Hoe zorg je dat je verhuizing soepel verloopt?
07 februari 2023 
2 min. leestijd

Hoe zorg je dat je verhuizing soepel verloopt?


Ga je een nieuwe woning kopen, en wil je hiervoor geld lenen bij de bank? Je moet natuurlijk eerst weten hoeveel je met jouw inkomen precies kunt lenen. Een financieel adviseur kan voor jou de hypotheek berekenen. Als je eenmaal een woning hebt gekocht, kun je gaan kijken of er nog budget over is voor een eventuele verbouwing en voor de kosten van de verhuizing. Een verhuizing is vaak nog een hele klus. Zeker als je veel spullen moet verhuizen. Je kunt gelukkig wel een aantal dingen doen om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lees verder voor een aantal tips. 

Zoek je spullen uit 

Je kunt je maximale hypotheek berekenen met een financieel adviseur. Zo weet je precies hoeveel ruimte je nog hebt voor de kosten van de verhuizing. Je kunt veel zelf doen om je verhuizing snel en efficiënt te laten verlopen. Begin bij het doornemen van je spullen en kijk vooral ook naar wat er allemaal weg kan. Aan sommige spullen, zoals foto’s fotoboeken hecht je waarschijnlijk emotionele waarde. Die gooi je natuurlijk niet weg. Er zijn echter ook spullen die je al een lange tijd bewaart, maar waar je eigenlijk niets meer mee doet. Deze kun je het beste verkopen, weggeven aan vrienden of aan een goed doel schenken. Het is heel fijn als je een frisse start kunt maken in je nieuwe woning. Daarnaast scheelt het je veel tijd, moeite en kosten tijdens de verhuizing. 

Label je verhuisdozen

Als je alles eenmaal hebt ingepakt, is het verleidelijk om de dozen meteen weg te zetten en aan de volgende doos te beginnen. Je hebt immer heel veel te doen. Toch is het zeker aan te raden om even de tijd te nemen om op een label te schrijven voor welke kamer de doos bedoeld is en het label vervolgens op de doos te plakken. Dit lijkt extra tijd te kosten, maar bij de verhuizing levert dit juist heel veel tijd op. De verhuizers kunnen de dozen dan al direct in de juiste kamers neerzetten. Jij hoeft de dozen alleen nog maar uit te pakken en op te ruimen. 

Huur een verhuisbedrijf in

Veel mensen vragen voor de verhuizing hulp aan vrienden en familie. Dit is natuurlijk een goed idee, want vele handen maken licht werk. Als je wat budget over hebt, is het echter aan te raden om een verhuisbedrijf in te huren. Een verhuisbedrijf bestaat uit professionals die eraan gewend zijn om jouw spullen veilig en netjes te vervoeren. Zeker als je kostbare zware spullen hebt, zoals bijvoorbeeld een kast of een piano, is het aan te raden om deze door een verhuisbedrijf te laten verhuizen. Een verhuisbedrijf heeft ook de juiste middelen, zoals takelwagens, om de spullen zo veilig mogelijk te kunnen vervoeren. Dit is niet alleen veilig voor je spullen, maar ook voor de mensen die de spullen verhuizen. Sta je momenteel op het punt om te verhuizen? Neem bovenstaande tips dan zeker mee!

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor