6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE HUIZENJACHT
06 november 2019 
1 min. leestijd

6 TIPS VOOR SUCCESVOLLE HUIZENJACHT

Na een lange tijd zoeken heb eindelijk je droomhuis gevonden! Je wilt zo snel mogelijk de knoop doorhakken en een bod doen. Toch komt er veel kijken bij het kopen van een huis, dus let goed op!

Financiering

Niets is zo vervelend: je stort je vol  op jouw droomhuis, maar daarna blijkt dat je het niet kan financieren. Ga dus voordat je een beslissing maakt langs bij een hypotheekadviseur. Hiermee versterk je ook je onderhandelings- of voorkeurspositie. Vind via NLVERHUIST een betrouwbare hypotheekadviseur.

Woningmarkt

Op dit moment zijn de prijzen extreem gestegen en de verwachting  is dat dit nog niet is afgelopen. Er gebeurt veel op de markt. Laat je in ieder geval niet gek maken en bepaal zelf je wanneer je er klaar voor bent om een woning aan te kopen. Beide  beentjes op de grond en een aankoopmakelaar inschakelen voor onafhankelijk  advies.

Woningwaarde

Vergelijk de woning met andere woningen en onderzoek op deze manier wat de waarde van het huis is. Uiteindelijk bepaal je zelf wat je het huis waard vindt en wat je ervoor wilt betalen. Een vraagprijs hoeft uiteraard niet gelijk te staan aan de waarde. Mensen bieden soms extreem boven de vraagprijs maar blijf scherp. Bekijk ook de andere artikelen met onmisbare informatie op onze website.

Buurt en locatie

Het is aan te raden om, voor je een woning koopt, eerst eens de buurt goed te verkennen. Wandel eens op verschillende momenten door de buurt om te kijken of dit een geschikte buurt is. Hoe is de ligging ten opzichte van de openbare voorzieningen en de uitvalswegen? Allemaal punten die van belang kunnen zijn!

Verkopers

Probeer na te gaan wat de reden van verkoop is. Heeft de verkoper al een ander huis gekocht? Hebben de verkopers haast? Is het een persoonlijke reden? Wat is de reden van verkoop? Hoe meer informatie des te beter je een inschatting kunt maken welke strategie je kunt hanteren. Staan kopers in de rij? Laat je dan zeker adviseren door een makelaar.

Bouwkundige keuring

Verkopers moeten voldoen aan een meldingsplicht, de meldingsplicht gaat boven de onderzoeksplicht maar let wel op. Als koper heb je ook een onderzoeksplicht. Vooral bij oudere woningen is het erg verstandig om de woning door middel van een bouwkundige keuring grondig te onderzoeken. Dit kan ook onderdeel uitmaken van de deal die je hebt gesloten met de makelaar. Op deze manier weet je zeker dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Stel voorwaarden die jou gerust stellen. Ook in deze gekke markt. Houd het hoofd koel en doe geen onverantwoorde dingen waar je later spijt van krijgt.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Energie en verhuisplanner

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor