3 Onmisbare Ladders Voor Zelfbenoemde Verhuizers
19 december 2022 
2 min. leestijd

3 Onmisbare Ladders Voor Zelfbenoemde Verhuizers

Zelfstandig verhuizen van je oude naar je nieuwe woning is een zware, maar zeer voldoening gevende klus. Als het aankomt op het verbouwen zelf zijn er genoeg klussen die je echt aan een vakman wilt overlaten. Denk bijvoorbeeld aan het stuccen, de tegels leggen en de trap bekleden. Het verhuizen en inpakken zelf kunnen de meeste eigenlijk wel zelfstandig doen.

Dit scheelt niet alleen in kosten maar ook in gedoe. Het afstemmen met kennissen/verhuizers en zorgen dat er genoeg mensen aanwezig zijn gaat ook niet altijd zonder inspanning. Voor het leeghalen van je oude huis is wel het één en ander gereedschap praktisch. Toch, zijn er wel zeker tools die handig zijn om ter beschikking te hebben. Deze maken de klus vele malen makkelijker. Zo ben je binnen een paar uur klaar met het leeghalen.

Vouwladder

Een vouwladder is zeker een aanrader voor het verven van je woning. Deze ladder is in essentie handig (en bruikbaar) voor elk soort klus in huis. Een goede vouwladder gaat je hele leven mee. Deze kan je ook uitlenen aan kennissen of wanneer je helpt met klussen.

Zo kan je de beste ladder kopen:

  • Welke hoogte heb je nodig?

Let altijd op de maximale hoogte waarop de ladder staat, dit wordt ook wel de stahoogte genoemd. Naast de stahoogte heb je ook nog de werkhoogte, dit is de hoogte die de ladder bereikt wanneer je hem volledig uitstrekt.

  • Hoeveel opbergruimte heb je?

Vaak zijn grote ladders lastiger op te bergen dan kleine ladders.

  • Wil je de ladder losstaand gebruiken?

Ga je muren verven? Dan is het antwoord sowieso ‘ja’.

  • Prijsklasse?

Ladders komen in verschillende prijsklassen. Probeer al jouw eisen eerst op een rijtje te zetten om te kijken in welke prijscategorie je belandt.

Rolsteiger

Een rolsteiger is voorzien van wielen, waarmee deze naar een andere plek kan worden gerold. Rolsteigers zijn handig omdat je hiermee op alle plekken kunt werken, zonder een gigantische steiger op te hoeven bouwen. Deze is praktisch wanneer je grote meubelstukken van boven naar beneden uit het raam moet tillen.

Ook rolsteigers komen in verschillende hoogtes, inklap opties en prijsklassen. Een rolsteiger is geen klus middel dat je regelmatig gebruikt. Het is daarom het beste om deze te huren of lenen van een kennis wanneer je er één nodig hebt. Ook, moet het gebruik hiervan professioneel en veilig gebeuren. Laat de rolsteiger nooit zonder toezichthouder wanneer en kinderen in de buurt zijn.

Huishoudtrap

De huishoudtrap is eigenlijk wel de meest voorkomende trap soort die je tegenkomt. Deze is er in alle soorten en maten. Een huishoudtrap is altijd goedkoper dan een vouwladder of rolsteiger van hetzelfde merk/in dezelfde afmeting. Dit komt omdat deze trap altijd van lichter materiaal is gemaakt. Deze is ideaal voor het repareren van alledaagse items, zoals de plafondlamp. Deze is handig als je een verhuisklus hebt. Hiermee haal je makkelijk je gordijnen eraf of de lamp van het plafond. Voor een verbouwing waarbij veel planken van de muur gehaald moeten worden zijn een vouwladder en rolsteiger betere keuzes.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor