WOONLASTEN OMLAAG EN WOONCOMFORT OMHOOG
18 december 2019 
2 min. leestijd

WOONLASTEN OMLAAG EN WOONCOMFORT OMHOOG

We krijgen er de komende jaren allemaal mee te maken, energie en milieu worden steeds belangrijker in ons beslissingsproces. De energielasten nemen toe en het milieu wordt vervuild. Daar gaan we met z’n allen iets aan doen, maar de vraag is hoe?

Advies over besparen op je energierekening.

Baart Doet uit Zwolle geeft op allerlei fronten advies over energiebesparing. Denk hierbij aan het bouwen, verbouwen maar ook onderhouden van je huis. Duurzaam vastgoed is de toekomst. Vrijwillig of verplicht, we moeten er allemaal iets aan doen om onze planeet leefbaar te houden. Hierbij zoeken we zo goed mogelijk naar de balans tussen investering en opbrengst. Baart-DOET luistert naar jouw hulpvraag en adviseert met een groen hart.

Energieneutraal wonen

De gaskraan moet dicht en CO2 uitstoot moet naar beneden. Voor veel woningeigenaren komt dit niet als een verrassing maar hoe pak je dit aan, waar moet je beginnen en hoe bereid jij je woning voor op de toekomst? Dat zijn allemaal vragen die bij consumenten opkomen.

Zonnepanelen

Als eerste denk je vaak aan zonnepanelen of een zonneboiler maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan alleen een paneel of boiler te plaatsen. Door de vele aanbieders zie je tegenwoordig door de bomen het bos niet meer en de keuze is reuze. Zonnepanelen kopen of huren, hoeveel moeten er worden geplaatst en hoeveel brengen ze op maar net zo belangrijk; Wat gaat het me in eerste instantie kosten? Wat is m’n investering en binnen hoeveel jaren haal ik dat eruit?

Wonen kost geld

Laten we eerlijk zijn. Wonen mag ook gewoon geld kosten maar we zijn gewend dat een huis op lange termijn de investering dubbel en dwars waard is. De vraag is of dat in de toekomst zo blijft. Een flinke investering kan pas terugverdiend worden op langere termijn.

Ontwikkelingen in de toekomst

De ontwikkelingen gaan snel en de vraag is of hetgeen je nu aanschaft over 5 jaar niet allang achterhaald is. Dat gaat niet alleen over een paar zonnepanelen of een warmtepomp. Degelijk en onafhankelijk advies is hierbij een absolute must. We moeten veel verder kijken dan dat, en dat begint vaak met isolatie. Warmte verdwijnt op de gekste plekken en is met het blote oog vaak niet zichtbaar. Baart-DOET kan hierover adviseren en het warmteverlies door middel van een warmtecamera in beeld brengen.

Start met een warmtescan

Bij een warmtescan komen er veel zaken aan het licht waarop je actie zou kunnen ondernemen. Veel voorkomende problemen die Baart-DOET tegenkomen zijn:

 • Optrekkend vocht
 • Koudebruggen
 • Warmteontwikkelingen
 • Condensatie
 • Lekkage
 • Tocht
 • Beschadigde of ontbrekende isolatie
 • Warmtelekken in constructies of leidingen
 • Isolatielekken
 • Vochtproblemen
 • Luchtlekken
 • Stankoverlast lekkages

Met de informatie van de warmtescan kun je beter inschatten wat de voordelen zijn van acties met betrekking tot duurzaamheid die je wilt ondernemen. Gericht problemen aanpakken om geld te besparen en het wooncomfort te verbeteren. Daar gaat Baart-DOET voor.

Ben jij ook benieuwd wat Baart-DOET voor jou kan betekenen en hoe jij je huis op een verantwoorde manier energiezuiniger kunt maken?

Klik hier voor een vrijblijvende offerte of meer informatie over Baart-DOET.

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor