Zo verhuis je probleemloos!
18 juli 2023 
1 min. leestijd

Zo verhuis je probleemloos!

Er is een reden waarom ze zeggen dat verhuizen een van de meest vermoeiende en stressveroorzakende dingen is die je in het leven kunt doen. Maar met een paar slimme trucs achter de hand, kun je een stressvolle tijd veranderen in een naadloze operatie. Van eenvoudige tips tot geniale hacks, we hebben oplossingen gezocht voor enkele van de veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het verhuizen. Lees snel verder voor deze tips!

Offertes

Of je nu een grote bestelwagen huurt en het zware werk zelf doet of voor een complete verhuisservice betaalt, het is een goed idee om vroeg offertes op te vragen, vooral als je op een specifieke datum moet verhuizen. Als je voor een all-in service gaat, zullen de meeste bedrijven om een gespecificeerde lijst vragen van de meubels en dozen die je moet verhuizen, maar meestal is er wat speelruimte. Op de verhuisdag kun je binnen redelijke grenzen vaak onverwachte zaken toevoegen aan je eindafrekening. Je quote moving company is dus niet altijd realistisch.

Checklist

Op dezelfde manier dat een boodschappenlijstje kan helpen voorkomen dat je dubbele aankopen doet of belangrijke dingen vergeet, zorgt een verhuischecklist ervoor dat je op schema blijft. Voordat je persoonlijke bezittingen aanpakt, of zelfs je eerste doos inpakt, schrijf je een duidelijk actieplan voor elke kamer. Dit helpt je niet alleen om een idee te krijgen van het inpakmateriaal dat je nodig hebt, maar ook hoeveel werk er precies nodig is, waardoor je genoeg tijd hebt om helpers in te binden, op te ruimen en je voor te bereiden op de verhuisdag.

Inpakken

Het inpakken van je huis zal altijd een tijdrovender karwei zijn dan je verwacht, dus begin zo snel mogelijk. Begin met de dingen die je niet vaak gebruikt, zoals seizoenskleding of keukenapparatuur en pak eerst minder gebruikte kamers aan om vooruit te komen. Hoe langer je jezelf geeft, hoe soepeler het proces zal verlopen. Je bent dan ook zeker op tijd klaar voordat de expat moving company die je hebt ingehuurd bij je huis komt om je inboedel te verhuizen.

Inventaris

Hoewel het essentieel is dat jij of je professionele verhuizers precies weten waar elke doos moet komen, is het ook belangrijk dat je precies weet waar je bezittingen zijn. Er is niets erger dan verhuizen naar een nieuw huis en wekenlang zoeken naar een bepaald item. Door een inventaris aan te maken, kun je je bezittingen bijhouden en weet je of er iets kapot gaat of verloren gaat tijdens het verhuisproces.

Kleurcodes

Ga nog een stap verder door gekleurde stickers of stukjes gekleurd plakband op je dozen te plakken om aan te geven in welke kamer ze zich bevonden en waarheen ze verplaatst moesten worden. Deel je kleurcoderingssysteem met je verhuizers en plak het juiste kleurlabel op de deur van elke kamer, zodat ze precies weten waar ze de dozen moeten plaatsen. Dit voorkomt dat je ze later in de juiste kamer moet slepen. De kleurcodes maken je verhuizing dus net iets soepeler en makkelijker.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor