Ja, je kan prima je huis zelf verkopen. Alle middelen om je woning zelf te verkopen zijn beschikbaar op deze website. Zo kun je de woning zelf plaatsen maar ook diensten en/of producten afnemen.
Een huis zelf verkopen is niet moeilijk maar je moet wel met enkele zaken goed rekening houden dus onderschat dit niet. Raadpleeg bij twijfel een makelaar of bestel een product of dienst via onze bestelpagina.
Ja, je kan zelf je huis aanbieden op de aanbodpagina van NLVERHUIST. Geheel kosteloos en zonder verplichtingen. Klik hiervoor rechtsboven in het menu op "Woning plaatsen".
Ja, je kan je huis naast andere websites ook aanbieden op NLVERHUIST. Hoe meer zichtbaarheid des te meer potentiële kopers je bereikt. Via de rode button rechtsboven in het menu kom je op de pagina met alle informatie.
Nee, je hebt geen makelaar nodig om je huis te verkopen maar soms is de hulp van een expert wel aan te raden. Op deze website vind je alle informatie om je huis zonder makelaar te verkopen. Via de bestelpagina kun je eventueel diensten of producten afnemen.
Ja, als verkoper betaal je via de notaris de doorhaling van de hypotheek (indien van toepassing) en het doorhalen van de inschrijving van de woning bij het kadaster.
Je betaalt als verkoper doorhaling hypotheek en kadaster. Maak je gebruik van een overbruggingskrediet dan rekent de notaris hier ook kosten voor. Je betaalt dan als het ware 2x deze kosten. Alle bedragen zijn te vinden op de nota van afrekening die je voor de overdracht ontvangt. Vraag de behandelende notaris naar de exacte berekening wanneer je hier vragen over hebt.
De concept akte van levering ontvang je meestal samen met de nota van afrekening een week of enkele dagen vóór de overdracht van de woning. Heb je enkele dagen voor de overdracht nog niets ontvangen neem dan even contact op met de notaris.
Ja, de notaris kan ook een koopovereenkomst opmaken. Ook kun je deze dienst via deze website bestellen waarna een makelaar de koopovereenkomst opmaakt. Ga hiervoor naar de bestelpagina op deze webiste.
Bij (consumenten) koop en verkoop gaat de bedenktijd 1 dag na ontvangst van de door koper en verkoper getekende koopovereenkomst in. De koopovereenkomst moet daarvoor wel aan koper(s) ter hand worden gesteld. Ook zit er standaard een ontvangstbevestiging bij de koopovereenkomst.
Nee, een mondelinge deal is niet rechtsgeldig. Er moet worden voldaan aan de schriftelijkheidseis. Er moet dus een getekende koopovereenkomst aanwezig zijn die aan koper(s) ter hand is gesteld voordat er rechten en plichten ontstaan. De koper heeft nog een wettelijke bedenktijd.
Nee, de wettelijke bedenktijd geldt alleen voor de koper en niet voor de verkoper. Wil je als verkoper ook bedenktijd zal ik als extra artikel in de koopovereenkomst moeten worden opgenomen.
Wanneer je de financiering niet rond krijgt zal je een beroep moeten doen op de ontbindende voorwaarde(n) in de koopovereenkomst. Wanneer je het huis hebt gekocht onder voorbehoud financiering en de datum waarop deze verloopt nog niet is verstreken kun je zonder boete ontbinden. Let er wel op dat je dit tijdig en op de juiste manier doet. In de koopovereenkomst staat beschreven op welke manier en onder welke voorwaarden je dit kan doen. Vaak moet je wel bewijs aanleveren waarom de hypotheek niet wordt geaccepteerd.
Je huis is definitief verkocht wanneer de wettelijke bedenktijd en de ontbindende voorwaarden zijn verstreken/verlopen. De "nieuwe" koper wordt pas eigenaar na juridische levering via de notaris en inschrijving in het kadaster.
Ja, je hebt er recht op om net voor de overdracht de woning te inspecteren. Dit is de zogenaamde eind- of opleverinspectie. Het recht op inspectie is ook in de koopovereenkomst opgenomen. Tevens worden tijdens deze inspectie de meterstanden genoteerd.
De woning moet opgeleverd worden conform de afspraken zie zijn gemaakt. Deze zijn terug te vinden in de koopovereenkomst, vragen- en roerende zakenlijst. Ook kunnen er aanvullende afspraken zijn gemaakt.
Ga in gesprek met elkaar om het geschil onderling op te lossen. Mocht er een makelaar en/of aankoopmakelaar bij zijn betrokken laat die dan bemiddelen. Mochten jullie er echt niet uitkomen schakel dan de notaris in. In een uitzonderlijk geval kan er onder voorwaarden een bedrag in depot blijven bij de notaris totdat het geschil is opgelost.