Wat kost een verhuisbedrijf?
14 september 2019 
3 min. leestijd

Wat kost een verhuisbedrijf?

Kosten verhuisbedrijf

Veel consumenten vragen zich af wat een verhuisbedrijf kost. Niets is zo fijn dat alles voor je wordt geregeld maar dat kost natuurlijk geld. Jij moetWat kost een verhuisbedrijf voor je zelf bepalen of het gemak van een verhuisbedrijf opweegt tegen de kosten. Deze kosten van zo’n verhuisbedrijf bestaan voor ongeveer uit 60% laden en lossen en gemiddeld 40% transport.

Uitbesteden of zelf  doen

Hoe fijn is het dat je de verhuizing uit kunt besteden en daarnaast de (kleine) belangrijke spullen zelf inpakt en meeneemt. Bedenk wel dat een aanhangwagen of verhuisbus huren ook geld kost. Natuurlijk ben je een stuk goedkoper uit als je het zelf doet maar dan moet je ook zelf sjouwen. Zelf sjouwen of een verhuiswagen huren is natuurlijk  ook een optie. Daarnaast kun je ook overwegen om een soort deeldiensten af te nemen waarbij je een paar verhuismannen inhuurt die voor je sjouwen en bijvoorbeeld kasten demonteren. Gemiddeld heb je drie verhuizers nodig, dat is natuurlijk een gemiddelde want niet elk huis is hetzelfde.

Kosten verhuizers

Wanneer je één verhuizer inschakelt ben je natuurlijk goedkoper uit dan wanneer je drie of vier verhuizers inschakelt. Zoek dus van tevoren uit hoeveel verhuizers je nodig hebt om vlot en efficiënt te verhuizen. Laat je in dit geval adviseren door een erkend verhuisbedrijf. Zij zijn dagelijks bezig met verhuizen en hebben daar een goede kijk op.

Full service verhuisbedrijf

Wanneer je kiest om de volledige verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf moet je met een aantal zaken rekening houden. Hoe groot is de afstand van de verhuizing, hoeveel verhuizers heb ik nodig, wat zijn de transportkosten en moet ik sommige spullen (tijdelijk) opslaan. Wanneer je één of meerdere offertes opvraagt zorg er dan voor dat je precies weet wat je krijgt en wat je daarvoor moet betalen.

Lokaal of landelijk verhuisbedrijf

Wanneer je binnen je woonplaats verhuist zal dat goedkoper zijn dan wanneer je van Groningen naar Maastricht verhuist. Dat klinkt logisch. De transportkosten zijn in zo’n geval veel duurder. Kies bij een kleine verhuizing voor een lokaal bedrijf en voor een grote  verhuizing voor een landelijk verhuisbedrijf.

Transportkosten

Om de transportkosten te kunnen berekenen moetje eerst weten welk type verhuiswagen er nodig is. Woon je in een groot vrijstaand huis zal je een grotere verhuiswagen nodig hebben dan wanneer je in een appartement van 70m2 woont. Bepaal ook de afstand zodat het verhuisbedrijf een inschatting met de reistijd en de kilometervergoeding kan maken.

Voorrijkosten

Vanaf het moment dat de chauffeur in de verhuiswagen stapt begint de teller vaak te lopen. Vaak wordt er gerekend met een vast bedrag per kilometer. Is het verhuisbedrijf dichtbij je huis gevestigd hoef je natuurlijk minder te betalen dan wanneer dat niet het geval is. Dit kan voor een groot deelmede jouw keuze bepalen.

Opslagruimte

Sommige verhuisbedrijven bieden ook opslag aan, wanneer je tijdelijke opslag nodig hebt kun je hier tegen betaling gebruik van maken. Breng van tevoren in kaart hoeveel m2 opslagruimte je nodig hebt. Het verhuisbedrijf kan je hierbij helpen. Indien je zelf de verhuizing doet en toch opslagruimte nodig hebt kun je hier een bedrijf voor inschakelen die opslagruimte aanbiedt. Vraag daarvoor een offerte aan zodat je precies weet wat de kosten

Overige kosten

Hierbij kun je denken aan parkeren, misschien is er een parkeerontheffing of parkeervergunning nodig. Het kan ook zijn dat de locatie lastig bereikbaar is, houd daar rekening mee met de keuze van de verhuiswagen. Indien je in een appartement woont of in een bovenwoning zal je misschien gebruik willen maken van een verhuislift. Ook deze kosten zul je mee moeten nemen in je beslissing voor welk bedrijf je uiteindelijk kiest.

Offerte(s) aanvragen

Wanneer je een offerte aanvraagt moet je met bovengenoemde zaken rekening houden. Schrijf op wat je denkt nodig te hebben en laat je daarna adviseren door één of meerdere verhuisbedrijven. Vraag om een duidelijke offerte zodat je exact weet waarvoor je betaalt en wat je daarvoor krijgt. Via NLVERHUIST kun je snel en makkelijk contact leggen en offertes opvragen van erkende verhuisbedrijven. Wij werken alleen met gescreende  en betrouwbare verhuisbedrijven samen die jou blij maken.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor