Nieuw huis? Hier zijn wat tips waar je overal op moet letten
12 juli 2023 
2 min. leestijd

Nieuw huis? Hier zijn wat tips waar je overal op moet letten

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Je zult vast heel blij zijn met deze nieuwe stap, maar het kan ook een beetje overweldigend zijn om je huis in te richten. Als je een nieuw huis hebt, moet je vaak de inrichting veranderen. Ook moet je de juiste indeling bepalen en misschien zelfs een nieuwe woonstijl creëren. We hebben een aantal tips waarmee je je nieuwe huis kunt inrichten. Wil je weten wat ze zijn? Lees dan verder!

Welke stijl kiezen?

Heb je nog niet helemaal duidelijk wat jouw woonstijl is? Wil je een nieuwe woonstijl proberen, of heb je al een idee, maar wil je het inrichten van je nieuwe woning goed aanpakken? Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en zoek naar inspiratie die past bij jouw woonstijl. Misschien hou je van een stoere, robuuste industriële stijl, of ga je liever voor een rustgevende bohemian sfeer? Blader door woonmagazines (ook online) of bekijk het interieur van anderen om ideeën op te doen. Ook op sociale media vind je veel inspiratie voor interieur.

Hoe richt je je huis in?

Je hebt misschien al bedacht hoe je kamers eruit gaan zien. Nu komt het leuke deel, namelijk het daadwerkelijk inrichten van je huis. Begin met de basis, zoals de vloeren en kozijnen. Een tip van ons: schilder alle muren en kozijnen wit. Dit zorgt voor een rustige en ruime uitstraling en is tijdloos. Mocht je de witte muur toch zat worden, dan kun je altijd nog een andere kleur kiezen. Toch is het een goed idee om de muur niet helemaal kaal te laten. Je kunt bijvoorbeeld een moscirkel kopen. Op deze manier breng je niet alleen de natuur naar binnen, maar zo doorbreek je ook de uitstraling van een strak interieur. Het is echt een van de nieuwste trends van 2023. Dan hebben we nog de vloer. Het is slim om in de hele huis dezelfde vloer te leggen. Dit geeft een gevoel van extra ruimte en het bespaart je tijd bij het uitzoeken. Kies bijvoorbeeld voor een PVC vloer. Heel praktisch, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in houtlook, betonlook en andere varianten.

Maak een 3D schets

Het is niet nodig om dure 3D-tekeningen te maken als je je nieuwe huis wilt inrichten. Een handgetekende tekening is net zo waardevol en zelfs persoonlijker. Maak deze tekening alsof je in de (woon)kamer staat, niet van bovenaf. Probeer verschillende objecten uit die je in de woonkamer wilt plaatsen en maak eventueel meerdere tekeningen met verschillende ideeën. Op die manier krijg je een goed idee van hoe het eruit kan zien. Teken ook het lichtplan in deze tekening. Welke gebieden wil je benadrukken met verlichting? Met behulp van deze tekening kun je het lichtplan verder uitwerken.

Vergeet de raamdecoratie niet!

Mensen vergeten vaak om raamdecoratie te regelen als ze hun nieuwe huis inrichten, maar het kan veel doen voor de uitstraling van je huis. Je kunt bijvoorbeeld mooie gordijnen of jaloezieën kiezen om privacy te hebben en de sfeer in de kamer te bepalen. Gordijnen zijn goed om kleur toe te voegen aan je interieur en jaloezieën geven je de mogelijkheid om te bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Denk ook aan de functie van de ruimte als je raamdecoratie kiest. In de slaapkamer is het bijvoorbeeld handig om verduisterende raamdecoratie te hebben. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen met deze tips. Succes met de inrichting!

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor