NLVERHUIST

Wat kost een makelaar in Zwolle?

Makelaarskosten kunnen bestaan uit verschillende onderdelen zoals:

  • Courtage
  • Mediakosten
  • Presentatiekosten
  • Advertentiekosten
  • Overige kosten

Courtage

Dit is de vergoeding die de makelaar rekent voor het verrichten van zijn/haar diensten. Het gaat hier vooral om de woning online zetten, afspraken maken en bezichtigingen uitvoeren. Ook het opmaken van de koopovereenkomst en het bezoek aan de notaris vallen hieronder. Een makelaar kan kiezen voor een percentage van de koopsom maar we zien ook makelaars in Zwolle die een vast bedrag rekenen. Makelaars kunnen ook de courtage berekenen op basis van prestatiebeloning. Hierbij ontvangt de makelaar een extra bedrag of percentage wanneer de woning voor of boven een van tevoren afgesproken bedrag verkoopt.

Mediakosten

De mediakosten bestaan voornamelijk uit de fotograaf, woningvideo, tekst schrijven en de plattegronden inmeten en tekenen. Makelaars schakelen hiervoor steeds vaker professionele bedrijven in. Je ziet dat de kwaliteit van de media van makelaars in Zwolle enorm is toegenomen de laatste jaren. Bij de meeste makelaars in Zwolle is dit bedrag nagenoeg gelijk. Soms werken verschillende makelaars met dezelfde mediabedrijven.

Presentatiekosten

Alle media wordt verzameld en een mooie presentatie van gemaakt. De volgorde van de foto’s bepaalt en de woningvideo toegevoegd. De presentatie wordt in de meeste gevallen compleet gemaakt met de plattegronden. Zo krijgt de kijker een beter beeld van de indeling van de woning. Daarna wordt de woning via huizenwebsites aangeboden zoals Funda. Maar ook op steeds meer andere websites van huizen worden de woningen aangeboden. De makelaar heeft hier zelf de keuze in. De makelaars in Zwolle leveren vaak de beste kwaliteit tegen reële kosten.

Advertentiekosten

Vroeger werd de woning vaak in een krant geplaatst maar dat hebben we de laatste jaren in Zwolle steeds minder gezien. Vroeger was er ook de NVM-krant maar tegenwoordig wordt alles online gepresenteerd. Social Media wordt steeds vaker gebruikt om de woning te promoten. De meeste makelaars in Zwolle maken gebruik van deze Social Media.

Offerte van makelaars in Zwolle

De kosten van een makelaar bestaan dus uit verschillende onderdelen. Wil je een offerte van verschillende makelaars in Zwolle? Of wil je eerst weten wat je woning waard is? Nodig dan één of meerdere makelaars uit voor een waardebepaling van je huis. De makelaars in Zwolle komen graag gratis langs om de waarde van jouw woning te bepalen. Daarna beslis je zelf via welke makelaar je wilt verkopen.