HOEVEEL PROCENT BOVEN VRAAGPRIJS BIEDEN?
23 januari 2020 
1 min. leestijd

HOEVEEL PROCENT BOVEN VRAAGPRIJS BIEDEN?

Hoeveel moet ik boven de vraagprijs bieden is een veel gestelde vraag. Vraag je dat aan de verkoopmakelaar of aan de aankoopmakelaar? Daar zit nogal een verschil in. De verkoopmakelaar voor het gemak makelaar genoemd behartigt de belangen van de verkoper en is niet de juiste persoon om dit aan te vragen. De aankoopmakelaar behartigt jouw belang en is wel de juiste persoon om dit aan te vragen.

Video: Boven vraagprijs bieden in deze markt!

Percentages zijn gevaarlijk

Percentages zijn gevaarlijk om op te vertrouwen omdat het ene huis nou eenmaal meer mensen trekt dan het andere. Wat voor huis A geldt, geldt misschien niet voor huis B dus laat je daar niet door misleiden. Hoe duurder het huis des te groter het bedrag wanneer je met percentages gaat rekenen.

De grote steden

In de grote steden is het totale gekte en zal je mee moeten bieden. Hoeveel dat boven de vraagprijs is zal je met een adviseur kunnen overleggen. Hierbij is een gesprek met de aankoopmakelaar en hypotheekadviseur de eerste stap. Deze kunnen je beschermen en eerlijk adviseren. Uiteindelijk beslis je zelf maar gedegen en onafhankelijk advies lijkt me hier wel op z’n plaats. Ook zou je vooraf een taxateur kunnen raadplegen voor een eerste waarde-advies. Een huis in een grote stad kopen kan nog steeds een goede keuze zijn maar het ligt er wel aan op welke plek, hoe courant het huis is en wat je ervoor biedt en uiteindelijk betaalt.

Buitengebieden

Over het algemeen is het in de buitengebieden minder hectisch maar ook daar zijn de prijzen flink gestegen. Je ziet vaak dat wanneer de mensen in de grote steden niet aan bod komen ze toch uitwijken naar de plaatsen er omheen. Op zich niets mis mee maar wanneer de crisis weer toeslaat en iedereen verwacht dat dit ooit weer gaat komen zullen de prijzen daar waarschijnlijk harder dalen.

Conclusie:

Overbieden is op dit moment heel normaal en op zich niets mis mee als dat binnen de perken blijft. Goed advies is niet onbelangrijk in deze woningmarkt en wees je bewust van de gevolgen wanneer je extreem boven de vraagprijs biedt.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Huis kopen en bouwkundige keuring

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor