Praktische tips bij verhuizen
08 augustus 2020 
1 min. leestijd

Praktische tips bij verhuizen

Op tijd met de voorbereiding van de verhuizing beginnen is misschien wel de beste tip die ik je kan geven! Een goede voorbereiding kost tijd en voor een verhuizing moet je eenmaal veel regelen. Gebruik de handige verhuisplanner om je verhuizing structuur te geven.

Ga naar verhuisplanner >>

Bij een verhuizing moet je aan veel zaken moet je denken zoals energie aansluitingen, verzekeringen en bijvoorbeeld internet. In veel gevallen is er een verwerkingstijd of moet je even wachten voordat de monteur langskomt of het pakket wordt bezorgd. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen.

Binnen de plaats of gemeente verhuizen

Wanneer je binnen een plaats of gemeente verhuist kun je in veel gevallen de energiecontracten meenemen over overzetten naar de nieuwe woning. Hier zijn ook uitzonderingen op dus check van tevoren in hoeverre je iets moet regelen. Misschien wil je overstappen naar een nieuwe energieleverancier of internetprovider. Via NLVERHUIST kun je dat makkelijk en snel regelen.

Ga naar aansluitingen regelen >>

Verhuizen naar andere wijk of gemeente

Verhuizen naar een andere wijk of gemeente zorgt er ook voor dat je vaak moet veranderen van huisarts, tandarts en apotheek. Zoek van tevoren uit voor welke huis- of tandarts je kiest en controleer of er plek is. Meld je dus op tijd aan en vermeld je nieuwe adres per verhuisdatum als correspondentieadres. In andere gemeenten zijn er misschien ook andere regels dus lees je in. Via de website van de gemeente is vaak heel veel informatie te vinden. Ook het inschrijven op een nieuw adres of een nieuwe gemeente kan in de meeste gevallen online.

Verzekeringen

Denk aan je zorgverzekering maar ook aan inboedel- en opstalverzekering. De datum van overdracht is de datum waarop de opstalverzekering in moet gaan. Heb je tijdelijk twee huizen ter overbrugging van het klussen en de verhuizing? Zorg dan dat beide huizen zijn verzekerd. Vergeet de auto- en aansprakelijkheidsverzekering niet maar denk ook aan je doorlopende reisverzekering.

Verhuizen is vaak een hele klus en kan je met een beetje hulp makkelijk zelf doen. Toch kiezen er steeds meer mensen voor een erkend verhuisbedrijf. Natuurlijk betaal je voor een verhuisbedrijf meer geld maar het is ook een stukje gemak en service wat je daarvoor terugkrijgt. Schakel op tijd een verhuisbedrijf in of reserveer alvast een bus of aanhangwagen zodat je zeker weet dat de verhuizing vlotjes verloopt. Vaak komt de verhuizer eerst langs om een offerte neer te leggen wat de verhuizing jou gaat kosten. Verhuis je zelf? Vergeet dan niet de verhuisdozen en het verhuismateriaal op tijd te regelen.

Verhuizing plannen

Om het jou een stukje gemakkelijker te maken bieden wij een verhuisplanner aan op deze website. Hierin staat de planning van het verhuizen en waar je allemaal aan moet denken. En dat is vaak meer dan je in eerste instantie zou denken.

Ga naar verhuisplanner >>

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Hypotheekadviseur en bouwkundige keuring

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor