Verhuizen? Zo voorkom je dat je dure meubels beschadigt!
26 april 2024 
1 min. leestijd

Verhuizen? Zo voorkom je dat je dure meubels beschadigt!

Een verhuizing kan een van de meest stressvolle periodes zijn die je meemaakt. Er komt veel geregel bij kijken. Hoe maak je dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf en het belangrijkste: hoe zorg ik er voor dat mijn meubels niet beschadigen tijdens de verhuizing? Hier zijn een aantal tips die je zouden kunnen helpen:

Demonteren van meubels

Misschien voor de handliggend, maar het is belangrijk om alles wat gedemonteerd kan worden te demonteren. Dus denk aan je tafel, bank, bed frames en kasten. Het kost iets meer tijd, maar dan kan je wel al een stuk makkelijker bewegen. Denk er wel bij na om de schroefjes goed bij elk meubel te houden, bijvoorbeeld een afgesloten zakje en plak die met schilderstape op het bijbehorende meubel. Maak ook desnoods een video van hoe het meubel gemonteerd is, dan is het in elkaar zetten ook een stuk makkelijker gelijk!

Juiste bescherming

Bescherming is key tijdens een verhuizing. Maar hoe doe je dat met bijvoorbeeld een bank? Er zijn verschillende maten in bijvoorbeeld hoezen te koop voor banken en andere meubelen. Die zijn van plastic en trek je er met gemak overheen. Dit biedt toch een extra stukje zekerheid. Ook zijn kussens en lakens heel handig bij een verhuizing. Leg deze bijvoorbeeld op de vloer om beschadiging van poten over de vloer te voorkomen. Of leg kussens tactisch neer zodat een eventuele val minder impact heeft.

Kies je voor een nieuwe bank? De Troubadour heeft uitstekende bezorgers die de bank leveren, neerzetten en monteren op de gewenste plek en nemen het verpakkingsmateriaal ook weer mee zodat je nergens meer over na hoeft te denken. Zo simpel kan het zijn!

Verhuizers

Heb je al professionele verhuizers overwogen? Er zit vaak een prijskaartje aan vast, maar dan heb je ook wat. Deze verhuizers hebben genoeg ervaring om goed overweg te gaan met al jouw meubels. Niet alleen de reis van A naar B wordt geregeld, natuurlijk ook alles van het oude huis wordt ingeladen en daarna uitgeladen bij het nieuwe huis. Het zorgt er ook nog eens voor dat je eigenlijk alleen hoeft na te denken over het in- en uitpakken. Misschien dat het de prijs dan wel dubbel en dwars waard is!

Of je nou kiest om de verhuizing volledig zelf te doen of uit handen te geven, uiteindelijk zit je door deze tips met al jouw onbeschadigde meubels onbezorgd in huis!

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor