Verhuizing? Geef de slaapkamer wat extra aandacht!
08 december 2023 
1 min. leestijd

Verhuizing? Geef de slaapkamer wat extra aandacht!


Het belang van een goede slaapkamer wordt nog altijd niet voldoende onderkend. Lang niet elke slaapkamer ziet er overzichtelijk geordend uit. Het is juist heel belangrijk dat een slaapkamer rust uitstraalt en dat er geen afleidende elementen te vinden zijn. 

Hoe meer overbodige zaken zich in een slaapkamer bevinden, hoe groter het negatieve effect zal zijn op je mentale gezondheid. Een schone en nette slaapkamer bevordert de nachtrust en maakt je gereed voor de volgende dag.

Het juiste bed

Bij het indelen van de slaapkamer draait alles in feite om de keuze voor het bed. Wie de collectie van HBeds bekijkt, beseft dat er heel wat mogelijkheden zijn voor elk type slaapkamer en voor elk budget. Belangrijk is in elk geval om niet te bezuinigen op kwaliteit als het om de aankoop van een nieuw bed gaat. 

Je gaat er immers de komende jaren een derde van je tijd doorbrengen. Kies daarom altijd eerst een goed bed en bekijk dan welke meubelen je eventueel verder nog in de slaapkamer kwijt kunt. Het is soms even passen en meten, maar het helpt om vooraf een tekening op schaal te maken, zodat je alles direct kunt indelen en nooit voor verkeerde keuzes komt te staan.

Overbrugging

Als je gaat verhuizen, moet je van alles regelen. Al die zaken moeten als een soort puzzel in elkaar vallen. Soms is het tijdschema dusdanig dat niet alles perfect op elkaar aansluit. Zo kan het gebeuren dat er een levertijd van toepassing is bij de aanschaf van je nieuwe bed. 

Als je de sleutels van de vorige woning al eerder moet inleveren dan je nieuwe bed geleverd wordt, heb je twee voor de hand liggende mogelijkheden. Je kunt je oude bed meeverhuizen, om het nog een paar weken op te bouwen in je nieuwe slaapkamer. 

Maar je kunt ook een los matras kopen dat je uiteindelijk op je nieuwe bed gaat leggen. Op het matras kun je dan alvast de nacht doorbrengen.

Beeldschermen

Tegenwoordig beschikken we over allerlei apparaten met een beeldscherm: de computer of laptop, de televisie en de mobiele telefoon. Volgens experts is het niet verstandig om dergelijke apparaten in de slaapkamer te hebben. 

Ze verstoren namelijk je nachtrust wanneer je ze gebruikt vlak voordat je gaat slapen. Uit deze beeldschermen komt een soort blauw licht, die je hersenen interpreteren als zonlicht. Daardoor blijf je langer wakker.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor