Verhuizen? Misschien zijn deze woontrends wat voor jouw nieuwe interieur.
28 maart 2024 
1 min. leestijd

Verhuizen? Misschien zijn deze woontrends wat voor jouw nieuwe interieur.

Verhuizen kan een spannende aangelegenheid zijn. Misschien ga je wel voor het eerst naar een koophuis, of heb je eindelijk een plekje voor jou alleen. Een huis voor jezelf betekent een interieur dat bij jouw past.

Van de muren, tot de gordijnen tot een dekbedovertrek 140x200, misschien zijn deze woontrends wel wat voor jouw nieuwe interieur.

Retro

Retro is helemaal in, met name een interieur geïnspireerd op de jaren 70 is helemaal on trend. Denk hierbij aan warme kleuren zoals geel, oranje en bruin, houttinten en grove materialen met veel textuur, zoals wol of velours.

Ook mogen de meubels afgeronde hoeken hebben. Maak het geheel af met retro ogende accessoires zoals een mooie sprei over het bed, bloempotten of een flanellen dekbedovertrek.

Outdoor

We mogen met de outdoor-trend buiten naar binnen halen. Dit doe je door een urban jungle in je huis te creëren met een scala aan mooie planten in potten op de grond of de vensterbank, of hangend aan het plafond.

Ook zien we veel houten elementen in meubels en eventuele leuke plankjes aan de muur (waar je weer planten op kunt zetten) en zijn behangetjes met een plantenprint helemaal in.

Duurzaam

Duurzaam is niet alleen een trend, om de aarde enigszins te sparen is het ook keihard nodig. Daarom ben jij helemaal van deze tijd als je ook je nieuwe huisje zo duurzaam mogelijk inricht. Belangrijk hierbij is dat je probeert te streven naar zero waste.

Dit doe je door stevige en houdbare meubels te kopen van sterke materialen zoals hardhout. In het kader van zero waste is het ook een goed idee om meubels een tweede leven te geven.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de plaatselijke kringloopwinkel of op Marktplaats. Daar kun je vaak voor heel weinig geld een uniek pareltje op de kop tikken.

Wabi Sabi

De uit Japan overgevlogen esthetiek Wabi Sabi is tegenwoordig ook in het Westen helemaal hip. Wabi Sabi is een Japanse filosofie die vergankelijkheid en imperfectie omarmt. I

n interieurs zie je dat terug in het gebruik van imperfecte, textuurrijke, natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout met zichtbare nerven en noesten of natuursteen. Verwering is in het geval van Wabi Sabi helemaal niet erg of zelfs wenselijk.

Ook bij Wabi Sabi kan het lonen om tweedehands spullen in je interieur te verwerken, omdat het bij de esthetiek past om gebruik te maken van ‘geleefde’ meubels.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor