NLVERHUIST

Keukeninspiratie en stappenplan keuken uitzoeken

Keukeninspiratie

Zoals zij het deden, zo kun jij het ook!

Een keuken moet ook gewoon mooi zijn

Doordachte keuzes, persoonlijke smaak en functioneel advies, maar een keuken moet ook gewoon mooi zijn. Net zoals een huis geeft een keuken een bepaald gevoel, noem het een “thuis” gevoel. Een plek waar je naar hartenlust kunt kokkerellen maar voor de meesten ook een plek waar je samen komt met familie en vrienden om eten te bereiden of gezellig mee te kijken. Van vroeger kan ik me herinneren dat ik het niet kon laten even in de pan te kijken. De heerlijke geur van garende recepten. Natuurlijk zoek je ook een keuken uit die bij de stijl van het huis past, maar dat is niet eens een vereiste. Het gaat erom wat jij mooi vindt, maar waar je begin je?

 

Het verhaal van Ans en Jacob

Dat dachten Ans en Jacob ook. Zij hebben een huis  gekocht in een landelijke woning net buiten Heerenveen en wisten niet goed waar ze moesten beginnen totdat ze met ons in contact kwamen. Ik heb ze geadviseerd om los van elkaar eerst een soort wensenlijst te maken. Ze redden zich beiden aardig en vonden dit een goed idee. Daarbij moesten ze rekening houden met onderstaande zaken en als laatste pas over de prijs na te denken.

Om over na te denken:

  • Moet de keuken op dezelfde plek worden geplaatst?
  • Welke stijl spreekt je het meeste aan?
  • Welke kleurstelling(en) vind je mooi?
  • Aan welke indeling zit je te denken?
  • Welke (inbouw) apparatuur wil je laten plaatsen?
  • Over welke luxe moet de keuken beschikken?
  • Wel of geen bovenkastjes?
  • Welke achterwand vind je praktisch en mooi?
  • Uit welk materiaal moet het keukenblad bestaan?
  • Welk bedrag zou je voor je droomkeuken over hebben?


Daarnaast zijn de technische ontwikkelingen zo hard gegaan dat het slim is om alvast na te denken over duurzaamheid. Hierbij kun je denken aan een keramische of inductie kookplaat. De bedoeling is dat we in de komende jaren allemaal van het gas af gaan dus koken op gas is op dit moment niet meer de beste keuze ook al denken sommige experts daar anders over.

 

Indrukken opdoen

Ik heb ze geadviseerd om ze online alvast zoveel mogelijk plaatjes van keukens te bekijken om zo een goede indruk van de mogelijkheden en kleuren te krijgen. Jacob heeft de afmetingen van de keuken opgenomen en daar een plattegrond met een paar kopieën van gemaakt. Hiermee konden beiden aan de slag om met een potlood de ruimte van de keuken in te delen. Hierbij hoefden ze geen rekening te houden met de huidige aansluitingen en konden hun fantasie los laten gaan. En dat deden ze dan ook.

 

Buitengewoon veel overeenkomsten

Nadat ze klaar waren hebben ze de lijstjes naast elkaar gelegd en bleken er buitengewoon veel overeenkomsten te zijn. Wat betreft de indeling en luxe was er nogal een verschil wat overbrugt moest worden maar daar waren ze het snel over eens. De kleuren vonden ze lastig omdat kleuren op een beeldscherm nogal eens afwijken van hoe het in het echt is. Online hebben ze een aantal 3D keukenontwerpen gemaakt. Veel keukenspecialisten bieden deze handige online tool aan om enerzijds klanten te verleiden om naar hun showroom te komen, en anderzijds om de consument zelf een mogelijkheid te bieden zelf iets moois in elkaar te knutselen.

 

Eerst kijken dan pas kopen

Op mijn advies met de uitdrukkelijke mededeling (nog) niets te kopen hebben ze een aantal keukenzaken bezocht om de sfeer te voelen. Natuurlijk wil een keukenboer een keuken verkopen maar deze gang naar de specialist had eerst een ander doel. Daar hebben ze zich aan gehouden. Naast het voelen en proeven van de kleuren en de sfeer was het ook belangrijk een goed gevoel bij een keukenzaak te krijgen. Het draait niet altijd alleen om de prijs maar ook op de manier waarop je wordt behandeld en advies krijgt. Ans en Jacob waren vol lof over de manier waarop ze als eventuele toekomstige klant werden behandeld.

 

Alles is een keuze

Nadat ze deze stappen hebben doorlopen waren ze het over de meeste zaken eens. Het moest een landelijke stijl keuken worden met een blauwe look en een licht aanrechtblad. Het werkblad en de spoelbak moesten aan de raamzijde worden geplaatst zodat je lekker naar buiten kan kijken. Een eenvoudige maar kwalitatief hoogwaardige keuken zonder al te veel extra luxe had hun voorkeur.

 

Welk keukenzaak kiezen

Het plaatje was grotendeels helder en ze kozen de keukenzaak uit waarbij ze het beste gevoel hadden. De keukenspecialist heeft hier en daar wat besparende tips gegeven en een keukenontwerp op maat gemaakt met bijbehorende offerte. Natuurlijk kan je het zo duur maken als je zelf wilt maar Ans en Jacob bleven nét binnen hun budget.

 

Zo kun jij het ook!

Zoals Ans en Jacob het deden kan jij het ook. Je hoeft niet exact de stappen te zetten die zij deden maar dat geeft je wel houvast. Vooral onafhankelijk van elkaar je voorkeur opschrijven geeft de ander goed inzicht in wat jij mooi vindt. Samen vind je dan de keuken die jullie beiden mooi vinden.

 

Tot slot

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan het verhaal van Ans en Jacob die eerst veel inspiratie op hebben gedaan om de juiste keuken samen te stellen. Ben je op zoek naar goede een keukenspecialist in jouw regio die je eerlijk adviseert? Klik dan op de button hieronder.