9 verkoopkillers bij een huis verkopen
17 september 2020 
2 min. leestijd

9 verkoopkillers bij een huis verkopen

Er kunnen van allerlei redenen zijn waarom een huis niet verkoopt. Hieronder 9 verkoopkillers bij een huis verkopen!

Slecht onderhoud

Een slecht onderhouden huis verkoopt ook slecht daarnaast eist de bank vaak dat achterstallig onderhoud direct moet worden aangepakt. Dat kan in de vorm van een bouwdepot maar daar zitten veel kopers niet op te wachten. Zorg voor regulier onderhoud om de waarde op te krikken.

Geen moeite voor verkoopklaar maken

Waar de ene verkoper alle moeite doet om z’n huis goed verkooplaar te maken en alle tips en adviezen opvolgt daar vindt de andere verkoper het wel best. Daar moeten ze maar doorheen kijken is een veel gevraagd antwoord. Dat kan de gemiddelde koper niet en daarmee reduceer je het bod en de verkoopkans.

Te hoge vraagprijs (zakken kan altijd nog)

De eerste indruk is bepalend en als je moet zakken met de prijs is dat een erg slecht teken. Je hebt daarmee de eerste slag gemist. Het is beter een huis wat scherper in de markt te zetten zodat je meer kijkers krijgt en daardoor meer bieden. De uiteindelijke koopsom zal hiermee hoger uitvallen.

Hogere vraagprijs om onderhandelingsruimte over te houden

Hier kan ik eigenlijk hetzelfde antwoord op geven dan bij het vorige punt. Een te hoge vraagprijs schrikt af en nodigt in veel gevallen niet uit om te bieden. Vooral niet in een verkopersmarkt waarbij de geïnteresseerde weet dat het een tijd is waarbij mensen de vraagprijs of hoger bieden.

Op zoek naar die ene gek

Wanneer je op zoek bent naar die ene gek die veel teveel wil betalen kom je vaak bedrogen uit. Door alle informatie die tegenwoordig beschikbaar is hebben kopers toegang tot heel veel data. Dat was vroeger wel anders. Daarnaast wordt er tegenwoordig steeds vaker een aankoopmakelaar ingeschakeld.

De buren vinden ons huis veel meer waard

Dit klinkt logisch want iedereen wil nu of op termijn een topprijs voor z’n huis. Laat je niet gek maken want de makelaar weet echt wel wat jouw huis waard is. Jouw buren, vrienden en kennissen zijn waarschijnlijk geen makelaars. Luister naar de expert in plaats van anderen die het overigens vaak goed bedoelen.

We hoeven niet persé te verkopen

Doe dat dan ook niet. Je wilt verkopen of niet verkopen. Als je daarover twijfelt wacht dan met het verkoopproces totdat je we wilt verkopen. Je blokkeert met deze uitspraak de verkoop.

We hebben geen haast

Hetzelfde antwoord dan het vorige punt. Dit is een veel gemaakte uitspraak en blokkeert eveneens de verkoop. Vraag je af of je er wel echt aan toe bent en neem op basis daarvan een beslissing.

Misschien komt er nog iemand die meer biedt

Dat zou kunnen maar in de meeste gevallen is het slimmer om te onderhandelen en een deal te sluiten. Hoe langer een huis te koop staat des te lager de koopsom. Mensen zien ook dat het huis langer te koop staat en voor kopers minder interessant is. Wanneer het wél interessant zou zijn was het allang verkocht.

Kortom, wil je écht verkopen? Investeer dan in de verkoop, doe slimme dingen, zet verkoopversnellers in en laat je adviseren door een goede makelaar. Klik hier voor een vrijblijvend adviesgesprek met gratis waardebepaling >>

Terug naar overzicht:

Anderen zochten ook naar:  Energie en hypotheekadviseur

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor