Waarom dunpleister populair is bij nieuwbouw
11 juni 2024 
2 min. leestijd

Waarom dunpleister populair is bij nieuwbouw

Dunpleister wint aan populariteit in nieuwbouwwoningen dankzij zijn duurzame en strakke afwerking. Dit type pleisterwerk zorgt voor een moderne en esthetisch aantrekkelijke muurafwerking. Het proces van dunpleister aanbrengen vereist een vakman met precisie en ervaring.

Dunpleister moet namelijk zorgvuldig in een dunne laag worden aangebracht om scheuren en onregelmatigheden te voorkomen. Dit maakt het ideaal voor nieuwbouwprojecten waar de muren vaak al relatief vlak en vrij van grote oneffenheden zijn.

De duurzaamheid van dunpleister is een van de belangrijkste redenen waarom het zo geliefd is bij zowel aannemers als huiseigenaren.

Het materiaal is niet alleen bestand tegen slijtage, maar het biedt ook een uitstekende basis voor schilderwerk, waardoor de muren langer mooi blijven.

Bovendien droogt dunpleister in vergelijking met traditioneel stucwerk sneller, waardoor het bouwproces niet onnodig wordt vertraagd.

Voor- en nadelen van dunpleister

Hoewel dunpleister nieuwbouw veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Allereerst vereist het aanbrengen van dunpleister nauwkeurigheid en ervaring, wat betekent dat het inhuren van een ervaren vakman vaak onvermijdbaar is. Dit kan de kosten van het project verhogen, waarbij een kanttekening uiteraard wel is dat de duurzaamheid van dunpleister op de lange termijn kosten kan besparen.

Daarnaast is dunpleister minder geschikt voor muren met grote oneffenheden, wat inhoudt dat er mogelijk extra voorbereidend werk nodig is om de muren klaar te maken voor het pleisteren.

Aan de andere kant biedt dunpleister een esthetisch superieure afwerking die moeilijk te evenaren is met andere methoden.

De gladheid en uniformiteit van dunpleister maken het een uitstekende keuze voor huiseigenaren die een strakke, moderne look willen. Bovendien is dunpleister een milieuvriendelijke optie, omdat het minder materiaal verbruikt dan traditioneel stucwerk. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van nieuwbouwprojecten.

Renovlies als alternatief

Huiseigenaren die afwijken van dunpleister kiezen in eerste instantie vaak voor renovlies. Renovlies behang is een steeds vaker gekozen optie in nieuwbouwwoningen, vooral vanwege de snelheid en kostenbesparing die het biedt.

Dit type behang simuleert het uiterlijk van een gestuukte muur, maar is sneller aan te brengen en vaak goedkoper. Renovlies is met name populair omdat het op diverse ondergronden kan worden aangebracht, inclusief muren die niet perfect vlak zijn.

Dit maakt het een flexibele keuze voor nieuwbouwprojecten, waar snelheid en budgetbeheersing vaak pijlers zijn.

Een professionele renovlies behanger kan snel grote oppervlakken behandelen, wat een aanzienlijk voordeel is in vergelijking met het tijdsintensieve stucwerk.

Bovendien kan renovlies direct na het aanbrengen worden geschilderd, wat verdere tijdsbesparing oplevert. Dit maakt renovlies behang een uitstekende keuze is voor projecten met strakke deadlines.

Daarnaast is renovlies behang ook duurzaam en biedt het een gladde, naadloze afwerking die moeilijk te onderscheiden is van traditioneel stucwerk.

Kostenvergelijking

Over het algemeen is dunpleister iets duurder in de initiƫle fase vanwege de materialen en de arbeid die nodig is voor een perfecte afwerking. Echter, de lange levensduur en de minimale onderhoudsbehoeften maken het op de lange termijn een kostenefficiƫnte keuze.

Renovlies daarentegen is vaak goedkoper om te installeren en vereist minder specialistische vaardigheden, wat resulteert in lagere arbeidskosten. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren met een beperkter budget.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor