Stressvrij verhuizen, schakel een verhuisbedrijf in!
13 september 2021 
2 min. leestijd

Stressvrij verhuizen, schakel een verhuisbedrijf in!

Schakel een verhuisbedrijf in.

Een huis kopen of een huis verkopen geeft vaak meer stress dan je lief is. Wanneer je dan ook nog de verhuizing zelf moet regelen is het soms verstandig om een verhuisbedrijf te regelen. Dit bespaart je veel tijd en energie.

Een goede planning is het halve werk

Verhuizen is plannen en je moet op tijd beginnen want voor je het weet is het zover en krijg je de sleutels. Verhuizen is nou eenmaal niet altijd het leukste werk. Vaak doe je een beroep op familie en vrienden om je te helpen. Sjouwen kan fysiek zwaar zijn waar niet iedereen op zit te wachten. Ook het demonteren en opnieuw in elkaar zetten van kasten kost vaak veel tijd.

Voordelen van een verhuisbedrijf

Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen omdat veel werkzaamheden uit handen genomen worden. Je hoeft niet zelf te sjouwen en een verhuisbedrijf is vaak verzekerd mocht er toch iets misgaan. Daarnaast wordt de grootte van de vrachtwagen aangepast aan het totale volume van spullen wat verhuist moet worden. Je hoeft dan zelf geen aanhanger, busje of vrachtwagen te huren. Ook het aantal mannen wordt aangepast aan de hoeveelheid spullen die je hebt zodat je niemand tekort komt. Allerlei hulpmiddelen worden meegenomen om de verhuizing succesvol te laten slagen. Kortom, nagenoeg alles wordt voor je gedaan wanneer je hiervoor kiest.

Nadelen van een verhuisbedrijf

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt zijn hier kosten aan verbonden. Dat zou je kunnen zien als enige nadeel. Verder heeft het alleen maar voordelen.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Voordat je met een verhuisbedrijf in zee gaat komen ze vaak eerst langs om te bekijken hoe de verhuizing eruit moet komen te zien en waar ze rekening mee moeten houden. Ze bekijken dus de situatie ter plaatse om een inschatting van de kosten te maken. Een grote kast die van vierhoog uit een appartement moet worden gehaald is wat anders dan uit een vrijstaand huis met veel ruimte. Misschien is er een ladderlift of iets dergelijks nodig. Ook wordt bekeken of met welk soort vrachtwagen de verhuizing plaats moet vinden. Hierbij speelt toegang en ruimte een grote rol.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Wanneer je meerdere verhuisbedrijven naast elkaar zet kun je goed vergelijken op dienstverlening en kosten. Vaak ontvang je snel een offerte zodat je snel een keuze kan maken. Begin hier op tijd mee.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

TIP: Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen:

Meer informatie over:

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energieadviseur

Wist je dat…

Wist jij dat je jouw woning gratis op onze aanbodsite aan kan bieden? Gewoon zonder enige verplichting en kosteloos je woning plaatsen op NLVERHUIST. Klik nu op de button voor meer informatie.

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor