Met deze tips kun je efficiënt inpakken voor de verhuizing
04 juni 2024 
1 min. leestijd

Met deze tips kun je efficiënt inpakken voor de verhuizing

Inpakken voor de verhuizing is een grote stap. Maar waar en wanneer moet je beginnen met inpakken voor een verhuizing? En hoe pak je het aan? Met een doos op maat, voldoende tijd en een beetje organisatie moet het lukken. Gebruik deze tips om het inpakken efficiënt te laten verlopen!

Maak een checklist

Met een verhuischecklist wordt het makkelijker om slim in te pakken. Vooral als het een meerpersoonshuishouden betreft en er veel gepakt moet worden, is het belangrijk om een lijst te hebben met alles wat er te doen staat.

In de checklist geef je aan in welke volgorde je de kamers wilt aanpakken, en hoe alle dozen van Superdoos met inhoud en kamers moeten worden geëtiketteerd. Plan wanneer elke kamer moet worden doorlopen, en tel daarbij terug vanaf de verhuisdag. Normaal gesproken duurt het inpakken voor de verhuizing minimaal twee tot drie weken.

Ruim op

Een goed begin is om eerst op te ruimen, en weg te gooien of te verkopen wat je niet mee wilt nemen naar de nieuwe woonruimte. Het is immers zonde om spullen in te pakken en mee te verhuizen die je eigenlijk niet meer gebruikt.

Bovendien is een nieuwe woonplaats een mooi moment om met een schone lei te beginnen. Ga door wat je in de opslag en op zolder hebt, en werk zo elke kamer door tot je alle overtollige spullen weggedaan hebt.

Pak kleding efficiënt in

Begin met het inpakken van kleding die je in het huidige seizoen niet gebruikt, en laat de rest van de kleding nog hangen tot het laatste moment. Als je de rest van de kleding uiteindelijk inpakt, houd dan schone kleding en nachtkleding in een kleine handbagage, zodat je voldoende hebt voor de eerste nacht in de nieuwe accommodatie.

Pak glas en serviesgoed zorgvuldig in

Wikkel glas en serviesgoed royaal in met krantenpapier, en zorg ervoor dat alles zo verpakt is dat het niet kan verschuiven. Het is verstandig om extra tijd te besteden aan het zorgvuldig inpakken van glazen, serviesgoed en snuisterijen.

Dan heb je er later geen spijt van als er iets kapot gaat. Zorg ervoor dat de doos uitdrukkelijk gelabeld is, zodat iedereen weet dat er voorzichtig mee omgegaan moet worden.

Televisies en schilderijen

Het is handig als je, voor het inpakken van de televisie, de doos bewaard hebt waarin deze geleverd werd. Is dat het geval, kun je hem daar nu mooi in verhuizen. Anders is het zaak om de televisie goed in te pakken met noppenfolie.

Een tip voor de televisie, maar ook voor andere huiselektronica, is om een foto te maken van hoe deze is aangesloten: het kan de installatie straks vergemakkelijken. Ook de schilderijen moeten stevig verpakt worden. Je kunt zowel golfkarton, vloeipapier als noppenfolie gebruiken. Zorg ervoor dat de hoeken goed beschermd worden, en markeer het schilderij duidelijk.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor