Wie is de goedkoopste makelaar?
05 mei 2021 
2 min. leestijd

Wie is de goedkoopste makelaar?

Goedkoopste makelaar

Goedkoopste makelaarDe goedkoopste makelaar is de makelaar die ervoor zorgt dat je per saldo het meeste overhoudt aan de verkoop van je woning. Bij aankoopmakelaars geldt eveneens dat deze de beste deal voor je sluit.

Makelaars zijn er in allerlei soorten en maten dus wordt er vaak vergeleken. De courtage van de makelaar is hier een belangrijk onderdeel van volgens velen. Toch is de makelaar met de laagste makelaarskosten niet altijd de goedkoopste. Het kan zijn dat een iets duurdere makelaar een betere deal sluit en je meer geld overhoudt. Per saldo is deze dan de goedkoopste makelaar maar het is geen garantie dat een duurdere makelaar een betere deal sluit.

Makelaarsoffertes vergelijken

Verkoopmakelaar inschakelenHet is tegenwoordig erg trending om meerdere makelaars te vergelijken en offertes op te vragen. De meeste makelaars geven pas een offerte voor de verkoop van je woning af na een bezoek. Ze bekijken de woning, schatten in wat de waarde en verwachte verkoopprijs is. Daarna volgt de offerte voor de verkoop van je woning. In zo’n offerte staan bijvoorbeeld de courtage, opstartkosten en intrekkingskosten vermeld. Makelaars komen graag langs voor een gratis waardebepaling, ze laten dan ook hun werkwijze zien en vertellen je wat de beste verkoopstrategie is. Klik hieronder om een gratis waardebepaling en adviesgesprek aan te vragen.

Vraag hier een gratis waardebepaling aan >

> Meer over huis verkopen

De goedkoopste makelaar ben je zelf?

Hier zijn de meningen over verdeeld, zelf verkoopconcepten zijn er in overvloed maar goede kwaliteit en de beste deal sluiten is een ander verhaal. Via onze site kun je de woning gratis plaatsen en verkopen. Wanneer je hulp nodig hebt bestel je die eenvoudig via de bestelpagina op onze website. Daarmee ben je het goedkoopste uit. Zo kun je een fotograaf inschakelen of de koopovereenkomst op laten maken. Zo maken we het transparant en inzichtelijk zodat jij de keuze hebt in wat je wilt besteden. Wil je alles zelf doen? Prima, dan betaal je dus helemaal niets en staat je woning toch mooi op de aanbodpagina. Delen via social media doet de rest.

Ja, ik wil ook mijn woning aanbieden op de aanbodsite >

> Direct verkoopaccount aanmaken

Hogere waarde van je woning

Makelaars zijn er goed in om in te spelen op de vragen en opmerkingen van de verkopers. Zo is de vraag: Aan welke vraagprijs zit je zelf te denken, een veel gestelde. Zo wordt er afgetast in hoeverre ze op één lijn zitten. Hiermee kunnen ze proberen de opdracht binnen te halen omdat ze weten dat er veel concurrentie is. Een iets hogere vraagprijs adviseren en een iets lagere courtage neerleggen om verkopers over de streep te trekken is een veel gebruikte techniek.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor