Alles over smarthomes in 2024 en de toekomst
03 juli 2024 
1 min. leestijd

Alles over smarthomes in 2024 en de toekomst

Onze manier van leven is de laatste jaren echt anders geworden. Natuurlijk zijn er in de geschiedenis altijd wel nieuwe ontwikkelingen geweest, maar op dit moment gaat alles wel erg snel met de technologische vooruitgang.

Dit zie je al duidelijk als je boven de dertig bent. In je jeugd had je dan weliswaar een televisie in huis staan. En waarschijnlijk ook wel een grote computer. Maar de kans is klein dat die apparaten ook in slaapkamers stonden. Tegenwoordig zie je echter overal elektronische apparaten. Op jonge leeftijd komen kinderen er al mee in aanraking.

Maar de technologie heeft er ook voor gezorgd dat we geheel anders wonen in ons huis. Slimme apparaten zorgen er bijvoorbeeld voor dat het licht uitgaat op basis van je stem en als je de radio op een andere zender wilt zetten, hoef je vaak ook niet meer op te staan maar kun je het gewoon roepen. 

Smarthomes zijn tegenwoordig dan ook helemaal in en de trends veranderen steeds. Maar wat moet je weten over smarthomes in 2024 en de toekomst van smarthomes?

Je kunt je huis inrichten tot een smarthome, maar ze zijn tegenwoordig zo populair dat het ook mogelijk is om een volledige smarthome te kopen bij All Units. Deze zijn compact, direct bewoonbaar en van alle gemakken voorzien. Natuurlijk spelen die smarthomes ook in op de nieuwste trends, maar wat zijn die dan?

Interoperabiliteit

Een moeilijk woord waar je misschien nog niet van hebt gehoord. Maar wat is dan precies de definitie? Welnu, interoperabiliteit is het vermogen van systemen om met elkaar te communiceren en zo samen te werken. 

Op dit moment heb jij ongetwijfeld nog veel afzonderlijke apps op de smartphone voor het bedienen van de elektronische apparaten in je woning. Er zijn echter steeds meer platforms en bedrijven die samenwerken. En daardoor wordt de kans groot dat je in de toekomst minder apps nodig hebt vanwege de samenwerking.

Meer focus op duurzaamheid

Slimme technologie speelt natuurlijk handig in op de behoeften van de mens. Duurzaam leven doen veel mensen om de klimaatproblemen tegen te gaan en de energierekening maandelijks laag te houden. Daarom zijn er nu slimme oplossingen voor een duurzamer huis Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen die automatisch uitgaan wanneer je de kamer verlaat. Ideaal voor mensen die nogal vergeetachtig zijn. Ook is er veel aandacht voor slimme thermostaten, de integratie van zonnepanelen en ga zo maar verder.

De gezondheid staat meer centraal

Ook de gezondheid staat meer centraal in 2024 en de toekomst. Als je gezond leeft, ben je over het algemeen veel actiever en kun je in korte tijd meer bereiken. Je hebt nu bijvoorbeeld sensoren die de luchtkwaliteit kunnen monitoren. Ook heb je slimme bedden die je slaappatroon monitoren en ervoor zorgen dat je slaapkwaliteit wordt verhoogd.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor