NLVERHUIST

Voordelen waardebepaling van je huis!

De woningwaarde bestaat uit verschillende facetten waarbij er ook rekening gehouden wordt met de verbouwingen van de afgelopen jaren.

Voordelen van een waardebepaling van een makelaar!

Online zijn er tegenwoordig ook veel tools te vinden maar voor de échte waarde moet je bij een makelaar zijn. De makelaars geven een realistische waarde af waarmee je verder kunt.

Hoe komt de waarde van je huis tot stand?

De makelaar vergelijkt woningen met elkaar en zoekt vergelijkbare recent verkochte objecten. Hierbij wordt vooral gekeken naar oppervlaktes, onderhoud, afwerking, ligging en de verbouwingen van de afgelopen jaren. Een strak afgewerkt modern en goed onderhouden huis is natuurlijk meer waard dan gemiddeld. De makelaars kennen de wijken maar ook typen woningen op hun duimpje. Ze lopen dagelijks door de woningen waarmee veel ervaring is opgedaan. Per slot van rekening is de ene wijk de andere niet en zijn bepaalde wijken en straten enorm populair.

Ik kan toch ook online de waarde opzoeken?

Rekentools zijn ook online te vinden waarbij postcode en huisnummer wordt ingegeven. Daarna zal je de woonoppervlakte kunnen controleren en daar gaat het vaak mis. Voordat je dit doet moet de woning opgemeten worden want verschil in GO-wonen zoals dat tegenwoordig heet geeft een enorm verschil in de uitkomst van de waarde. Daarnaast geven online tools vaak een indicatieve waarde weer die afhankelijk is van het aantal verkochte woningen in de straat. Wanneer er de laatste tijd geen of weinig woningen zijn verkocht zal de uitkomst minder betrouwbaar zijn.

Waarom een waardebepaling van een makelaar?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom om je een waardebepaling van jou huis door een makelaar uit wilt laten voeren. De grootste reden is vaak een inschatting van de mogelijkheden op de woningmarkt. Je vraagt je af: Is dit het moment om te verkopen? En hoeveel hypotheek kan ik lenen en wat is de overwaarde van m’n huidige huis. Op basis van al deze gegevens kan je de juiste beslissing nemen. De makelaars zijn niet alleen makelaar of taxateur maar ook adviseur en staan je met raad en daad terzijde.

Wat heb ik nodig voor een waardebepaling?

Over het algemeen is een kop koffie (of thee) voldoende! De makelaar vraagt diverse gegevens op en doet onderzoek naar verschillende factoren van jouw huis en de buurt. De makelaars zijn bekend in jouw buurt om zo goed te kunnen adviseren. Soms kan een oude brochure of taxatierapport handig zijn om klaar te leggen. Ook is het slim alvast de kadastergegevens op te zoeken en voor de makelaar klaar te leggen. 

Hoelang duurt een waardebepaling?

Over het algemeen ben je snel een uurtje verder, dit is mede afhankelijk van de grootte van je huis. Ook is het soms zo gezellig dat de tijd voorbij vliegt. Sommige makelaars splitsen de waardebepaling in twee onderdelen waarbij ze eerst langskomen om de woning te bekijken en op te nemen. Wanneer je dan later écht gaat verkopen komt de makelaar nogmaals langs voor een informatie- en verkoopgesprek.

Waardebepaling door erkende makelaars?

De makelaars die op NLVERHUIST zijn te vinden zijn erkend, onafhankelijk en betrouwbaar. Een taxatie of waardebepaling nemen zij serieus waarmee je het beste verkoopadvies krijgt. Je bepaalt zelf of en wanneer je wilt verkopen.