Hoeveel interesse is er in jouw huis?
30 april 2021 
3 min. leestijd

Hoeveel interesse is er in jouw huis?

Wil jij weten hoeveel interesse er is in jouw huis? En wat woningzoekers bereid zijn te bieden? Test het nu en plaats je huis kosteloos op de aanbodpagina van NLVERHUIST.

We gaan verhuizen maar…

De kogel is door de kerk, we gaan verhuizen. Maar hoe pakken we dit aan? Waar moeten we beginnen en hoeveel interesse is er in ons huis? Zijn we verplicht een makelaar in te schakelen en hoe zit het met de hypotheekadviseur? Gaan we eerst verkopen of eerst verkopen? Allemaal vragen waar je mee te maken kan krijgen wanneer je de beslissing hebt genomen te gaan verhuizen.

Eerst kopen of verkopen

In de huidige woningmarkt is het waarschijnlijk slimmer om eerst een huis te kopen voordat je gaat verkopen. Het aanbod is relatief laag en bij een populair huis sta je meestal in de rij. Wanneer je eerst je huis gaat verkopen loop je het risico dakloos te worden wanneer je binnen de afgesproken termijn geen ander huis kan vinden. Denk hier dus goed over na, en mocht zich die situatie voordoen, heb je dan een “tijdelijke” oplossing gevonden.

De waarde van mijn woning

Dit is natuurlijk een enorm belangrijk onderdeel van de verkoop. Vaak gebruik je de overwaarde van je huidige woning voor het volgende. Je wilt dan ook graag weten wat je huis waard is. Hiervoor kun je één of meerdere makelaars uitnodigen voor een gratis waardebepaling. Ook is er online veel data over de waarde van huizen te vinden. Via waarderapport.nl kun je alvast gratis een geschatte waarde van jouw huis opvragen. Je ontvangt dan binnen enkele minuten een woningwaarderapport per mail.

Gratis waardebepaling van de makelaar >

> Meer informatie over je huis verkopen

Overbieden meer regel dan uitzondering

Houd er wel rekening mee dat veel woningen in deze tijd worden overboden. Dat geldt voor jouw eigen huis maar ook voor de woning die je wilt kopen. Houd daar rekening mee wanneer je van start gaat. Per saldo zal het niet zoveel uitmaken maar wanneer je zelf flink boven de vraagprijs biedt zal dat geld toch ergens vandaan moeten komen. Meestal is dat uit de overwaarde van de huidige woning.

De hypotheekadviseur

Raadpleeg de hypotheekadviseur voor een volledig overzicht. Wanneer je de (over)waarde van je huidige huis en het bedrag wat je kan lenen weet, ben je al een flinke stap verder. Nu kun je bewuste keuzes maken en op zoek naar een volgende woning.

Vraag vrijblijvend hypotheekgesprek aan >

> Ga naar hypotheekadviseurs

Interesse in jouw huis

Hoeveel interesse is er in jouw huis?Op de vraag: Hoeveel interesse is er in mijn huis krijg je al snel antwoord op wanneer je de woning online plaatst. Volg hiervoor wel de juiste stappen om goed voor de dag te komen. Je hoeft ook niet direct een vraagprijs aan te geven maar “nader overeen te komen” of “op aanvraag” is ook een optie. Hiermee geef je nog niet alles prijs en kun je een beetje aftasten hoeveel mensen er werkelijk zijn geïnteresseerd in jouw huis.

Zorg er wel voor dat je alvast wat meer gegevens over de exacte waarde van je huis hebt en misschien al een indicatie voor welk bedrag je zou overwegen te verkopen. Ook de optie “Bieden vanaf” kan duidelijkheid geven aan wat je verwacht maar kan ook mensen afschrikken. Doe wat het beste bij je past.

Woning aanbieden

Via het aanbodgedeelte op onze website kan je heel eenvoudig zelf jouw woning plaatsen en aanbieden. Geheel zonder tussenkomst van een makelaar en het is nog gratis ook. Daarnaast kun je diensten en/of producten afnemen om het traject soepel te laten verlopen maar dat is niet verplicht. Via onze site mag je namelijk ook zelf je huis verkopen.

Bekijk stappenplan huis zelf verkopen >

> Ga naar meer informatie over woning plaatsen

Handige checklist verhuizen

Heb je onze handige verhuisplanner al bekeken? Deze kan je raadplegen zodat je niets vergeet en op tijd kan beginnen met het plannen van je verhuizing. De verhuisplanner is opgedeeld in maanden en weken zodat je precies weet waar je op welk moment iets moet regelen. Maak daar gebruik van, het is geheel gratis.

Ga naar verhuisplanner >

> Gebruik de handige checklist verhuizen

Veel gestelde vragen

Terug naar overzicht

Anderen zochten ook op: Aankoopmakelaar en energielabel

Woning gratis plaatsen via NLVERHUIST

 

 

Over de schrijver
Overzicht van allerlei artikelen, tips en adviezen over verhuizen en de makelaardij. Je vindt hier met name Blogs over een huis kopen en verkopen maar ook de laatste nieuwtjes en tips en tricks. Mocht je desondanks nog een vraag hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.
Reactie plaatsen

Ontdek voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op button en ontvang een gratis waardebepaling

 Gratis Waardebepaling
Duizenden mensen gingen je voor