Walter Living

Als je een huis wilt kopen dan krijg je te maken met veel experts in de vastgoedsector. Aankoopmakelaar, verkoopmakelaar, taxateur, hypotheekadviseur en natuurlijk nog de hypotheekverstrekker die bepaalt of je wel of niet die droomwoning mag kopen. Heb je al deze professionals nodig? Bij Walter Living denken ze van niet. Deze organisatie verzamelt alle belangrijke data die je echt nodig hebt om zelf een huis te kopen. En als je er toch niet helemaal uitkomt dan kun je een Walter Living aankoopmakelaar inschakelen die de losse eindjes voor je aan elkaar knoopt. Is deze no-nonsense aanpak iets voor jou of kun je beter naar direct een makelaar zoeken?

Huis kopen met Walter Living

Big Data. Dit is een term die vaak gebruikt wordt als het gaat om technologie en informatie op het internet. Google is hier een duidelijk voorbeeld van. Je zoekt naar informatie over Walter Living. Je typt deze term in en er rolt een lijst aan zoekresultaten uit. Wat na de eerste pagina komt is eigenlijk niet meer van belang, het zijn die eerste links waar je iets aan hebt. Hoe weet Google waar jij naar zoekt tussen die enorme hoeveelheid pagina’s op het internet? Daarvoor hebben ze complexe algoritmen ontwikkeld die in Big Data naar een antwoord zoeken om die ene speld in de hooiberg te vinden.

Walter Living geeft je ook antwoorden maar dan heel specifiek gericht op huizen kopen. Bezoekers willen een huis kopen, ze hebben behoefte aan informatie en de software van Walter Living zoekt die voor je op. Dit bespaart je als consument enorm veel werk en je krijgt informatie te zien die je zelf niet via Google kunt vinden. Als het algoritme van Walter Living niet direct antwoord geeft dan kun je een beroep doen op de vastgoed experts die achter de schermen meekijken en je adviseren. Ben je klaar om een bod uit te brengen? Dan is er de optie om een aankoopmakelaar in te schakelen via Walter Living. En dan kun je de portemonnee omkeren… Nou ja, je gaat al eerder betalen voor deze service. Waarom eigenlijk?

Is Walter Living gratis?

Je kunt gratis beginnen met informatie opvragen via Walter Living. Je moet daarvoor wel een account aanmaken. Water Plus is het goedkoopste abonnement voor € 8,99 per maand dat je toegang geeft tot onbeperkt woning rapporten, huizen vergelijken en geïndexeerde koopsommen. De eerste week is gratis om de functionaliteit van deze service uit te testen. Voor dit maandelijkse bedrag bespaar je veel tijd met uitzoeken. De meeste informatie is in theorie gratis op te zoeken online maar je moet daarvoor zoveel losse eindjes aan elkaar knopen dat een abonnement heel aantrekkelijk wordt. Als je alleen op zoek bent naar een waardebepaling dan kun je die gratis online aanvragen bij makelaars in de buurt.

Betalen voor data en analyse

Meer informatie is goed maar wat kun je er eigenlijk mee? Als je zelf heel analytisch in elkaar steekt dan kun je met het basisabonnement van Walter Living al een heel eind komen. Als je graag wilt dat de software je nog meer data geeft die je elders niet gratis kunt opzoeken inclusief data analyse, dan heb je Walter Premium nodig. Voor € 49,- per maand kun je koopsommen per adres opzoeken en een biedingsstrategie bepalen. Je ziet dat de prijs flink omhoog schiet. Dit heeft meerdere oorzaken.

Waarom is Walter Premium duurder?

Informatie uit Big Data halen is best ingewikkeld maar voor een goede programmeur is het goed te doen. Maar deze data analyseren en hier conclusies aan verbinden is aanzienlijk lastiger. Daarom moet je meer betalen als je naast standaard data ook jouw strategie als koper wilt bepalen. Daarnaast krijg je toegang tot informatie waar je elders voor moet betalen zoals de koopsom per adres. Deze informatie kun je voor een paar euro per adres via het Kadaster opvragen, in het Premium abonnement zit dit inbegrepen. Zo heb je alle informatie, gratis en betaald, binnen handbereik via één omgeving. Naast de twee abonnementen is er ook nog Walter Alles-in-1 voor eenmalig € 1950,-. Wat krijg je voor dat bedrag?

Wat is Walter Alles-in-1?

Minder dan een tientje per maand is te overzien, 50 euro per maand kun je voor enkele maanden ook wel verantwoorden als je serieus een huis wilt kopen. Maar de stap naar bijna 2 mille is toch even iets anders. Wat is de meerwaarde van Walter Alles-in-1? Ten eerste krijg je alle voordelen van het Premium abonnement, je hoeft dus niet dubbel te betalen. De voornaamste meerwaarde is een persoonlijke aankoopmakelaar die je tijdens de huizenjacht bij zal staan. Daarnaast zal het team van Walter Living de onderhandelingen voor je voeren, meedenken over het biedingsproces en de koopovereenkomst door een juridisch expert laten toetsen. Notariële kosten zijn niet inbegrepen maar ze helpen je wel met zoeken naar een notaris.

De duurste optie is nog steeds goedkoper dan de meeste aankoopmakelaars die een makelaarscourtage rekenen. Het voornaamste verschil is dat Walter Living een online platform is met dienstverlening op afstand. Dit maakt het contact met de makelaar toch iets anders. Of dit bij jou past als koper is een overweging die je zelf moet maken.

Ook for expats

De Alles-in-1 optie is “also for expats”. Expatriates zijn werknemers die voor kortere of langere tijd naar Nederland verhuizen en hier op zoek zijn naar een woning. Naast de taal zijn er nog andere obstakels bij emigratie waar Walter Living mee kan helpen. Ditmaal is de online aanpak zeker een voordeel want je schuift niet even bij elkaar aan tafel als er een oceaan tussen de partijen ligt.

Waar komt de informatie vandaan?

Je weet nu dat Walter Living de informatie uit andere bronnen haalt en deze op vernuftige wijze aan elkaar koppelt. Waar kun je terecht als je toch zelf deze informatie wil opzoeken? Walter Living haalt informatie uit bronnen als:

  • CBS
  • Kadaster
  • KCAF
  • Open Data Overheid
  • RIVM
  • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De informatie die je krijgt als je kiest voor het goedkoopste Walter Plus abonnement komt uit bovenstaande bronnen. Als je deze sites bezoekt dan wordt de meerwaarde van dit abonnement snel duidelijk. Je blijft klikken om informatie te kunnen inzien en vergelijken is haast niet te doen. Walter Living maakt de huizenmarkt meer transparant voor consumenten die een huis willen kopen.

Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Martijn en eigenaar van NLverhuist.nl. Wil jij meer weten over verhuizen, verkopen, hypotheken, makelaardij en wonen dan ben je hier op de juiste plek. Veel plezier met lezen
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor