Ga je verhuizen? Zo kies je de beste verf voor je nieuwe huis
23 mei 2024 
1 min. leestijd

Ga je verhuizen? Zo kies je de beste verf voor je nieuwe huis

Bij het betrekken van je nieuwe huis, is het vaak nog nodig om de muren van frisse nieuwe kleuren te voorzien. Een vergeelde muur of een felle kleur die niet past bij jouw interieur. 

Er is genoeg aan te passen. Voor je kwast oppakt, zijn er enkele overwegingen die je moet maken. Het selecteren van de juiste verfkleur, het bepalen van de benodigde hoeveelheid verf en het kennen van de beste werkwijze zijn belangrijk om je woning helemaal klaar te maken.

Maak een moodboard

Voor we starten met het verven en schilderen van je woning is het wel handig te weten wat je wilt bereiken. Maak een online moodboard of ga aan de slag met tijdschriften en plak en scheuren. 

Dit helpt je ideeën te visualiseren en onderzoek verschillende kleuren om de juiste keuze te maken. Als je het moeilijk vindt te kiezen is dit een handige methode om opties naast elkaar te zien. Schrap vervolgens net zo lang tot je de beste keus hebt.

Welke soort verf heb je nodig

Overweeg welke eigenschappen de verf moet hebben voor de specifieke ruimte waarin je gaat schilderen. Voor ruimtes met veel vocht, zoals de badkamer, is vochtbestendige verf noodzakelijk. 

Denk ook aan de duurzaamheid en de mate van de reinigbaarheid van de verf. In voornamelijk de keuken is het handig om even snel met een doek over de muur te kunnen vegen. 

Je hebt ook speciale krijtbordverf, die in een bepaalde ruimte van je huis van pas kan komen.

Hoeveel verf heb je nodig?

Bepaal nauwkeurig hoeveel verf je nodig hebt voor de oppervlakte die je gaat schilderen. Bereken de oppervlakte van de muren en trek de oppervlakte van ramen en deuren ervan af. 

Deel dit getal door 8 om een schatting te krijgen van het benodigde aantal liters verf. Zorg ervoor dat je voldoende verf hebt om het gewenste resultaat te bereiken zonder halverwege tekort te komen.

Hoe ga je te werk?

Nu je de juiste verfkleur en type verf hebt gekozen, is het tijd om aan de slag te gaan. Plak alles goed af. En beslis of je bepaalde delen niet verft, bijvoorbeeld de waterleidingen, verwarmingsbuizen en de rand tot het plafond. 

Het scheelt een hoop werk om dit netjes af te plakken en over te slaan. Begin altijd met de wand waar het meeste daglicht op valt voor een gelijkmatige dekking. 

Zorg voor voldoende verlichting tijdens het schilderen en houd de verfbak schoon door er een plastic zakje overheen te doen. Gebruik ook hoogwaardige kwasten voor het beste resultaat. 

Een woning naar smaak verven is veel werk, dus maak het jezelf niet te lastig. Zorg voor een goede voorbereiding met deze tips, dat scheelt letterlijk een hoop. Succes!

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor