Hoe vaak gaat verkocht onder voorbehoud niet door?
01 mei 2021 
2 min. leestijd

Hoe vaak gaat verkocht onder voorbehoud niet door?

Niet doorgaan verkocht onder voorbehoud huisNiet doorgaan na verkocht onder voorbehoud.

De kans dat “verkocht onder voorbehoud” niet doorgaat is vrij klein. Dit geldt wanneer er een getekende koopovereenkomst ligt en de wettelijke bedenktijd is verstreken. Wanneer er nog geen getekende koopovereenkomst is kan het nog alle kanten op want bij een huis kopen en een huis verkopen moet er worden voldaan aan de schriftelijkheidseis. Een mondelinge deal is bij een huis dus geen zekerheidje.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Veel makelaars geven de woning de status “verkocht onder voorbehoud” wanneer er een getekende koopovereenkomst is, en de wettelijke bedenktijd is verstreken. Hiermee laten ze aan het grote publiek zien dat het geen zin meer heeft om te reageren op deze woning. Andere makelaars zetten de woning al op “verkocht onder voorbehoud” wanneer er een mondelinge deal is en/of er voldoende biedingen liggen. Het gaat er dus om hoe deze status wordt gebruikt.

Status loopt soms achter bij de werkelijkheid

Soms loopt de status achter bij de werkelijkheid en staat de woning nog op “Te Koop” terwijl er al biedingen zijn gedaan. De makelaar kan ervoor kiezen te wachten totdat de koopovereenkomst te tekenen. Anderen gebruiken veelal de status “Onder Bod”.

Hoe vaak gaat verkocht onder voorbehoud toch niet door?

In de jaren dat ik makelaar ben, en dat zijn er veel heb ik maar enkele malen meegemaakt dat de koop/verkoop niet doorging. Wanneer je van tevoren de zaken goed doorspreekt en de juiste vragen stelt is het vaak geen probleem. Daar ligt ook een taak voor jezelf of de makelaar. Bij twijfel is rechtstreeks contact met de hypotheekadviseur een goede optie maar vraag daar wel toestemming voor in verband met de privacy.

Dus op de vraag; Hoe vaak gaat verkocht onder voorbehoud niet door kan ik duidelijk zijn. Dit gaat over het algemeen wel goed en hoef jij je als verkoper geen zorgen over te maken. Zorg er wel voor dat de stukken zijn getekend want een mondelinge deal geeft nog geen rechten en plichten.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en bouwkundige keuring

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor