4 tips voor het versturen van je bezittingen naar het buitenland
07 november 2022 
2 min. leestijd

4 tips voor het versturen van je bezittingen naar het buitenland

Het besluit is genomen. Het kan voor het plezier zijn. Het kan om een combinatie van redenen zijn. Maar één ding is zeker: je verhuist naar het buitenland. Als je naar het buitenland verhuist, ontstaat er behoefte aan een labyrint van lijsten die moeten worden afgevinkt voordat je vertrekt naar de nieuwe plek die je thuis zult noemen. Een van de topitems op die kilometerslange lijst is hoe je je geliefde bezittingen kunt afleveren in het vreemde land van je keuze. Een pallet verzenden is hiervoor waarschijnlijk nodig, waarbij je deze tips toe kunt passen.

Kies een verhuisbedrijf

In de huidige wereld van globetrotten is het internationaal verhuizen van andermans persoonlijke bezittingen verder gegroeid dan een monopolie van één bedrijf. Daarom is het van vitaal belang om je huiswerk te doen over de verschillende bedrijven die er zijn. Er zijn een aantal organisaties die je zullen helpen bij het proces, waar je je ook in Nederland mag bevinden. Afhankelijk van waar de eindbestemming is, kan het voordelig zijn om meer dan één bedrijf in te huren om te helpen bij het verzenden van de goederen, de opslag van de container vóór verzending en de uiteindelijke overdracht naar de eindrustplaats. Zo weet je zeker dat je grote pakketten versturen goed uitgevoerd wordt.

Vergelijk de verhuisbedrijven

De meeste bedrijven baseren hun verzendkosten op het gewicht per container (of een deel van een container als je zending minimaal is). Ook varieert de prijs sterk, of het nu gaat om verzending via de lucht, over de weg of over zee. Het is duidelijk dat de waterroute langzamer en goedkoper is. Andere aspecten die de eindafrekening minder goedkoop maken, zijn onder meer verpakkingsmateriaal en arbeidskosten als ze inpakken, laden en verzenden naar de plaats van vertrek, douaneafhandeling op de bestemming en de uiteindelijke levering. Zorg ervoor dat je om een transparante prijslijst, referenties of getuigenissen van eerdere klanten vraagt, de mogelijkheid om de goederen te volgen en verzekeringsopties.

Verkoop de overbodige spullen

Dit helpt om de duidelijk niet-benodigde items kwijt te raken, een paar extra euro’s te verdienen en ruimte te creëren om de restjes te organiseren. Een manier om wat plezier in het evenement op te nemen, is door een barbecue/afscheidsfeestje te geven. Nodig de buurt, vrienden en familie uit om door je schipbreukelingen te snuffelen voordat het grote publiek wordt toegelaten. Hoewel het misschien wat moeilijker is om voor een goede prijs te onderhandelen met een vriend of geliefde, weet je in ieder geval dat het naar een goed huis is gegaan.

Gebruik goede verpakkingen

Hoe eerder je begint met organiseren, een lijst van de items maakt en ze zorgvuldig verpakt, hoe gelukkiger je op de lange termijn zult zijn. Laat het niet tot het laatste moment liggen. Je kostbare spullen verdienen beter. Hoewel het mogelijk is om je verhuisbedrijf in te huren om al je spullen in te pakken en te labelen, is het fijn om precies te weten waar alles is als de douane besluit de kist te openen. Terwijl je de items in dozen doet, laat je een vriend of geliefde helpen bij het opschrijven van de gedetailleerde lijst.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor