NIEUWE WONING STEEDS MEER EEN LOT UIT DE LOTERIJ
22 januari 2020 
1 min. leestijd

NIEUWE WONING STEEDS MEER EEN LOT UIT DE LOTERIJ

Het aantal nieuw te bouwen woningen daalt terwijl de vraag steeds groter wordt. Vanaf 2022 zal er misschien weer een stijgende lijn te zien zijn in het aantal nieuw opgeleverde woningen. Dat is mede afhankelijk van de milieuproblematiek met PFAS en stikstof.

Doelstelling

De doelstelling van 75000 nieuwe woningen per jaar wordt lang niet gehaald waardoor het tekort oploopt. Daarnaast stijgt het aantal inwoners en daarmee ook de vraag naar woningen. Vorig jaar (2019) waren het 63.000 woningen die opgeleverd zijn en dit jaar zullen en dat 60.000 zijn. Voor 2021 daalt de nieuwbouw naar 55.000 nieuwe woningen. Door de hele markt zie je dat een huis kopen steeds meer op een loterij begint te lijken  en de woningmarktcijfers ondersteunen dit.

Veranderende regels

Waar het vroeger normaal was om voor een woning in aanmerking te komen wordt dat nu steeds lastiger. Ook de toenemende regels met betrekking tot huur en verhuur en het verkrijgen van een hypotheek in combinatie met eigen geld maakt het alleen maar lastiger. Elke week horen we die berichten op het nieuws, zo ook vandaag weer. Hierdoor daalt het optimisme om toch een woning te bemachtigen.

Mensen willen wel verhuizen maar…

Mensen willen wel verhuizen maar door het lage aanbod maar ook van vooral nieuwbouwwoningen is de angst om eerst te verkopen groot. Het zal je maar overkomen dat je huis is verkocht en er niets anders is te vinden. Dit zorgt ervoor dat de doorstroming stagneert.

Conclusie:

De poel met woningen wordt steeds kleiner en de regering zal alle zeilen bij moeten zetten om de woningnood een halt toe te roepen.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook naar: Verhuisplanner en energieadviseur

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor