuizers over, maar om je verhuizing gemakkelijker en soepeler te laten verlopen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je sportschool voor te bereiden op de verhuizing.

Organiseer eerste de kleine stukken

De beste manier om je voor te bereiden op het verplaatsen van je homegym is om te beginnen met het organiseren van de kleine dingen. Handgewichten, medicijnballen, yogablokken en andere kleine trainingsapparatuur zijn gemakkelijker in groepen te verplaatsen. Maak je echter niet al te veel zorgen: inpak- en verhuisexperts staan voor je klaar. Ze verpakken vergelijkbare apparatuur in sterke, stevige dozen, labelen ze zorgvuldig, zorgen ervoor dat ze niet oververpakt worden en vervoeren ze naar je nieuwe sportschoollocatie, zodat uitpakken een fluitje van een cent is. Dit klusje kun je echter ook volledig zelf doen om geld te besparen.

Bereid vervolgens grote fitnessapparatuur voor

Nadat de kleine items uit de weg zijn, is het tijd om de grotere fitnessapparatuur voor te bereiden op hun reis. Doe voorzichtig. Apparatuur kan zwaar, onhandig en zelfs gevaarlijk zijn om zelf te verplaatsen. Probeer het niet. Wel kun je je materieel verhuisklaar maken. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor instructies over het demonteren van je fitnessapparatuur of de beste manier om voor elk apparaat te zorgen. Dit is wat je kunt doen met verschillende items: 

Fiets

Om verwondingen en schade aan je hometrainer te voorkomen, zet je alle bewegende onderdelen eenvoudig vast met een bungee-koord. Als je fiets elektrisch is, haal je de stekker uit het stopcontact en rol je het snoer voorzichtig op. Zet het koord vast met een ritssluiting en bevestig het koord met tape aan de carrosserie van de fiets. Zo is een nieuwe spinningfiets kopen na de verhuizing niet nodig. 

Loopband

Haal de stekker uit het stopcontact en bereid het snoer voor door het op te rollen en vast te zetten met een kabelbinder. Plak het snoer vast aan de onderkant van de loopband, zodat het niet in de weg zit. Vouw de loopband indien mogelijk naar beneden en zet hem vast met kabelbinders en tape. 

Houd je apparatuur veilig tijdens de verhuizing

Er is niets zo vervelend als te denken dat je je fitnessapparatuur veilig hebt ingepakt en er tijdens de rit naar je nieuwe huis achter komt dat deze beschadigd is geraakt. Hier zijn enkele tips om het risico dat dit gebeurt te minimaliseren:

  • Gebruik opvulling: Neem eventuele kussens, knuffels, dekens etc. mee en plaats deze rond je apparatuur om de kans op krassen of deuken te minimaliseren.
  • Gebruik een dolly: Deze tool maakt de hele verhuizing gemakkelijker en helpt schade te voorkomen wanneer je apparatuur van de ene plaats naar de andere verplaatst.
  • Verwijder verwijderbare onderdelen: Zorg ervoor dat alle verwijderbare onderdelen weg zijn, zodat ze niet afbreken tijdens het transport.
Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
K.Roelen
Door

K.Roelen

op 07 Nov 2023

Verhuizen van fitnessapparatuur

Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor