ENORM TEKORT AAN KOOPWONINGEN
09 november 2019 
1 min. leestijd

ENORM TEKORT AAN KOOPWONINGEN

Het aantal woningen droogt op. Mede door de milieuproblematiek wordt er op korte termijn veel te weinig gebouwd en wordt het steeds lastiger om een huis te vinden. De prijzen schieten door het dak, makelaars vechten om aanbod en kopers raken gefrustreerd. Het blijft dus puzzelen hoe en wanneer je het beste de volgende stap kunt zetten.

Het aantal verkochte woningen zoals enkele jaren geleden worden allang niet meer gehaald en kopers raken gefrustreerd wanneer ze v oor de zoveelste keer achter het net vissen. Ook voor makelaars is het niet leuk om potentiële kopers en/of bieders af te moeten bellen omdat het huis aan een ander is gegund en is verkocht. Wanneer de mondelinge deal is gesloten blijven potentiële kopers het nogal eens proberen. Vanmorgen ontving ik nog twee berichten van bieders of de woning wel definitief is verkocht omdat er op internet nog “onder bod” staat.

Iedereen wacht op elkaar

Verkopers wachten tot er een leuk huis voorbij komt waarmee ze verder kunnen. Wanneer de deal is gesloten moet er meteen actie worden ondernomen om te verkopen. De druk wordt dan bij de makelaar neergelegd want de verwachting is dat de woning binnen enkele dagen is verkocht. In veel gevallen is dat ook zo maar toch blijft het een bijzondere situatie wanneer we nog even terugkijken naar de crisis.

In de crisis werd eerst een huis verkocht en daarna pas een huis gekocht. Veel verkopers durven dat niet meer aan en blijven zitten tot de volgende stap zich aandient. Dat dit soms maanden of zelfs meer dan een jaar kan duren is in de grote steden niet ongebruikelijk. Vooral wanneer er toch uiteindelijk voor een nieuwbouwhuis wordt gekozen blijft de verkoop on-hold staan.

Wanneer zet je het huis te koop?

Dat is de vraag en tevens het dilemma voor veel verkopers. Wanneer bieden we de woning aan? Daarbij speelt onzekerheid over het vinden van nieuwe woning een grote rol. Niemand valt graag tussen wal en schip en voor zekerheid kiezen is dan ook wat veel woningeigenaren op dit moment doen.

Laat je adviseren

Goed advies is in deze gekke woningmarkt haast onbetaalbaar. Adviseurs hakken dagelijks met dit bijltje en kunnen je als geen ander adviseren maar vooral ook beschermen. Schakel via NLVERHUIST een makelaar of hypotheekadviseur in en laat je begeleiden. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om je goed te laten voorlichten. Ook een aankoopmakelaar inschakelen behoed je voor onnodige fouten waar je achteraf spijt van krijgt.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Energie en bouwkundige keuring

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor