Kruipruimte en huis kopen
27 september 2020 
1 min. leestijd

Kruipruimte en huis kopen

In de vragenlijst ook wel informatielijst bij de woning die wordt verkocht staan vaak ook enkele vragen vermeld over de kruipruimte. Is de kruipruimte droog? Is de kruipruimte toegankelijk?

Een huis kopen is gevoel en dit bepaalt vaak in grote mate of je gaat bieden of niet. Onderdeel hiervan kan een bouwkundige keuring zijn maar soms is het beter om even wat verder te kijken tijdens de eerste of tweede bezichtiging.

Kruipruimte toegankelijk?

Is er toegang tot de kruipruimte en is die droog? Soms is de kruipruimte niet toegankelijk en wordt het lastig deze te inspecteren.  Een bouwkundig inspecteur boort met toestemming van eigenaren een gaatje in de vloer en kijkt meteen camera(endoscoop) eronder. Vooral bij houten vloeren komt houtrot regelmatig voor.

Water onder de vloer

Water onder de vloer hoeft geen probleem te zijn zolang er niet aan de leidingen gewerkt hoeft te worden. Is dat wel het geval, houd er dan rekening mee dat het water in veel gevallen eruit gepompt moet worden. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Leidingen onder de vloer

Onder de vloer liggen vaak diverse leidingen zoals riolering-, gas-, water- en elektriciteitsleidingen. Zijn de leidingen nog in goede staat? Vaak moet er een expert aan te pas komen om dit te controleren.

Bouwkundige keuring

Laat daarom een bouwkundige keuring uitvoeren. Naast de gebruikelijke bouwkundige inspectie wordt er ook onder de vloer gekeken. Per slot van rekening wil je zekerheid wanneer je een huis koopt.

Daarnaast bestaat er nog de onderzoeksplicht waar je als koper aan moet voldoen als er achteraf gebreken blijken te zijn. Natuurlijk heeft de verkoper een meldingsplicht maar dat ontslaat je niet van je onderzoeksplicht. Schakel bij twijfel altijd een bouwkundig inspecteur in en laat een bouwkundig rapport opmaken. Kies voor zekerheid en laat je niet gek maken.

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook naar: Energie en aankoopmakelaar

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor