HOUD INBREKERS BUITEN DE DEUR
08 december 2019 
1 min. leestijd

HOUD INBREKERS BUITEN DE DEUR

Hoe houd je inbrekers buiten de deur?

Dagelijks worden in Nederland 125 inbraken gepleegd. In de meest noordelijke provincies is het risico op een woninginbraak het laagst, in de provincie Noord-Brabant is het risico het hoogst. Hoe voorkom je dat dit bij jouw woning gebeurd? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Doe altijd de deuren op slot!

Zorg dat de deuren altijd op slot zijn als je niet thuis bent. Ook als je maar even weg gaat. En zorg dat alle ramen dicht zijn. Het is belangrijk dat de sloten van je deuren het SKG keurmerk hebben, hiermee verklein je de kans dat een inbreker binnen kan komen. Laat de sleutel nooit in de deur zitten, vooral niet als de deur bestaat uit glaswerk of naast een raam is. Daarnaast verstoppen veel mensen een sleutel onder de deurmat of onder een bloempot, dit wordt niet aangeraden. Inbrekers kunnen zo wel heel makkelijk binnen komen.

Zorg voor verlichting

Verlichting geeft het idee dat je thuis bent. Daarnaast werken inbrekers graag in het donker. Zorg voor buitenverlichting met een bewegingssensor. Door tijdschakelaars te plaatsen en de lichten van de woonkamer, slaapkamers en keuken op verschillende tijden af te stellen lijkt het ook alsof je thuis bent. Zorg er dan wel voor dat de gordijnen gesloten zijn, anders zien ze dat je niet thuis bent.

Houd de buurt in de gaten

Tegenwoordig worden er steeds meer buurt-WhatsAppgroepen opgericht. Mocht er een verdacht persoon of verdachte situatie gesignaleerd zijn, dan is direct de hele buurt op de hoogte. Ook tijdens je vakantie kan je met je buren afspraken maken, zodat je woning er wel bewoonbaar uit ziet. Spreek dan af dat de buren af en toe de auto voor je huis parkeren, dat ze het gras maaien, ze af en toe de gordijnen dicht- en opendoen en dat ze de post weghalen. Als je buren op vakantie zijn, kan je dat ook voor hen doen.

Deel niet met de hele wereld dat je op vakantie gaat

Vroeger plakten mensen briefjes op de deur met de tekst ‘ik ben even niet thuis’ of ‘wij zijn tot 1 juli op vakantie’. Tegenwoordig hebben we de neiging om zulke informatie via het internet te delen. Regelmatig wordt via Facebook of Instagram gedeeld dat we op vakantie zijn. Inbrekers kunnen veel met deze informatie. Ook bij een automatische afwezigheids-assistent in je e-mails kan je beter vermelden dat je afwezig bent, dan dat je op vakantie bent.

Tot slot

Naast de bovenstaande tips is het ook belangrijk dat er geen (tuin)gereedschap om het huis slingert, de kliko’s niet verplaatst kunnen worden en dat je de indruk wekt dat je thuis bent. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er spullen (een krant en kopjes) op tafel staan en het huis voor je vakantie niet té opgeruimd is, dan lijkt het alsof je thuis bent.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en energie

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor