Wat kost verhuizen?
17 mei 2021 
2 min. leestijd

Wat kost verhuizen?

Verhuiskosten.

Verkoopmakelaar inschakelenVerhuizen kost geld en waar de ene zelf de verhuizing doet, laat de ander zich verhuizen. De kosten die hier mee gemoeid zijn verschillen per persoon en huis. Op de vraag wat kost verhuizen zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Zelf verhuizen

Wanneer je zelf verhuist en familie en vrienden vraagt om je te helpen ben je het goedkoopste uit. Je leent of huurt een aanhanger of bakwagen waar je alles mee vervoert. Je sjouwt samen de spullen uit huis. Dit kan de onderlinge band met elkaar versterken maar het tegenovergestelde kan ook waar zijn.

Het verhuizen uitbesteden

Wanneer je de verhuizing uitbesteedt wordt het meeste voor je gedaan. De verhuismannen kunnen zelfs alle spullen voor je inpakken en naar het nieuwe adres vervoeren. Daarna kan je de woning door een schoonmaakbedrijf laten schoonmaken. Hier heb je het minste werk mee maar daarvoor moet je dan ook betalen.

Wat kost een verhuizing?

Naast de kosten die je voor een notaris, aankoopmakelaar, taxateur en hypotheekadviseur hebt gemaakt komt dan ook het verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf rekent, afhankelijk van de werkzaamheden enkele duizenden euro’s. Hierbij telt de afstand tussen de oude en nieuwe woning vanzelfsprekend ook mee. Hoe meer tijd de verhuizing kost, des te meer je betaalt. Een villa verhuizen kost dan ook meer dan een klein appartement. Dat lijkt me ook logisch. Zorg ervoor dat je eerst een offerte van het verhuisbedrijf ontvangt voordat je de keus maakt. Soms is het slim om meerdere verhuizers uit te nodigen voor een prijsindicatie.

Goed voorbereiden

Bij een verhuizing is een goede voorbereiding belangrijk en dit bespaart je geld. Wanneer je zelf alles netjes in de verhuisdozen pakt en er nummers op plakt naar welke kamers de dozen moeten, scheelt dat tijd voor de verhuizers en dus weer geld. Via de verhuisplanner op deze website kun je zien wat er allemaal geregeld moet worden. Zorg ervoor dat je zaken op tijd regelt. Dit voorkomt stress. Een verhuisperiode is een stressvolle periode, die stress kun je door een goede voorbereiding en goed plannen kunt verminderen.

Plan je verhuizing

Gebruik de verhuisplanner en vraag op tijd offertes aan van verhuisbedrijven. Maak een tijdlijn waarop je alles vermeld. Beslis wat je zelf wilt doen en uit wilt besteden. Zorg ervoor dat je de woning netjes en schoon achterlaat voor de nieuwe eigenaren/bewoners. Wanneer familie, vrienden en kennissen je helpen, regel dit dan op tijd en bevestig dit. Er is niets zo vervelend dat iemand niet op komt dagen en je met te weinig mensen staat. Dat geldt ook voor de reservering van een bakwagen of aanhanger. Houd ook rekening met slecht weer. Een dichte wagen is dan altijd beter. Dat geldt overigens altijd. Uit een dichte wagen verlies je minder snel spullen.

Conclusie:

Wanneer je zelf verhuist ben je vaak met een paar honderd euro klaar. Je moet dan wel voldoende hulp van derden inschakelen. Wanneer je een verhuisbedrijf de verhuizing laat doen kost dat vaak enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de afstand en tijd die nodig is voor de verhuizing. Vraag offertes aan en vergelijk verhuisbedrijven zodat jij een goede keuze kan maken.

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Bouwkundige keuring en energie

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor