Verhuizen: gebruik deze checklist!
29 mei 2024 
1 min. leestijd

Verhuizen: gebruik deze checklist!

Als je gaat verhuizen, heb je waarschijnlijk veel aan je hoofd. Heb ik alles geregeld? Ben ik niets vergeten? Een verhuischecklist is dan echt een uitkomst. Met zo’n lijst kun je bijhouden wat je allemaal moet doen en wat je al hebt afgevinkt.

Je moet waarschijnlijk een koopcontract regelen, op zoek gaan naar energie aanbiedingen en de verhuizing doorgeven aan de juiste instanties. Hieronder lees je hoe je zo'n checklist maakt en wat er allemaal op moet staan.

Waar moet ik allemaal aan denken

Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Moet je een koophuis hebben, regel dan een koopcontract. Zorg ook dat je een notaris hebt en je huidige huis verkocht is.

Verhuis je naar een huurwoning, bereken dan vooraf je huurtoeslag zodat je weet welke subsidie je krijgt. Als dat allemaal geregeld is, zijn er nog meer belangrijke dingen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van nieuwe inboedelverzekeringen en het direct aansluiten van gas, water en licht.

Je kunt hiervoor energie vergelijken. Je wilt immers niet de eerste weken zonder verwarming, stroom of water zitten en je wilt ook niet teveel betalen. Regel ook vooraf je adreswijziging en geef deze door aan vrienden, familie en instanties. Heb je een parkeervergunning nodig, vraag deze dan op tijd aan om te voorkomen dat je voor twee huizen betaalt. Dat wil je natuurlijk niet.

Tijdens de verhuizing

Het is tijd om te gaan verhuizen! Hopelijk heb je die handige verhuischecklist nog. Begin met het regelen van een verhuisbedrijf, en doe dat op tijd, want ze zijn vaak druk.

Bedenk vervolgens wat je mee wilt nemen uit je oude huis en wat je kunt missen. Loop kamer voor kamer door om te beslissen wat er mee gaat. Meubels die je niet direct nodig hebt, kun je het beste tijdelijk in een garagebox of opslagruimte zetten.

Later kun je deze spullen altijd nog verkopen of weggeven. Vergeet ook niet om je elektrische apparaten in je nieuwe huis aan te sluiten. Een tip: begin hiermee, zodat de grote spullen alvast op hun plek staan.

Aan wie moet ik de verhuizing doorgeven?

Vergeet niet je verhuizing op tijd aan je familie en vrienden door te geven. Het zou toch vreemd zijn als ze voor een dichte deur staan of andere mensen je oude huis zien openen.

Stuur ze een verhuiskaartje of een berichtje via WhatsApp. Daarnaast is het belangrijk om je nieuwe adres aan alle relevante instanties door te geven. Denk aan de gemeente, je huisarts, tandarts, verzekeraars en natuurlijk de bank.

Je wilt immers dat alle facturen op je nieuwe adres aankomen. En als je tijdschriften ontvangt, vergeet dan niet ook daar je adreswijziging door te geven. Je wilt tenslotte niet dat de nieuwe bewoners jouw tijdschriften lezen!

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor