Bouwkundige keuring aanvragen

Homekeur bouwkundige keuring

HOME KEUR

Homekeur is dé specialist voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring. Met een ruim en groeiend landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde en ambitieuze werkwijze en gedegen inspectie door de inspecteur.


 •   Sinds 2000 ervaren
 •   Snelle afspraak
 •   Landelijke dekking
 •   Deskundige inspecteurs
 •   50.000 keuringen
 •   100% onafhankelijk
 •   Klik op de blauwe button voor de prijs!
Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.
Homekeur is aangesloten bij de BVBK;  de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders.

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring (ook wel bouwkundige keuring genoemd) geeft u meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat en eventuele verborgen gebreken van de woning. Dit wordt vaak uitgevoerd voor de aankoop van een nieuwe woning (aankoopkeuring).

Homekeur is dé specialist voor bouwtechnische keuringen. Met een ruim en groeiend landelijk netwerk van eigen opgeleide en deskundige inspecteurs bent u als opdrachtgever gegarandeerd van een gemotiveerde werkwijze en gedegen inspectie door de inspecteur.

Wij werken landelijk, of u nu een woning gekeurd wilt hebben in Maastricht, Rotterdam, Terneuzen, Groningen, Alkmaar of waar dan ook in Nederland, wij zijn u graag van dienst! Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijs en dienstverlening is all inclusief met uitzondering van enkele prijsvoorwaarden.


Kosten bouwtechnische keuring

De kosten voor een bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 inhoud voert Homekeur al voor €369,00 inclusief btw een uitgebreide bouwtechnische keuring uit. Scroll naar beneden op deze pagina voor meer informatie over onze dienstverlening.


Waarom Homekeur?

 •  Onze inspecteurs gaan wel de ladder op (tot maximaal 6,4 meter hoog)
 •  Onze inspecteurs gaan (indien nodig) een kruipruimte in
 •  Wij kennen geen beperkingen of uitsluitingen
 •  Deskundig, ervaren (15+ jaar ervaring) en gedreven
 •  Erkend door NHG en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen


Werkwijze Homekeur

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in uw aanwezigheid. Op die manier krijgt u direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwkundige keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft u vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van uw nieuwe woning.

Homekeur staat garant voor meer dan 15 jaar ervaring. Met een grondige en onafhankelijke inspectie keuren wij uw woning van dak tot kruipruimte. Niet voor niets heeft Homekeur al meer dan 150 positieve reviews ontvangen op Google!


Wat wordt gecontroleerd bij een keuring?


Een inspecteur gebruikt geavanceerde software om alles na te lopen, notities te maken en foto’s te maken. Onze inspecteurs hebben daarbij ook jarenlange ervaring én zijn bekend met de gestelde eisen. Tijdens de keuring van uw huis wordt een uitgebreide lijst met elementen door de inspecteur geïnspecteerd en afgewerkt. Daarbij wordt de woning van boven op het dak tot onder in de kruipruimte volledig gecontroleerd.


Bij bouwtechnische keuringen door Homekeur gaat het om een beoordeling van de volgende elementen:

 •  Informatie eigenaar, zoals asbest, VvE, ongedierte, technische installaties
 •  Constructie, denk hierbij aan de kapconstructie en het dakbeschot
 •  Trappen, hekwerken en balustrades in de woning
 •  Conditie van een eventuele dakkapel, kozijn, lood, maar ook dakramen
 •  Alle sanitaire groepen zoals badkamer, keuken en toilet
 •  Staat en toestand van de vloeren, wanden en plafonds in de woning
 •  Alles met betrekking tot de installaties (water, gas, elektra etc.)
 •  Brandveiligheid en ventilatie in het huis
 •  Kruipruimte, vloerbalken en fundering
 •  Daken, dakpannen, dakbedekking, schoorstenen en overige dakafwerking
 •  Goten, overstekken en hemelwaterafvoeren
 •  Gevels, metselwerk, gevelbekleding en lateien
 •  Kozijnen, schilderwerk, beglazing en raamdorpelstenen
 •  Schilderwerk buiten de woning
 •  Aanbouw met alles wat daaraan is verbonden, zoals dak, kozijn, gevel etc.
 •  Bijgebouwen, opstal, garage, buitentrappen, tuin en overige
 •  Een kostenraming met directe kosten, termijnkosten en verbeterkosten


Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. Indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het rapport. De inspectie is echter geen asbestinventarisatie. Ook eventuele verborgen gebreken die na het verwijderen van wandafwerkingen, aftimmeringen etc. zichtbaar worden, vallen buiten de scope van deze visuele bouwkundige inspectie.


Wat kost een bouwkundige keuring?


Klik op de blauwe of groene button om een afspraak te plannen, tevens wordt dan de actuele prijs zichtbaar.


Zijn de kosten aftrekbaar?


In sommige gevallen zijn de kosten van een bouwtechnische keuring aftrekbaar van de belasting. Zo is het bij de aankoop van een wat oudere woning mogelijk dat de hypotheekverstrekker vraagt om een bouwtechnische inspectie. Ook is een dergelijke inspectie verplicht wanneer uit de taxatie van een woning is gebleken dat de kosten voor het achterstallig onderhoud 10% of meer van de woningwaarde zijn. In beide gevallen zijn de kosten van het bouwtechnische onderzoek aftrekbaar.


Wanneer bouwkundige keuring?


Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat u een bouwtechnische keuring laat uitvoeren! Dit kan gebreken of aankomende kostenposten aan het licht brengen die u zelf misschien niet zult ontdekken. De inspecteurs van Homekeur zijn volledig onafhankelijk, hebben geen emotionele band met de woning en kunnen daarom uw woning objectief, vakkundig en uitgebreid inspecteren. Dit kan u zeker helpen om te besluiten of te gaan onderhandelen.

Een bouwkundige keuring brengt wellicht extra kosten met zich mee, maar het geeft extra zekerheid rondom de aankoop. Na de keuring weet u wat de gebreken zijn, waar onderhoudskosten aan zitten te komen, en meer. Het is belangrijk dat u de keuring onafhankelijk laat uitvoeren zodat u een eerlijk en onafhankelijk beeld van de woning krijgt. De rapportage is een deskundige beoordeling van de bouwtechnische staat van de woning.Hoe lang duurt een bouwtechnische keuring?


Gemiddeld duurt een bouwtechnische keuring ongeveer een uur. Homekeur werkt niet op de klok en zal uiteraard de woning grondig inspecteren en zorgen dat alle hierboven genoemde punten zijn gecontroleerd, ook al is daar meer tijd voor nodig.Bouwkundig rapport

Het uiteindelijke resultaat van bouwtechnische keuringen is een zogenaamd bouwkundig rapport. Dat ontvangt u kort na de inspectie. Deze ontvangt u digitaal in uw mailbox, en is daarnaast ook beschikbaar in uw eigen woningdashboard.

Dit woningdashboard bevat onder meer foto’s van eventuele gebreken, een uitvoerige analyse van de bouwtechnische staat van het huis, informatie over het energiegebruik van de woning, een energiebesparingsadvies en de verwachte kosten binnen 1 jaar en 5 jaar. De rapporten van Homekeur worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.