WAT ZIJN DE STERKE PUNTEN VAN JOUW HUIS?
08 december 2019 
2 min. leestijd

WAT ZIJN DE STERKE PUNTEN VAN JOUW HUIS?

Ik weet precies hoe dit gaat. Vooral in deze tijd waarin huizen snel worden verkocht. Tenminste, de meeste huizen want ook in deze markt zijn er huizen die blijven “hangen” zoals ik dat noem. Een veel gehoorde uitspraak is: Daar moeten ze maar doorheen kijken, maar de vraag is of ze dat wel kunnen? Doordat  woningen  sneller worden verkocht  zijn we soms een beetje lui geworden en doen er minder moeite voor maar dat is zonde.

De sterke punten

Zelf gebruik ik altijd een lijst die verkopers in moeten vullen voordat de tekst wordt geschreven. Hierin stel ik een aantal vragen die belangrijk zijn bij het beslissingsproces van een koper. De koper wil namelijk weten of het een fijn huis is, of er in de buurt de juiste winkels zijn en wat je van de buurt kunt verwachten.

Verhuizen moet je niet onderschatten. Je “oude” (t)huis ga je inruilen voor een “nieuwe”. Daar komt veel bij kijken, niet alleen het regelwerk maar juist het emotionele traject kan je slopen. Daarnaast is een huis kopen en verkopen wezenlijk anders dan 10 jaar geleden.

Wat zijn eigenlijk sterke punten?

Hierover verschillen mensen van mening. Over een aantal zaken zijn mensen het wel eens. Bijvoorbeeld een mooi uitzicht of een woning die volledig af is. Hiervoor moet je terug naar de dag dat je zelf verliefd werd op de woning. Waarom was dat? Heel vaak komt daar gevoel bij kijken. Probeer dat gevoel eens te omschrijven en zet het op papier. Schrijf desnoods een stukje tekst “Verkopers aan het woord”. De makelaar kan je hierbij helpen.

Ik heb ooit een huis verkocht waar aan de voor-en achterkant elke 10 minuten een trein langskwam. Toch is het gelukt om het huis binnen enkele weken te verkopen. We zijn geneigd om alleen over het negatieve na te denken maar dit huis lag op een vrije hoek en had een enorme grote tuin. De mensen die de woning kochten hadden een grote hond en die kon daar fantastisch spelen. Dat was voor hen de reden om het huis te kopen. Kijk dus naar de positieve aspecten van jouw huis en vermeld ze in de presentatie.

Hieronder enkele tips voor het benadrukken van de sterke kanten van jouw huis.

TIPS – benadruk de sterke kanten

  • Vertel jouw persoonlijke verhaal en waarom je destijds voor jouw huis hebt gekozen. Vertel waarom het zo fijn wonen is in jouw huis en maak hier een persoonlijk verhaal van. Ben je niet zo goed in schrijven, maak dan korte zinnetjes en laat je makelaar samen met jou er een compleet verhaal van maken.
  • Gebruik een PAKKENDE TITEL! Maak een header waarin alles is verwoord. Doe dit kort en krachtig net zoals de krant dit doet. De titel moet de geïnteresseerde nieuwsgierig maken om verder te lezen.
  • Maak de tekst niet al te lang, kort maar krachtig heeft veel meer effect. Vergeet niet dat mensen tegenwoordig te veel informatie krijgen en daardoor gaan selecteren. Denk aan het verhaal scannen, de lezer moet de aandacht erbij kunnen houden. Met een kort en krachtig verhaal is de kans groter dat het wordt gelezen.
  • Verdeel je tekst in hapklare brokken met korte alinea’s. Dat leest prettiger. Niets is zo vervelen om een enorme lap tekst voor je ogen te krijgen. Veel mensen lezen de tekst dan niet. Een gemiste kans.
  • Vermeld de bijzonderheden. Vermijd dubbele informatie. Bij het tabblad kenmerken staan soms al bijvoorbeeld het bouwjaar, de woonoppervlakte e.d. Deze hoef je niet nogmaals in de tekst op te nemen. Vermeld onderaan de tekst de bijzonderheden zoals: Keuken bouwjaar 2018, badkamer in 2017 vernieuwd, zonnige tuin op het zuiden, extra isolatie e.d. Begin deze opsomming met “Bijzonderheden”
  • Bekijk de tekst van concurrerende huizen op internet. Mist er nog iets in je tekst? Wijzig dit dan. Wees hier creatief mee en kopieer niet volledig andermans tekst.
  • Zorg ervoor dat je altijd eerlijk bent en overdrijf niet. De lezer is ook niet gek.

Controleer of laat de presentatie door iemand anders controleren voordat je online met de marketing aan de slag gaat. Succes met de verkoop van je huis.

Terug naar overzicht

Contact

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar en hypotheekadviseur

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor