Bouwkundige keuring Zwolle (Blog)

Voor een bouwkundige keuring worden verschillende benamingen gebruikt zoals bouwtechnische keuring, bouwtechno-keuring, aankoopkeuring, verkoopkeuring en woningkeuring. Het doel van zo’n bouwkundige keuring is inzicht krijgen in de gebreken van de woning.  Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen directe herstelkosten en herstelkosten op termijn. Deze keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundige ook wel bouwkundig inspecteur genoemd. Verder wordt er nog onderscheid gemaakt tussen nieuwbouw en bestaande bouw.

Bouwkundige keuring in Zwolle uit laten voeren


In veel gevallen is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Hiermee weet je direct waar je aan toe bent. Hiermee krijg je inzicht in de gebreken en bouwkundige staat. Ook weetje wat je op termijn kan verwachten aan onderhoudskosten. Is er achterstallig onderhoud? Ook deze zaken worden opgenomen in het rapport waarbij per onderdeel een schatting wordt gemaakt van de kosten.

Voordelen van een bouwkundige keuring in Zwolle


Met de bouwkundig inspecteurs krijg je zekerheid. Ze zijn betrouwbaar en geven je naast het bouwkundig rapport ook eerlijk en onafhankelijk advies. Zij zijn de specialisten waar je op kunt bouwen. Door de onafhankelijke positie zijn er geen belangenverstrengelingen en krijg je exact te horen wat er aan het huis wel of niet mankeert. En dat is wat je wilt weten.

Aankoopkeuring in Zwolle


Wanneer je een huis wilt kopen of misschien net hebt gekocht met een voorbehoud bouwkundige keuring is het slim om een bouwkundige aankoopkeuring uit te laten voeren. Loop dan met zo’n keuring mee zodat je de bouwkundige vragen kan stellen. Zo’n keuring wordt ook wel eens meeloop-keuring genoemd. Stem de agenda’s op elkaar af en plan of laat een afspraak met de makelaar plannen. Soms is de verkoper ook aanwezig tijdens de keuring. Een mooi moment om kennis te maken en antwoorden te krijgen op al je vragen. Maak alvast een lijst met vragen die je aan de verkoper of bouwkundig inspecteur wilt stellen. Neem de vragenlijst goeddoor want daar staan misschien een aantal zaken in waar je extra aandacht aan wilt besteden.

Wat kost een bouwkundige keuring in Zwolle?


Voor een bouwkundige keuring betaal je meestal 300 tot 400 euro afhankelijk hoe groot het huis is en welk type keuring je wenst. Vraag hier een offerte op.

Wanneer ontvang ik het bouwkundig rapport?


Meestal binnen enkele dagen na opname ontvang je het rapport. In het rapport zijn de diverse onderdelen van de woning gespecificeerd en staan de verwachte kosten erachter. In de rapporten afhankelijk van het type rapport staan ook de foto’s. Zo kun je zien wat er met bepaalde gebreken worden bedoeld. Ook de verklaringen en algemene voorwaarden staan vaak in het bouwkundig rapport vermeld.

Bouwkundige keuring vóór het tekenen van de koopovereenkomst


Is de mondelinge deal gesloten en afgesproken dat er voor het tekenen van de koopovereenkomst een bouwkundige de woning komt inspecteren? Regel dan zo snel mogelijk een keuring zodat de koop en verkoop geen onnodige vertraging oploopt. De volgorde is dan, eerst keuren en de uitslag van het rapport binnen en dan pas tekenen.

Bouwkundige keuring binnen de wettelijke bedenktijd


Heb je afgesproken dat de keuring binnen de wettelijke bedenktijd afgerond moet zijn onderneem dan direct actie. Selecteer een bouwkundig inspecteur en plan een afspraak. Let er goed op dat de afgesproken termijnen goed op elkaar aansluiten. Schakel desnoods een aankoopmakelaar in voor advies.

Bedrag opnemen voor de bouwkundige keuring


Je kan in de koopovereenkomst opnemen dat wanneer de directe herstelkosten hoger uitvallen dan een van tevoren afgesproken bedrag, je de koop op basis van deze clausule kunt ontbinden. Kijk goed hoe deze clausule is omschreven en laat je niet verrassen. Ook hiervoor geldt dat je beter een expert de koopovereenkomst kan laten controleren. Er zijn genoeg makelaars of aankoopmakelaars die je willen helpen. Ook een hypotheekadviseur kan even met je meelezen.

Welk type bouwkundige keuring je ook nodig hebt, de bouwkundig inspecteurs op NLVERHUIST helpen je graag.

Overzicht bouwkundig van inspecteurs in Zwolle >>