Ga je verhuizen? Deze verzekeringen kunnen van pas komen!
19 april 2024 
1 min. leestijd

Ga je verhuizen? Deze verzekeringen kunnen van pas komen!

Verhuizen is ontzettend stressvol, maar in een nieuw huis wonen is fantastisch. In de meeste gevallen ga je er na een verhuizing immers op vooruit. Misschien heb je wel voor het eerst je eigen koophuis! Dan ben je daar natuurlijk zuinig op! Daarom moet je woning verzekeringen afsluiten. Wil jij goed verzekerd je verhuizing ingaan? Wij helpen je in dit artikel op weg.

Opstalverzekering

Er zijn verschillende woonverzekeringen, zoals de opstalverzekering, de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering, bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering bij Allianz Direct. Een opstalverzekering dekt de kosten door schade aan de vaste onderdelen van het huis, zoals de muren, het dak en de fundering.

De schade moet wel buiten jouw invloed ontstaan zijn. Dit kan bijvoorbeeld door weersomstandigheden als storm, door brand, inbraak of vandalisme.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de kosten bij schade aan of verlies van spullen in jouw huis. Ook bij een inboedelverzekering geldt dat de kosten alleen gedekt worden als jij er zelf niet schuldig aan bent. Kosten door opzet of nalatigheid worden niet gedekt.

Een inboedelverzekering heeft eigenlijk alleen zin wanneer de spullen bij jou in huis ook echt duur zijn. Misschien staat jouw huis bijvoorbeeld vol met designmeubels. Als je inboedel niet heel duur is, is vervanging misschien wel goedkoper dan maandelijks een premie betalen.

Rechtsbijstandverzekering

Tijdens een verhuizing kan een hoop misgaan. Wees op het ergste voorbereid en sluit vast een rechtsbijstandverzekering af. Of het nu gaat om gedoe met kopers van je oude huis, gedoe met het verhuisbedrijf of gedoe met je nieuwe huis.

Gedoe rondom je huis is altijd stressvol. Het is belangrijk om deze verzekering ruim op tijd af te sluiten en niet pas wanneer je in een vervelende situatie zit. De eerste termijn kun je namelijk vaak nog geen aanspraak maken op je rechtsbijstandverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Tot slot kan het slim zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook dit valt onder woonverzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten wanneer jij of iemand uit je gezin iemand anders schade toebrengt of de spullen van iemand anders kapot maakt.

Deze kosten worden uiteraard alleen gedekt wanneer deze schade niet met opzet is toegebracht. Omdat er tijdens een verhuizing veel mis kan gaan is het slim om op het ergste voorbereid te zijn en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hier kan iedereen binnen het gezin aanspraak op maken, ook uitwonende kinderen onder de 26 jaar.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor