Net verhuisd: zo voel je je snel weer thuis in je nieuwe woning!
26 april 2024 
1 min. leestijd

Net verhuisd: zo voel je je snel weer thuis in je nieuwe woning!

Als je net verhuisd bent kan het soms wat onwennig aanvoelen in je nieuwe woning. Je eigen meubels staan er dan wel, maar dit betekent niet direct dat je je er meteen thuis zal voelen. Dit kan even tijd kosten en zal even wennen zijn, maar er zijn wel wat dingen die je zelf kunt doen om je sneller thuis te voelen. We gaan je wat tips geven.

Neem de tijd ervoor

Misschien direct wel het lastigste, maar toch wel een van de belangrijkste dingen die je moet beseffen. Accepteer dat je woning niet in 1 weekend geheel af zal zijn en direct al je thuis zal voelen. Dit heeft tijd nodig en zal dan ook even kunnen duren. Maak een to-do lijstje waar alles op staat wat je nog wilt aanpassen of afronden in huis. 

Door elke keer kleine aanpassingen te doen in huis, zal je huis steeds meer af voelen. Door wat accessoires toe te voegen in huis, een naambordje huis bij de voordeur te hangen en wat planten neer te zetten zal je huis al steeds huiselijker gaan voelen. Zo creëer je echt je eigen plekje. Beetje bij beetje zal je je op die manier meer thuis kunnen voelen.

Nodig mensen uit

Een van de leukste dingen aan een eigen plekje of nieuwe woning is dit delen met je vrienden en familie. Het zijn toch vaak de mensen die ervoor zorgen dat je je ergens thuis voelt. De leuke reacties geven je een goed gevoel, maar misschien zullen ze ook wel met leuke ideeën komen. 

Misschien had je er zelf nog niet aan gedacht om een mooi schilderij aan de muur te hangen of een muur te verven, maar komt een vriend of vriendin met een leuk idee. Ook zullen vrienden zorgen voor het maken van nieuwe herinneringen in een woning. 

Dit zorgt er ook voor dat je je meer thuis zal voelen. Een housewarming is dan ook zeker een must voor een nieuwe woning!

Maak een wandeling door de buurt

Maak van je nieuwe huis een gezellig thuis door je persoonlijke spullen een eigen plek te geven. Neem ook tussendoor tijdens het uitpakken eens een wandeling om de buurt en je buren te leren kennen. Dat helpt je om je sneller thuis te voelen. Onthoud wel dat wennen aan een nieuw huis gewoon tijd kost.

Waar word je blij van?

Het inrichten van een woning is vaak een moeilijke opgave. De basis is vaak snel geplaatst, maar de afwerking, wat ervoor zorgt dat je je echt thuis gaat voelen, is vaak wat moeilijker. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat je vooral dingen moet toevoegen waar je zelf blij van wordt. Het is jouw huis en je kunt er mee doen wat je zelf wilt!

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor