Veranderende vraag naar soort woning door corona
03 februari 2021 
1 min. leestijd

Veranderende vraag naar soort woning door corona

We kunnen er niet meer omheen en iedereen kent wel iemand (of via via) die besmet is geraakt met het coronavirus. De regering zit met de handen in het haar en processen verlopen voor ons niet altijd logisch. Scholen open of dicht, wel of geen avondklok en wie moet er eerst worden gevaccineerd zijn dagelijkse thema onderwerpen op het nieuws. Corona heeft ook invloed op de woningmarkt.

Door het vele thuiswerken is er een veranderende behoefte aan meer ruimte ontstaan. Kinderen thuis lesgeven en een teammeeting via je laptop zorgt steeds vaker voor onrust. Even rustig terugtrekken op een (werk)kamer is dan zeer gewenst. Ook werkgevers investeren in kantoorspullen voor thuis en de thuiswerkvergoeding vervangt kilometervergoeding. Allemaal mede mogelijk gemaakt door het virus waarmee het creatieve brein wordt geactiveerd.

Meer ruimte nodig

Huizen met meer leefruimte waren altijd al populair maar daar komen nu ook de extra kamers bij. Waar de eerste en tweede verdieping vroeger voornamelijk waren bedoeld om te slapen zie je de behoefte aan een werkkamer toenemen. En wat is er dan fijner om heerlijk vrij over de natuur weg te kunnen kijken wanneer je even bent afgeleid. Daarvoor heb je natuurlijk wel een raam én vrij uitzicht met natuur nodig. De behoefte hieraan neemt toe en je ziet mensen uit het westen vertrekken naar oosten of noorden waar vaak meer ruimte is.

Dakopbouw of dakkapel

De behoefte aan een dakkapel wordt steeds groter. Op zolder een dakkapel plaatsen en daar één of meerdere kamers te realiseren zie je steeds vaker. Als taxateur moet is steeds vaker een dakkapel in de verbouwingsspecificatie opnemen. Een dakkapel zorgt voor meer woonoppervlakte (Gebruiksoppervlakte Wonen) en is in de meeste gevallen een goede investering en meerwaarde voor de woning. Dat zie je ook terug in te koop staande woningen. Woningen met een extra verdieping of een dakkapel worden steeds populairder maar ook steeds duurder.

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Energielabel en hypotheekadviseur

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor