4 tips voor het inhuren van een verhuisbedrijf
07 november 2022 
2 min. leestijd

4 tips voor het inhuren van een verhuisbedrijf

4 tips voor het inhuren van een verhuisbedrijf

Je hebt een nieuwe baan gevonden in een andere provincie, je verhuist naar de andere kant van de stad om dichter bij je familie te zijn, of misschien breid je je gezin uit en heb je een groter huis nodig. Wat je situatie ook is, je bent klaar om je spullen in te pakken en te verhuizen. Je hebt zelfs al een nieuwe woning gekocht en hiervoor een opstalverzekering afgesloten. Je moet dan alleen nog bepalen of je de verhuizing helemaal zelf gaat doen of hiervoor een verhuisbedrijf inhuurt. Ga je voor optie 2? Gebruik dan deze tips!

Lees online beoordelingen

Als je informatie over de verhuizer op hun website vindt, krijg je een idee van met wie je te maken hebt, maar de echte beoordeling komt van de beoordelingen van echte klanten. Het lezen van klantbeoordelingen van mensen die ervaring hebben met het verhuisbedrijf dat je overweegt, geeft je veel inzicht in hoe de verhuizers hun zaken doen. Het Better Business Bureau is een goede bron, net zoals Google, Facebook, Yelp en Angie's List. Door rechtstreeks contact op te nemen met de verhuizers en om klantreferenties te vragen, kun je ook een beter idee krijgen bij het inhuren van een verhuisbedrijf.

Vraag een schatting

Een belangrijke indicator bij het zoeken naar een goed verhuisbedrijf is of ze een gratis schatting geven. Een snelle online offerte of een telefonische schatting is een goed startpunt, maar een gerenommeerd verhuisbedrijf zal een nauwkeuriger offerte aanbieden via een video of een schatting aan huis. Deze opties laten de verhuizers zien waar ze mee werken, en ze kunnen je als reactie daarop een nauwkeurigere offerte aanbieden. Een video- of in-home schatting geeft je ook de kans om eventuele uitdagingen te bespreken, zoals trappen voor appartementverhuizingen of grote meubels en armaturen, die extra kosten kunnen veroorzaken.

Let op hun ervaring

De hoeveelheid ervaring in de verhuis- en opslagindustrie die het bedrijf heeft, zal spreken voor de kwaliteit van de diensten die zij leveren. Wanneer je verhuizers inhuurt, moet je er een kiezen die je kunt vertrouwen met je waardevolle bezittingen. Je zult immers ook niet een inboedelverzekering voor je nieuwe huis af willen sluiten bij een onbetrouwbare verzekeraar. Een decennium of meer in het vak met een respectabele staat van dienst zal dan ook het verschil maken bij je verhuizing. Over de ervaring van het verhuisbedrijf lees je vaak op hun site.

Kijk naar de licenties

Bij het zoeken naar verhuizers is het belangrijk om te zoeken naar degenen met een volledige vergunning en verzekerd. Door deze voorzorgsmaatregelen is het bedrijf niet alleen legitiem, maar als er iets misgaat tijdens de verhuizing, is er een verzekering als back-up. Daarom is het van belang om tijdens de zoektocht naar het beste verhuisbedrijf te letten op hun licenties, al zijn de keurmerken ook cruciaal. Zoek daarom onder meer naar het NKEV keurmerk op de website van de verhuizers. Dit is een organisatie voor verhuisbedrijven die voldoen aan specifieke vereisten, anders kunnen ze zich niet aansluiten.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor