arrow_drop_up arrow_drop_down

NLVERHUIST

Makelaar Zwolle

Beste makelaar Zwolle

Ben je op zoek naar een moderne en betrouwbare makelaar in Zwolle? Met de beste verkoopresultaten? Een actieve makelaar die je eerlijk adviseert en het beste  met je  voor heeft? Dan ben je hier aan het  juiste adres!

Gedreven en vakkundige makelaars in Zwolle.

De makelaars in Zwolle zijn gedreven en vakkundig, dus ben je op zoek naar een goede makelaar in Zwolle? Met de beste verkoopresultaten en begeleiding? Dan ben je hier aan het juiste adres. In Zwolle zijn veel makelaars actief waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij de beste makelaars in Zwolle voor je geselecteerd. Vraag nu makkelijk en snel een gratis adviesgesprek of waardebepaling aan.


 • Hoogste kwaliteit makelaars
 • Gevestigd in Zwolle
 • Goede verkoopresultaten
 • Betrouwbaar
 • Gratis adviesgesprek
Makelaar Zwolle Zomer Makelaars

Zomer Makelaars Zwolle

 • No nonsense makelaar
 • Makelaarskosten achteraf betalen
 • Een eigen persoonlijke makelaar
 • De hoogste positie op Funda

Klik nu op de button, stel je vraag of vraag een gratis waardebepaling of adviesgesprek aan.

Nieuwetijdsmakelaar in Zwolle

Huis verkopen? Dan gaan wij je helpen!

Nieuwetijdsmakelaar is dé makelaar van deze nieuwe tijd. Door mooie presentaties  en slimme marketing met de beste verkoopstrategie helpen wij jou je huis voor de  beste prijs te verkopen. Juridisch regelen wij alles voor je en het grootste gedeelte betaal je pas achteraf. Wil je liever zelf verkopen? Ook dan ondersteunen we je graag.


 • Zelf verkopen of samen met de makelaar.
 • Makelaar van deze nieuwe tijd.
 • Gratis en vrijblijvend informatiegesprek
 • Snel en goed je huis (ver)kopen


Klik nu op de button en kom meer te weten over Nieuwetijdsmakelaar

Meer informatie over makelaars in Zwolle

Wat kost een makelaar in Zwolle?

Makelaarskosten kunnen bestaan uit verschillende onderdelen zoals:

 • Courtage
 • Mediakosten
 • Presentatiekosten
 • Advertentiekosten
 • Overige kosten

Courtage

Dit is de vergoeding die de makelaar rekent voor het verrichten van zijn/haar diensten. Het gaat hier vooral om de woning online zetten, afspraken maken en bezichtigingen uitvoeren. Ook het opmaken van de koopovereenkomst en het bezoek aan de notaris vallen hieronder. Een makelaar kan kiezen voor een percentage van de koopsom maar we zien ook makelaars in Zwolle die een vast bedrag rekenen. Makelaars kunnen ook de courtage berekenen op basis van prestatiebeloning. Hierbij ontvangt de makelaar een extra bedrag of percentage wanneer de woning voor of boven een van tevoren afgesproken bedrag verkoopt.

Mediakosten

De mediakosten bestaan voornamelijk uit de fotograaf, woningvideo, tekst schrijven en de plattegronden inmeten en tekenen. Makelaars schakelen hiervoor steeds vaker professionele bedrijven in. Je ziet dat de kwaliteit van de media van makelaars in Zwolle enorm is toegenomen de laatste jaren. Bij de meeste makelaars in Zwolle is dit bedrag nagenoeg gelijk. Soms werken verschillende makelaars met dezelfde mediabedrijven.

Presentatiekosten

Alle media wordt verzameld en een mooie presentatie van gemaakt. De volgorde van de foto’s bepaalt en de woningvideo toegevoegd. De presentatie wordt in de meeste gevallen compleet gemaakt met de plattegronden. Zo krijgt de kijker een beter beeld van de indeling van de woning. Daarna wordt de woning via huizenwebsites aangeboden zoals Funda. Maar ook op steeds meer andere websites van huizen worden de woningen aangeboden. De makelaar heeft hier zelf de keuze in. De makelaars in Zwolle leveren vaak de beste kwaliteit tegen reële kosten.

Advertentiekosten

Vroeger werd de woning vaak in een krant geplaatst maar dat hebben we de laatste jaren in Zwolle steeds minder gezien. Vroeger was er ook de NVM-krant maar tegenwoordig wordt alles online gepresenteerd. Social Media wordt steeds vaker gebruikt om de woning te promoten. De meeste makelaars in Zwolle maken gebruik van deze Social Media.

Offerte van makelaars in Zwolle

De kosten van een makelaar bestaan dus uit verschillende onderdelen. Wil je een offerte van verschillende makelaars in Zwolle? Of wil je eerst weten wat je woning waard is? Nodig dan één of meerdere makelaars uit voor een waardebepaling van je huis. De makelaars in Zwolle komen graag gratis langs om de waarde van jouw woning te bepalen. Daarna beslis je zelf via welke makelaar je wilt verkopen.

Overzicht van makelaars in Zwolle

Wat doet een makelaar in Zwolle?

De werkzaamheden van een makelaar bestaan uit diverse onderdelen. Het begint vaak met een eerste adviesgesprek en gratis waardebepaling waarna het verkooptraject wordt gestart. Van begin tot eind word je door de Zwolse makelaars begeleid tenzij je kiest voor deeldiensten waarbij je zelf een handje helpt.

De werkzaamheden van een makelaar bestaan uit verschillende onderdelen zoals:

Verzamelen van informatie

Makelaars hebben toegang tot verschillende systemen om informatie over jouw woning op te vragen. Het kadaster er hier één van. Om goed advies te kunnen geven wordt die data verzameld en vergeleken met andere objecten. Hierbij spelen de oppervlaktes, ligging en courantheid natuurlijk een grote rol. Over het algemeen wordt hier de vergelijkingsmethode toegepast waarbij wordt gekeken naar recent verkochte woningen in de buurt of wijk. Er komt steeds meer data online, dus ook verkopers kunnen steeds meer data op internet vinden. Het kadaster biedt ook aan consumenten al dan niet betaalde informatie aan.

Waardebepaling

Makelaars komen graag langs voor een gratis waardebepaling. Deze dienst wordt vaak gratis aangeboden om de verkoopopdracht binnen te halen. Over het algemeen duurt een waardebepaling een uurtje. De makelaar bekijkt de woning, geeft een waardeadvies af en vertelt iets over de werkwijze en kosten. Soms wordt de woning ook even globaal opgemeten om een beter beeld van de oppervlakte en inhoud te krijgen. Soms wordt er direct een indicatie van de waarde gegeven maar dat kan ook later. Hetzelfde geldt voor de offerte.

Verkoopadvies en strategie

De verkoopstrategie is een belangrijk onderdeel bij de verkoop van een woning. Dit is van allerlei factoren afhankelijk maar ook van de werkwijze van de makelaar. Scherp in de markt zetten en daarna meerdere biedingen ontvangen is zo’n strategie. Maar ook een iets hogere vraagprijs hanteren om onderhandelingsruimte te houden is een veel gebruikte methode. De makelaars in Zwolle kunnen je hierover goed en eerlijk informeren. Soms hebben de makelaars al enkele klanten in hun zoekersbestand met potentiële kopers. De makelaars geven je advies maar jij bepaalt. Het is immers jouw huis.

Presentatie maken en online zetten

Nadat de media is ontvangen wordt de presentatie gemaakt en online gezet. Op welke manier dat gebeurt verschilt nogal eens maar de strekking blijft hetzelfde. Een mooie presentatie van jouw huis zorgt voor meer aanvragen voor bezichtiging en trekt meer kijkers. Jouw woning wordt via internet (Funda) maar vaak ook via Social Media aangeboden. De makelaars in Zwolle hebben vaak ook een zoekersbestand van kopers die ze jouw woning aanbieden.

Aanvragen voor bezichtigingen

Wanneer alles volgens plan is gegaan kunnen aanvragen voor bezichtigingen niet uitblijven. Het makelaarskantoor neemt deze in behandeling en overlegt met de verkopers op welke dagen en tijdstippen de woning kan worden bekeken. De makelaar geeft een rondleiding aan de kijkers maar het is soms ook mogelijk dat de verkopers dit zelf doen. Dit noemen ze deeldiensten waarbij je zelf de bezichtigingen kunt verzorgen. Over het algemeen doen de meeste makelaars in Zwolle de bezichtigingen en geven je na de rondleiding een update. Indien er veel aanvragen binnenkomen kan er worden besloten een open huis te organiseren. In de meeste gevallen doet de makelaar dit zelf.

Biedingen en deal sluiten

Nadat woningzoekers jouw woning hebben bekeken volgt er vaak een bod. Al dan niet door middel van inschrijving. Potentiele huizenkopers leggen een voorstel neer die de makelaar in behandeling neemt en communiceert met de verkopers. De makelaar heeft hierin een adviserende rol. Kies je er als verkoper voor om in onderhandeling te gaan zal de makelaar in Zwolle de onderhandelingen voor je voeren en bespreken. Wanneer er meerdere biedingen zijn kan je als verkoper een keuze maken. Ook hierin adviseert en bemiddeld de makelaar. Gefeliciteerd, de deal is gesloten!

Koopovereenkomst opmaken en tekenen

Nadat de deal is gesloten zal de koper de gegevens aan moeten leveren zodat de makelaar de koopovereenkomst op kan maken. Dit juridische document is belangrijker dan je denkt en blijft ook geldig nadat de overdracht bij de notaris heeft plaats gevonden. Controleer die goed voordat je een handtekening zet. Veel makelaars in Zwolle sturen je eerst een concept om te controleren. Mocht je zaken niet begrijpen geef dit dan aan. Wanneer partijen akkoord zijn met de inhoud van de overeenkomst zal de makelaar een afspraak plannen om te tekenen.

Afspraak maken bij Notaris

De makelaar zal de getekende stukken naar de notaris verzenden. Dat gebeurt steeds vaker digitaal. De notaris neemt de opdracht in behandeling en verwerkt de gegevens. Er wordt een afspraak gemaakt voor het tekenen van de akte van levering.

Eindinspectie

Voordat de overdracht bij de notaris plaats vindt zal de eind- of opleverinspectie plaats vinden. In Zwolle vindt dit meestal drie kwartier tot een uur vóór het tekenen plaats. Tijdens deze inspectieronde wordt gekeken of de gemaakte afspraken zijn nagekomen en bijvoorbeeld de apparatuur werkt. Ook de meterstanden worden genoteerd.

Tekenen bij de notaris

Nadat de eindinspectie heeft plaatsgevonden gaan partijen naar de notaris om te tekenen. In de meeste gevallen gaan de makelaars in Zwolle mee naar de notaris maar er kan ook iets anders worden afgesproken. De juridische overdracht vindt hier plaats en de sleutels worden overhandigd. Hiermee word jij de nieuwe eigenaar van de woning.

Nazorg

Het kan voorkomen dat er na de overdracht nog zaken aan het licht komen waarvoor je advies nodig hebt. De makelaar zal je in de meeste gevallen ook hierbij helpen en adviseren.

Conclusie:

De werkzaamheden van de makelaars in Zwolle zijn vaak uitgebreider dan je in eerste instantie zou denken. Zo’n verkooptraject bestaat uit veel onderdelen die perfect op elkaar aan moeten sluiten. Kies een makelaar in Zwolle en laat je professioneel begeleiden. Dat geeft rust en zekerheid.

Overzicht van makelaars in Zwolle

Wat is mijn huis in Zwolle waard?

Misschien is je huis wel meer waard dan je denkt!

Zwolle is een leuke en populaire stad om te wonen en de prijzen zijn er de afgelopen jaren extreem gestegen. Uit allerlei hoeken van Nederland komen mensen naar Zwolle verhuizen.

Hoeveel is jouw huis in waarde gestegen?

Waarschijnlijk zal je begrijpen dat jouw huis ook in waarde is gestegen. Maar de vraag blijft, hoeveel is de waardestijging De waarde van een woning bestaat uit meerdere componenten waarbij ligging en afwerking één van de belangrijkste zaken zijn. De locatie blijft nou eenmaal een belangrijk punt. De makelaars in Zwolle zijn een kei in het onderbouwd inschatten van de waarde van jouw woning. En dat doen ze nog gratis ook. Nodig één of meerdere makelaars uit en laat je adviseren over de huidige waarde van je woning en op welk moment je het beste kunt verkopen.

De waarde bepalen

De waarde van een woning wordt vaak bepaald door de vergelijkingsmethode. Hierbij wordt gekeken naar de oppervlaktes, inhoud, ligging, bouwstijl en andere belangrijke zaken zoals afwerking. Is de woning gedateerd of geheel gemoderniseerd. Dat maakt een groot verschil uit voor de waarde. Ook de staat van onderhoud is medebepalend voor de waarde van een huis. De makelaars in Zwolle zijn dé experts en adviseren je graag.

Gratis waardebepaling  van je huis in Zwolle

Wanneer je overweegt je huis te verkopen ben je natuurlijk benieuwd naar de waarde. Vaak wordt er eerst online gekeken hoeveel een huis op kan brengen. Waarderapport.nl is zo’n site. Hier wordt alleen een indicatieve waarde gegeven en kan flink afwijken wanneer je de oppervlaktes niet goed invult. Ook het type huis en andere belangrijke aspecten worden niet altijd meegenomen in een online waardebepaling. Ook het moderniseren en verbeteren van een woning worden niet meegenomen in zo’n waardeschatting. Daarvoor kun je bij de makelaars in Zwolle aankloppen. De makelaar komt kosteloos langs om de woning te bekijken en op te nemen. Je krijgt dan inzage in de waarde van je woning en hoe je die het beste in de markt kunt zetten voor een optimaal resultaat. Maak nu vrijblijvend kennis met de Zwolse makelaars, de experts op de Zwolse woningmarkt!

Overzicht van makelaars in Zwolle

Wie is de beste makelaar in Zwolle?

Dat is lastig te zeggen want iedereen heeft een ander verwachtingspatroon. Over het algemeen durf ik wel te stellen dat de makelaars uit Zwolle één van de besten in Nederland zijn. 

Van oudsher was een makelaar een mannelijk beroep maar je ziet ook steeds meer vrouwelijke makelaars die actief zijn in de makelaardij. Bepaal voor je zelf wat voor jou de beste makelaar is. Daarbij speelt gevoel en verwachtingspatroon een grote rol. Communiceer met de makelaar wat je van hem of haar verwacht. Dat maakt het een stuk makkelijker.

Beoordelingen van makelaars in Zwolle

Beoordelingen worden steeds belangrijker bij een keuze voor een makelaar. Makelaars in Zwolle hebben over het algemeen goede recensies en reviews. Natuurlijk zit er wel eens een klager tussen maar dat is niet te vermijden. Één ding kan ik wel met zekerheid zeggen. De makelaars die op deze website worden aangeboden behoren tot de beste makelaars van Zwolle.

Wie bepaalt of een makelaar goed is?

Jij als consument bepaalt dat! Een makelaar kan nog zo’n mooi verhaal hebben, het gaat erom wat jij vindt. Een hoge prijs voor je huis zegt in deze tijd niet zoveel, maar een makelaar die het beste met je voor heeft, met je meedenkt en daar ook naar handelt is een echte meerwaarde. Die makelaars vind je in Zwolle. Klik op de button, maak je keuze en vraag een verkoop- adviesgesprek of gratis waardebepaling aan.

Hoe snel wordt een huis in Zwolle verkocht?

Dat ligt eraan, sommige huizen worden verkocht voordat ze op internet verschijnen. Ook worden huizen binnen enkele dagen via Facebook verkocht. Je moet dan wel een courant huis aanbieden. Over het algemeen worden de huizen binnen enkele dagen tot weken in Zwolle verkocht maar er zitten ook uitschieters bij. Door de stijgende huizenprijzen kunnen steeds minder mensen een huis kopen. Het aanbod is laag en kopers willen wel graag maar het moet financieel ook kunnen. Vraag je extreem veel geld voor je huis behoor je nog steeds tot de groep die lastig z’n huis verkoopt. Over het algemeen wordt een huis in Zwolle redelijk snel verkocht. Wil je een inschatting van de verkoopsnelheid van jouw woning? Klik dan op de button en nodig een Zwolse makelaar uit.


Overzicht van makelaars in Zwolle

Waar op letten makelaar in Zwolle kiezen?

De zoektocht naar een geschikte makelaar begint vaak online. Veel steekwoorden zoals persoonlijk en betrokken komen dan bovendrijven. Ook snel verkocht en scherpe courtage zijn zoekwoorden waarmee makelaars proberen op te vallen.

Reviews en beoordelingen worden steeds belangrijker maar zijn ook niet zaligmakend. Volg je gevoel, en dat begint vaak online. Iedere makelaar heeft tegenwoordig een website waar meert over te vinden is. Veel verkopers denken dat alle makelaars hetzelfde doen en dat is maar ten dele waar. Het is natuurlijk de opdracht om het huis zo snel en goed mogelijk te verkopen maar dat hoeft niet altijd de doorslag te geven. Het is belangrijk om een goed gevoel bij een makelaar te krijgen. Je legt vaak je duurste financiële bezit in zijn of haar handen. Via deze site kan je eenvoudig makelaars uitnodigen. Doe dat dan ook en bepaal nadat je een vrijblijvend adviesgesprek hebt gehad.

Reviews en beoordelingen van makelaars in Zwolle

Zoals ik al zei zijn reviews en beoordelingen niet zaligmakend ook al weegt dit grotendeels mee in de beslissing van een keuze. Voor makelaars zijn er oneindig veel websites waarop beoordelingen te vinden zijn maar de vraag is wat er wel of niet klopt. Ik kenmakelaars die zich bij bepaalde websites hebben afgemeld omdat de betrouwbaarheid op z’n zachts gezegd in het geding was. De makelaar met de meeste of hoogste beoordelingen is niet altijd de beste. Afgelopen jaar zag ik op een website een makelaar die de beste van Nederland is geworden. Met maar liefst een gemiddelde beoordeling van 9.8! Nou geloof mij, het is soms al lastig om klanten een beoordeling te laten schrijven laat staan een gemiddelde van 9.8. Ook zie ik makelaars zichzelf aanmelden op websites die in één dag meer dan 20 beoordelingen krijgen. Dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Let daarop bij de keuze van een makelaar.

Persoonlijk en betrokken makelaars in Zwolle

Persoonlijk en betrokken klink algemeen en zijn vaak gebruikte makelaarstermen. Beslis zelf of een makelaar persoonlijk en betrokken is. Dat merk je vaak al aan het eerste contact. Ook tijdens de waardebepaling of adviesgesprek merk je snel of je met een snelle jongen te maken hebt of met een serieuze makelaar die je eerlijk adviseert.

Presentatie en promotie van makelaars

Over het algemeen hebben de meeste makelaars dit dik voor elkaar. De media wordt veelal gemaakt door professionele externe partijen die hun mannetje wel staan. Ook de promotie via internet verloopt vaak gladjes. Daar zit het onderscheid niet meer in. Het onderscheid zit in de makelaar zelf. De manier van presenteren en adviseren zal jou het juiste gevoel geven, of juist niet.

De klik met een makelaar

Daar wordt vaak over gesproken, wat is nou die klik met de makelaar? Zeg jij het maar! Je voelt het of je voelt het niet. Dat kan in de kleinste details zitten en is soms geen vinger op te leggen. Dat geldt ook andersom. Ik heb wel eens een opdracht laten schieten omdat ik totaal geen gevoel met het huis en de verkopers had. Heb je geen klik met de makelaar? Kies dan een ander. 

Makelaars in Zwolle aangeboden op NLVERHUIST

Ik kan met zekerheid zeggen dat de makelaars die in Zwolle op NLVERHUIST worden aangeboden serieus en betrouwbaar zijn. Ik kan ze allemaal en weet hun werkwijze. Kies dus voor zekerheid en maak je keuze op deze pagina. Ik verplicht je natuurlijk niets maar dat scheelt je een hoop zoekwerk. Over het algemeen is de makelaardij nog een beetje traditioneel waarbij gevoel in de meeste gevallen de doorslag geeft.

Overzicht van makelaars in Zwolle

Waardebepaling huis door makelaar in Zwolle

Hoe werkt zo'n waardebepaling nou en moet ik ook opruimen? Dat zijn vragen die vaak mensen opkomen. In de video en hieronder meer informatie over de waardebepaling van een makelaar.

Waardebepaling huis makelaar

Hoe ziet een waardebepaling eruit?

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Een gratis waardebepaling van een makelaar in Zwolle. De makelaar komt bij je langs om kennis te maken en de woning te bekijken. Op basis daarvan kan hij/zij inschatten wat de waarde is. De waarde is natuurlijk subjectief omdat dit niet in een hokje is te vangen. Wanneer je meerdere makelaars zou uitnodigen kan de door de makelaars opgegeven waarde afwijken. Zelf heb je natuurlijk ook een mening en toegang tot internet. De gemiddelde consument heeft zichzelf al redelijk verdiept in hetgeen er in de buurt aan huizen is verkocht.

Gratis en vrijblijvend?

Inderdaad, de meeste makelaars doen dit geheel gratis en vrijblijvend. De doelstelling hiervan is de opdracht binnen te halen. Makelaars worden graag uitgenodigd op het moment dat je écht gaat verkopen. Wanneer de opdracht wordt binnengehaald wordt de tijd van de gratis waardebepaling ruimschoots gecompenseerd. Wanneer de opdracht niet wordt binnengehaald kost het de makelaar tijd en geld tenzij de loyaliteit van de consument groot is en er een gunfactor aanwezig is om bijvoorbeeld het “nieuwe” huis door deze makelaar te laten taxeren. Ook kan deze makelaar voor de “nieuwe” woning als aankoopmakelaar worden ingeschakeld. In de praktijk zie je vaak dat de verkopend makelaar van de huidige woning ook de aankoopmakelaar wordt van de ”nieuwe” woning. Er is een vertrouwensband ontstaan waardoor de keuze hierin makkelijker wordt gemaakt.

Verschil taxatie en waardebepaling

De consument wil een gratis waardebepaling en een taxatie nogal eens door elkaar halen. Op zich begrijpelijk omdat een waardebepaling ook een soort taxatie van de woning is. Een officiële taxatie dient aan diverse voorwaarden en richtlijnen te voldoen terwijl een waardebepaling vormvrij is. Banken en andere geldverstrekkers nemen een belangrijke beslissing om wel of niet te financieren op basis van hetgeen in het taxatierapport is verwoord. Dat geldt in de meeste gevallen niet voor een waardebepaling. Daarnaast wordt een taxatierapport vastgelegd in een al dan niet gevalideerd taxatierapport. De waardebepaling wordt vaak meegenomen ion de offerte. Dat kan zowel in een document, een mail danwel mondeling. Aan een waardebepaling kunnen geen rechten worden ontleend en aan een taxatierapport wel. Ik zeg wel eens tegen mensen waar ik voor een waardebepaling kom. Het is geen wetenschap, je kunt beter de woning scherp in de markt zetten om zoveel mogelijk mensen naar de woning te krijgen waardoor je hoger uitkomt. Andere makelaars kiezen er juist voor om de woning wat hoger aan te bieden om wat meer onderhandelingsruimte over te houden. Afhankelijk van de markt en de keuze van de verkoper kan er samen met de makelaar voor een bepaalde strategie worden gekozen.

Kosten waardebepaling

Zoals eerder verwoord is een waardebepaling vaak gratis en heeft als doel de consument te adviseren en te informeren over de huidige waarde van de woning. De makelaar wil graag de opdracht en zal vaak z’n werkwijze uitleggen aan de verkopers.

Kosten taxatie

De kosten voor een taxatie lopen nogal uiteen. Dat heeft met het continu ontwikkelen van de taxatienormen te maken. Het taxatierapport is continu in ontwikkeling en makelaars/taxateurs moeten continu investeren in bijscholing. Dat kost tijd en geld. Het rapport is de laatste jaren dermate veranderd en uitgebreid dat prijsverhogingen niet te voorkomen zijn. Via NLVERHUIST vind je erkende en betrouwbare taxateurs die aan de laatst gestelde eisen en normen voldoen.


Overzicht van makelaars in Zwolle

Voordelen waardebepaling huis in Zwolle

De woningwaarde bestaat uit verschillende facetten waarbij er ook rekening gehouden wordt met de verbouwingen van de afgelopen jaren.

Voordelen van een waardebepaling van een makelaar in Zwolle

Online zijn er tegenwoordig ook veel tools te vinden maar voor de échte waarde moet je bij een makelaar uit Zwolle zijn. De Zwolse makelaars geven een realistische waarde af waarmee je verder kunt.

Hoe komt de waarde van je huis in Zwolle tot stand?

De makelaar vergelijkt woningen met elkaar en zoekt vergelijkbare recent verkochte objecten. Hierbij wordt vooral gekeken naar oppervlaktes, onderhoud, afwerking, ligging en de verbouwingen van de afgelopen jaren. Een strak afgewerkt modern en goed onderhouden huis is natuurlijk meer waard dan gemiddeld. De makelaars in Zwolle kennen de wijken maar ook typen woningen op hun duimpje. Ze lopen dagelijks door de woningen waarmee veel ervaring is opgedaan. Per slot van rekening is de ene wijk de andere niet en zijn bepaalde wijken en straten in Zwolle enorm populair.

Ik kan toch ook online de waarde opzoeken?

Rekentools zijn ook online te vinden waarbij postcode en huisnummer wordt ingegeven. Daarna zal je de woonoppervlakte kunnen controleren en daar gaat het vaak mis. Voordat je dit doet moet de woning opgemeten worden want verschil in GO-wonen zoals dat tegenwoordig heet geeft een enorm verschil in de uitkomst van de waarde. Daarnaast geven online tools vaak een indicatieve waarde weer die afhankelijk is van het aantal verkochte woningen in de straat. Wanneer er de laatste tijd geen of weinig woningen zijn verkocht zal de uitkomst minder betrouwbaar zijn.

Waarom een waardebepaling van een makelaar uit Zwolle?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom om je een waardebepaling van jou huis in Zwolle dooreen makelaar uit wilt laten voeren. De grootste reden is vaak een inschatting van de mogelijkheden op de woningmarkt. Je vraagt je af: Is dit het moment om te verkopen? En hoeveel hypotheek kan ik lenen en wat is de overwaarde van m’n huidige huis. Op basis van al deze gegevens kan je de juiste beslissing nemen. De makelaars in Zwolle zijn niet alleen makelaar of taxateur maar voor adviseur en staan je met raad en daad terzijde.

Wat heb ik nodig voor een waardebepaling?

Over het algemeen is een kop koffie voldoende! De makelaar vraagt diverse gegevens op en doet onderzoek naar verschillende factoren van jouw huis en de buurt. De makelaars zijn bekend in jouw buurt om zo goed te kunnen adviseren. Soms kan een oude brochure of taxatierapport handig zijn om klaar te leggen. Ook is het slim alvast de kadastergegevens op te zoeken en voor de makelaar klaar te leggen. 

Hoelang duurt een waardebepaling?

Over het algemeen ben je snel een uurtje verder, dit is mede afhankelijk van de grootte van je huis. Ook is het soms zo gezellig dat de tijd voorbij vliegt. Sommige makelaars in Zwolle splitsen de waardebepaling in twee onderdelen waarbij ze eerst langskomen om de woning te bekijken en op te nemen. Wanneer je dan later écht gaat verkopen komt de makelaar nogmaals langs voor een informatie- en verkoopgesprek.

Waardebepaling door erkende makelaars in Zwolle

De makelaars die op NLVERHUIST in Zwolle zijn te vinden zijn erkend, onafhankelijk en betrouwbaar. Een taxatie of waardebepaling nemen zij serieus waarmee je het beste verkoopadvies krijgt. Je bepaalt zelf of en wanneer je wilt verkopen.

Overzicht van makelaars in Zwolle

Handig stappenplan  bij huis verkopen

Met de verkoop van een huis doorloop je in principe altijd dezelfde stappen. Dat kan per makelaar een klein beetje afwijken maar in grote lijnen kan je onderstaande stappenplan aanhouden.

Hieronder een handig stappenplan voor de verkoop van jouw woning.

Stap 1: Onderzoek door de makelaar

De makelaar doet onderzoek naar de waarde van jouw woning en bespreekt de beste verkoopstrategie. Tevens word je geïnformeerd over de gemiddelde verkooptijd en wanneer je het beste je huis kunt aanbieden. Tevens ontvang je tips en adviezen over het verkoop klaar maken van je woning.

Stap 2:  Goede voorbereiding voor de verkoop

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je pakt kleine klusjes aan en ruimt je huis op zoals dit voor de verkoop wordt verwacht. De makelaar bestelt de fotograaf en eventuele andere media die je hebt afgesproken en alle benodigde informatie wordt verzameld.

Stap 3: Aantrekkelijke presentatie

Van alle informatie en media wordt een aantrekkelijke presentatie gemaakt die online wordt aangeboden op woningsites zoals Funda. Daarnaast wordt de woning vaak op Social Media aangeboden voor een nog groter bereik.

Stap 4: De bezichtigingen of open huis

De bezichtigingsaanvragen stromen binnen en de afspraken worden ingepland. Je overlegt samen met je makelaar welke manier van plannen het beste bij je past. Losse bezichtigingen? Of een open huis? De makelaar helpt je bij de keuze en adviseert.

Stap 5: Eerste bod is binnen

Het eerste bod is binnen maar er kunnen er meer volgen. Afhankelijk van hetgeen is afgesproken wordt het bod of de biedingen behandeld. Hierbij is inschrijving ook een optie. Dit kan steeds vaker online.

Stap 6: De deal wordt gesloten

De deal wordt gesloten en de overige bieders worden afgebeld. De koper levert de gegevens aan waarna de koopovereenkomst kan worden opgemaakt. Na controle van de inhoud worden de handtekeningen gezet.

Stap 7: Getekende stukken naar de notaris

De getekende stukken worden verzonden aan de notaris die de koop en verkoop in behandeling neemt. De afspraak voor ondertekening wordt gemaakt en eventuele aanvullende gegevens aangeleverd.

Stap 8: Voortgang en definitieve verkoop

De makelaar plant de eindinspectie, ook wel opleveringsinspectie en de hypotheekadviseur van de koper(s) gaat met de financiering aan de slag indien van toepassing. De verkoopmakelaar ontvangt bericht wanneer de financiering akkoord is en de koop definitief is gesloten. 

Stap 9: Eindinspectie en oplevering

Samen met de makelaar volgt de eindinspectie waar de woning wordt gecontroleerd en de meterstanden genoteerd. Nadat alles akkoord is bevonden volgt de gang naar de notaris. Legitimeren is verplicht dus zorg ervoor dat je de legitimatie bij je hebt.

Stap 10: Gefeliciteerd!

Ondertekening volgt bij de notaris en je wordt als nieuwe eigenaar ingeschreven in het kadaster. De notaris wikkelt het juridische traject af en de koper(s) ontvangen de sleutel van hun “nieuwe” droomhuis.

Overzicht van makelaars in Zwolle

Tips en adviezen bij een huis verkopen

Hieronder een aantal tips en adviezen om je huis sneller en tegen een betere prijs te verkopen. Kopers zijn nou eenmalig gevoelig voor een aantal (voor hen) belangrijke zaken. Doe daar je voordeel mee.

Goed onderhouden huis verkoopt sneller

Klinkt logisch maar toch is niet iedereen zich hiervan bewust. Onderhoud kost geld en we hebben in de crisis gezien dat de gemiddelde huizenbezitter minder onderhoud aan de woning heeft uitgevoerd. Nu het allemaal weer goed gaat kan ook hier weer budget voor vrij worden gemaakt. Doe dat ook! Kopers zijn nou eenmaal op zoek naar een goed onderhouden huis. Schilderwerk, vloeren, plinten enz enz. Een goed onderhouden huis geeft de koper nou eenmaal een beter gevoel. Een beter gevoel is sneller verkocht tegen een vaak hogere opbrengst. Overleg met je makelaar welk onderhoud je uit kunt voeren om de verkoop te versnellen.

Achterstallig onderhoud

Op achterstallig onderhoud zit geen enkele koper op te wachten. Daarnaast verplicht de bank onder voorwaarden dat het achterstallig onderhoud direct wordt aangepakt. Dat kan in de vorm van een bouwdepot maar heeft weer consequenties voor de leencapaciteit. 

Wat maakt jouw huis zo bijzonder om in te wonen?

Wat maakt jouw huis zo bijzonder om in te wonen? Dat is wat kopers willen weten. Maak hiervoor een lijst waarin je opsomt welke voordelen jouw woning heeft en waarom het zo’n fijn huis is. Hierover zou je zelfs een klein stukje tekst kunnen schrijven onder de noemer “verkopers aan het woord”. Over het algemeen is de koper niet erg geïnteresseerd in de standaard teksten van de makelaar maar wel in jouw verhaal. Maak daar gebruik van en wees hierin creatief. Dit noem ik ook wel eens de X-Factor van een huis.

De buurt wordt steeds belangrijker

In toenemende mate wordt de buurt steeds belangrijker voor de keuze om te gaan wonen. Natuurlijk moet de woning aan de meeste wensen voldoen maar laten we de buurt niet vergeten. Mensen identificeren zich nou eenmaal met een buurt en menig huizenzoeker gaat voor het maken van een afspraak even langs de woning. Ze rijden door de buurt en vragen zich af of ze hier willen wonen. Indien er kinderen of een kinderwens in het spel is vragen ze zich af of ze de kinderen in deze buurt op willen laten groeien. Een enorm belangrijk aspect wat in het verleden nogal eens werd onderschat.

Interesse in duurzaam huis stijgt

We moeten er allemaal aan geloven en ons huis de komende jaren verduurzamen. Dat is voor verkopers soms een reden om te verhuizen naar een energiezuiniger huis. Maar niet alleen verkopers maken hierin bewuste keuzes maar ook kopers nemen dit tegenwoordig mee in hun beslissingsproces. Wanneer jouw huis goed is geïsoleerd en over een goed energielabel beschikt weegt dat mee in de beslissing. Soms kun je met kleine aanpassingen je huis al een stuk interessanter maken voor kopers. Nodig eens een energieadviseur uit om te kijken hoe jij met een kleine investering een groot verschil kunt maken.

Inrichting van je huis medebepalend voor de interesse

Het klinkt raar maar de inrichting van je huis is medebepalend voor de interesse in je huis. Je kent het wel, het huis van grootmoeder gaat in de verkoop omdat ze naar een verzorgingshuis gaat. De spullen worden opgeruimd en de fotograaf komt langs voor de fotoshoot. Toch krijg je de presentatie niet zoals je wilt. Dat heeft deels met de inrichting te maken. Overweeg om de woning leeg te halen en in te richten met karton. De styliste kan hiermee helpen. Wanneer je dit doet zal je zien dat de woning een veel modernere uitstraling krijgt. Ik heb hier zelf ervaring mee en ben razend enthousiast over het inrichten van een woning met karton. Misschien wist je niet eens dat zoiets kan. Vraag je makelaar maar eens naar zijn ervaringen hiermee wanneer dit op jou van toepassing is.

Persoonlijke spullen de deur uit

Welke verkoper heeft hier niet van gehoord? Juist, bijna iedereen weet dat je persoonlijke spullen weg moet halen voordat de woning online gaat. Toch wordt hier nogal eens te makkelijk over gedacht. Ik krijg wel eens te horen dat een koper daar doorheen moet kijken maar dat is lastig. De woningzoeker moet het gevoel hebben in zijn/haar toekomstige woning te lopen. Door teveel persoonlijke spullen krijgt de koper het gevoel in de woning van iemand anders te lopen. Dat is natuurlijk ook zo maar wil je andersom draaien door ze het gevoel van thuiskomen te geven. Hierbij is sfeer en inrichting ook belangrijk.

Instapklaar huis trekt enorm veel kopers

Wie is er nou niet op zoek naar een huis wat helemaal af is en waar je zo in kunt trekken. Ik heb wel eens gezegd dat kopers allemaal hetzelfde huis zoeken. Dat is ook ten dele waar want de meesten zijn op zoek naar een instapklaar huis. Dat trekt nou eenmaal veel kijkers en bieders. Een huis waar nog aan geklust moet worden kost geld. Wanneer dat geld niet beschikbaar is wordt een bouwdepot aangelegd indien de mogelijkheden er zijn. Maar dat is nou precies het probleem. Aan een bouwdepot zijn allerlei regels verbonden en is voor veel kopers niet haalbaar om alle werkzaamheden uit te voeren die ze graag willen. Bij een instapklaar huis is dit niet aan de orde en kan de hypotheekadviseur soms makkelijker en sneller de financiering regelen.

Woningontruiming laten verzorgen

Heb je zelf geen tijd of zin om de woning leeg te maken? Dan is er ook een optie om dit te laten doen. Deze woningontruimers halen de woning leeg en voeren de overtollige spullen af. Ze kunnen zelfs de woning schoon opleveren. Daarna zou je kunnen overwegen deze weer in te laten richten met karton voor een mooie presentatie. Ook is dit handig wanneer je de woning leeg en ontruimd op moet leveren. Op deze site vind je woningontruimers waar je een offerte aan kan vragen.

Veel gestelde vragen aan/over een makelaar in Zwolle.

Wat is courtage?

Courtage is de vergoeding die de makelaar ontvangt bij bijvoorbeeld het verkopen van je huis.

Wanneer moet ik de makelaar betalen?

Over het algemeen worden de makelaarskosten via de notaris betaald. De makelaar stuurt de nota naar de notaris die deze vermeld op de nota van afrekening. Opstart- en/of presentatie kosten worden vooraf in rekening gebracht of komen op de eindafrekening te staan. Makelaars kunnen en mogen hier afwijkende afspraken over maken en de volledige factuur via de notaris laten betalen wanneer dit met de klant is afgesproken.

Wat is een bemiddelingsovereenkomst of opdracht tot dienstverlening?

Dit is een overeenkomst waarin de tussen opdrachtgever en makelaar afspraken worden vastgelegd.

Zijn de makelaarskosten inclusief of exclusief BTW?

Een makelaar behoort de kosten inclusief BTW aan te geven wanneer er een voorstel wordt gedaan aan een consument.

Wat is het verschil tussen een NVM en een VBO makelaar?

Hier zit tegenwoordig geen verschil meer in. Beiden hebben toegang toch alle benodigde systemen inclusief Funda.

Mag een makelaar z'n eigen courtage bepalen?

Ja dat mag, als consument mag je ook voor een andere makelaar kiezen wanneer de kosten niet bij jou als verkoper passen. Een makelaar zal altijd eerst een offerte of voorstel doen. Je bent vrij om deze wel of niet te accepteren.

Zijn de makelaars in Zwolle aangesloten bij een brancheorganisatie?

De meeste makelaars in Zwolle zijn aangesloten bij een brancheorganisatie zoals VBO, NVM of VastgoedPro. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd. Dat wil niet zeggen dat andere makelaars geen kwaliteit leveren.

Rekenen makelaars in Zwolle opstartkosten?

De meeste makelaars wel, deze presentatie en marketingkosten moeten de makelaars zelf ook betalen en worden vaak doorberekend aan de verkoper. Vraag van tevoren wat je moet betalen en wat je daarvoor krijgt. Ook is het fijn dat je weet wanneer je moet betalen.

Kan ik zelf mijn huis verkopen?

Ja, je kunt zelf je huis verkopen maar laat je altijd bijstaan door een makelaar. Dit is om jezelf te beschermen tegen onnodige fouten en grote schadeclaims.

Wat zijn deeldiensten?

Hierbij neemt de makelaar een deel van de werkzaamheden op zich en jij voert zelf werkzaamheden uit. Zo verkoop je samen je huis. In de praktijk betekent dit vaak dat de verkoper de bezichtigingen doet om kosten te besparen. De makelaar doet dan de rest.

Iemand biedt de vraagprijs, ben ik nu verplicht om te verkopen?

Nee, een bod moet worden gezien als een poging om met elkaar in onderhandeling te komen. Dat kan zowel naar beneden als naar boven.

Hoe herken ik een erkende makelaar?

Deze zijn te herkennen aan de inschrijving bij een of meerdere makelaarsregisters en inschrijving bij een brancheorganisatie.

Mag een aankoopmakelaar tegelijk ook verkoopmakelaar zijn?

Ja en nee, de makelaar kan maar één opdracht per huis aannemen. Dus je huidige huis verkopen en een nieuw huis weer kopen met dezelfde makelaar mag. De makelaar kan niet tegelijk voor jouw
huis verkoopmakelaar zijn en voor de kopers van jouw huis de aankoopmakelaar. In de praktijk zie je vaak (als de makelaar goed bevalt) dat een verkoopmakelaar de verkopers helpt een ander huis te kopen. Dan wordt zijn/haar rol aankoopmakelaar.

Ik heb zelf al een koper gevonden, moet ik nu nog een makelaar inschakelen?

Dat is niet verplicht maar wel verstandig. De makelaar kan de juridische afwikkeling voor je verzorgen. Hiermee kies je voor zekerheid. Een koopovereenkomst downloaden van het internet is echt gekkenwerk als je beseft wat de (financiële) risico's zijn.

Ik heb zelf al een koper gevonden, moet ik nu nog een makelaar inschakelen?

Dat is niet verplicht maar wel verstandig. De makelaar kan de juridische afwikkeling voor je verzorgen. Hiermee kies je voor zekerheid. Een koopovereenkomst downloaden van het internet is echt gekkenwerk als je beseft wat de (financiële) risico's zijn.

Hebben de makelaar in Zwolle al kopers in hun netwerk?

De meeste makelaars in Zwolle hebben wel een bestand van woningzoekers paraat. Nodig er één of twee uit en vraag ernaar.

Kost een open huis extra geld?

Dat is per makelaar afhankelijk van hetgeen je afspreekt. Dit is één van de vragen die je een makelaar kunt stellen tijdens een verkoop- adviesgesprek.

Kan ik onderhandelen over de courtage (makelaarskosten)?

Ja dat kan, een makelaar kan/mag zelf de courtage vaststellen. Zelf geloof ik in kwaliteit waarbij je beter iets meer kunt betalen voor het beste resultaat. Dat wil niet zeggen dat goedkopere makelaars niet goed kunnen zijn maar de prijs hangt wel vaak samen met de kwaliteit en hetgeen de makelaar voor je doet.

Ik lig in scheiding, kunnen we het huis door twee verschillende makelaars laten verkopen?

Ja dat kan maar lijkt me niet slim. Wanneer er iets niet gaat zoals het behoort te gaan wie stel je dan daarvoor aansprakelijk? Ook zitten de meeste makelaars niet te wachten op een mede-makelaar om samen het huis te verkopen. Mijn advies is om een goede makelaar in Zwolle te kiezen die veel ervaring heeft met een huis verkopen bij scheiding.

Moet ik mijn huis laten taxeren voordat ik het te koop aanbied?

Dat is niet verplicht, het is slimmer om een makelaar of meerdere makelaars een gratis waardebepaling uit te laten voeren. Zo krijg je inzicht in de waarde en maak je alvast kennis met de makelaar die je de verkoopopdracht gunt.

Mag een verkoopmakelaar mijn woning ook taxeren voor de koper?

Nee, de makelaar kan bij hetzelfde huis maar één opdracht vervullen. Hetzelfde huis verkopen en dan taxeren mag niet. Wanneer je een makelaar/taxateur je huis laat taxeren voor een verbouwing of hypotheek-oversluiting en daarna alsnog beslist dat het slimmer is om te verkopen, mag je wel dezelfde makelaar inschakelen.

Mag een verkoopmakelaar iemand anders vertellen wat er op mijn huis geboden is?

Nee, makelaars zullen niet vertellen wat er geboden is en voor welk bedrag de woning is verkocht. Die data is enkele maanden na de overdracht op te vragen via het kadaster.

Hoe snel wordt mijn huis in Zwolle verkocht?

Over het algemeen worden huizen in Zwolle snel verkocht. De makelaar maakt een inschatting van de verkooptijd en hoe courant jouw woning is. Op basis daarvan komt hij/zij met een voorstel.

Is er veel vraag naar huizen in Zwolle?

Er is enorm veel vraag naar woningen in Zwolle. Daardoor is de gemiddelde verkooptijd erg laag. De makelaars in Zwolle kunnen een goede inschatting maken hoeveel vraag er naar jouw woning is.

Is een gratis waardebepaling van mijn huis in Zwolle wel écht gratis en vrijblijvend?

Makelaars bieden dit gratis en vrijblijvend aan maar zullen aan het einde van het gesprek wel om de opdracht vragen. Jij bepaalt zelf aan welke makelaar je de verkoopopdracht geeft.

Wanneer is mijn huis definitief verkocht?

Na de 3 dagen bedenktijd indien er geen voorbehoud is opgenomen in de koopovereenkomst. Of na het verstrijken van het voorbehoud. Meestal is dit het voorbehoud financiering maar dat kan ook een andere ontbindende voorwaarde zijn.

Ga naar overzicht makelaars in Zwolle


Meer over Zwolle

De hanzestad Zwolle groeit snel, vooral in de wijk Stadshagen wordt veel gebouwd. Het aantal inwoners zal de komende jaren de 130.000 bereiken. Zwolle ligt centraal en ook steeds meer mensen uit het westen weten Zwolle te vinden. De historische binnenstad is al jaren een trekpleister. Met de vele parken behoort Zwolle tot één van de groenste gemeenten van Nederland. Zwollenaren worden ook wel blauwvingers  genoemd. De Stadsmuur, de Peperbus, de Sassenpoort, de IJsselbrug en de Wijndragerstoren zijn kenmerkend voor de stad. Kortom, maak eens kennis met Zwolle en misschien overweeg je zelfs om hier te gaan wonen.


Wijken in Zwolle:

Aa-landen, Assendorp, Berkum, Binnenstad, Diezerpoort, Hanzeland, Herfte, Holtenbroek, Kamperpoort, Oosterenk, Stadshagen, Spoolde, Veerallee, Westenholte, Wijthmen, Windesheim, Wipstrik en Zwolle-Zuid.

Cookiebeleid: