Verhuizen en verbouwing? Dit gereedschap kan niet ontbreken!
29 mei 2024 
1 min. leestijd

Verhuizen en verbouwing? Dit gereedschap kan niet ontbreken!

Als je een huis gekocht hebt en gaat verhuizen, is de kans groot dat je nog wat wilt verbouwen om het helemaal naar je zin te maken. Hier heeft goed gereedschap een belangrijk aandeel in.

Je kunt goed gereedschap kopen bij mastertools.nl om zo voorbereid te zijn op elke klus. We gaan je vertellen welk gereedschap niet mag ontbreken bij een verbouwing!

Standaard gereedschap

Of je de verbouwing door een vakman laat uitvoeren of dat je zelf aan het klussen gaat, het is altijd handig om bepaald gereedschap in huis te hebben voor kleine klusjes.

Met simpel gereedschap kom je dan al een heel eind. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld een setje schroevendraaiers en een hamer. Dit standaard gereedschap kan altijd van pas komen voor verschillende klussen en is over het algemeen ook niet duur in aanschaf.

Zo kun je ze gebruiken voor het in elkaar zetten van meubels of om een fotolijstje op te hangen. Vul je collectie aan met een schroeven- en spijkerdoos en een waterpas en je komt al een heel eind.

Powertools

Als je de smaak van het klussen goed te pakken hebt, dan kan het slim zijn om toch naar powertools te gaan kijken. Een onmisbare powertool is de schroefboormachine. Deze maakt het los of juist vastdraaien tijdens het meubels in elkaar zetten een stuk makkelijker.

Ook als je gaat verbouwen kan een cirkelzaag niet ontbreken. Je kunt met een handzaag al veel, maar moet je grotere dingen zagen of heel precies te werk gaan, kun je het beter met een cirkelzaag doen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld laminaat gaat leggen en het laminaat en de plinten moet zagen, werkt dit een stuk fijner met een cirkelzaag. Powertools zoals een cirkelzaag en een boormachine maken bepaalde klussen net wat makkelijker en sneller uit te voeren.

Het gereedschap kopen of huren?

Als je een uitgebreide verbouwing op de planning hebt staan of veel klust, dan is het natuurlijk een stuk fijner om zelf al het gereedschap aan te schaffen. Het kan duur in aanschaf zijn, maar als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het gereedschap moeten huren, ben je vaak goedkoper uit.

Doordat het duurder in aanschaf is, is het aan te raden om een goede afweging te maken. Gespecialiseerd gereedschap wat je maar 2 dagen of voor 1 bepaalde klus nodig hebt, kun je beter huren bij de bouwmarkt of van iemand lenen. Zo hoef je niet alles zelf te kopen en kun je flink wat geld besparen.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor